lo6ko piratot
безобразно реален
- Член од
- 2 април 2009
- Мислења
- 441
- Поени од реакции
- 57
кои пат треба да го помине една личност за да може да ја извршува оваа професија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се поднесува барање во РФМ, се подготвуваш физички, полагаш тестови за трчање (физичка издржливост), се подготвуваш за писмен испит и полагаш...кои пат треба да го помине една личност за да може да ја извршува оваа професија?
Верувам дека приказнава “ја бев судија на времето“ ја кажа за време на ракометов неколку кратноСе поднесува барање во РФМ, се подготвуваш физички, полагаш тестови за трчање (физичка издржливост), се подготвуваш за писмен испит и полагаш...
Во меѓувреме судиш еден куп пријателски натпревари, со цел да стекнеш мало искуство. Откако ќе положиш за судија, стартуваш во младинските лиги, па потоа можеби во женското првенство, па потоа идеш нагоре.. Јас бев ракометен судија, но престанав да судам пред некои 5 години.
Да? Не сум приметил... Се мислам дека ја кажав таа „јас бев ракометар на времето“, а не за судија...Верувам дека приказнава “ја бев судија на времето“ ја кажа за време на ракометов неколку кратно![]()
Ти на времето си бил и фудбалер (негде прочитав по форумов), ракометар, ракометен судија .. има ли нешто што не си бил?Да? Не сум приметил... Се мислам дека ја кажав таа „јас бев ракометар на времето“, а не за судија...![]()
Тренирав карате (1 година), фудбал (1 година), ракомет (7 години), ракометен судија (2 години)...Ти на времето си бил и фудбалер (негде прочитав по форумов), ракометар, ракометен судија .. има ли нешто што не си бил?![]()
Браво. Фудбалот пошо разбра дека женскиве се палат на Роналдо и Меси, каратето за да спасуваш дами во невоља, судија за егото и ракомет како примарен спорт, така?Тренирав карате (1 година), фудбал (1 година), ракомет (7 години), ракометен судија (2 години)...
Тоа е. Сега се надевам дека ќе го истрчам Скопскиот маратон (или барем полумаратонот) во мај. Тоа е тоа![]()
Незнам искрено, сум заборавил. Не беше голема сумата воопшто.и да се презиваш начевски..... се зезам..
инаку прашање до @Acid, тоа полагањето и др. колку се плаќа ?