Сценарио од соништата кое ја носи Македонија во полуфиналето

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш грешка, дури и германија да ги изгубат сите и ние да тепаме, нема да одиме, бидејќи ќе имаме исто бодови, пет за нас пет за нив, и тоа значи дека не одиме, оти они не тепаа нас во минатите групи и се гледа меѓусебниот дуел, така да...да се надеваме само да киксне Србија а ние да тепаме денес, па после ќе праиме други математики...:)
Неможе да се гледа нивниот меѓусебен дуел кога 3 или повеќе репрезентации имаат исто бодови. Тогаш се прави круг на сите мечеви одиграни помеѓу репрезентациите кои имаат исто бодови.
Пример, во првата комбинаторика Македонија, Полска и Германија би имале освоено по 2 бода во меѓусебните дуели и тогаш на сцена стапува гол разликата од тие мечеви како што е објаснето горе.

Едната коцка испадна добро.
Остануваат 5 (y)

Неможе да се гледа нивниот меѓусебен дуел кога 3 или повеќе репрезентации имаат исто бодови. Тогаш се прави круг на сите мечеви одиграни помеѓу репрезентациите кои имаат исто бодови.
Пример, во првата комбинаторика Македонија, Полска и Германија би имале освоено по 2 бода во меѓусебните дуели и тогаш на сцена стапува гол разликата од тие мечеви како што е објаснето горе.

Епа тогаш кај мене била грешката :)

КОментирајте на оваа тема за можните случувања за полуфинале а во темата за ЛОИ за тоа што ни треба да дојдеме до квалификациите. Доста се дават истите муабети во сите теми.

За полуфинале останува една и единствена опција.

1.Шведска-Данска 1 (невозможно)
2.Полска-Германија 1 со услов Полска да тепа само 1 или 2 разлика (невозможно)
3.Македонија-Србија 1

И доста прашувате веќе во сите теми, таа е математиката и крај!

Osven opcijata da bideme vo polufinale sto ja napisa Saber Rider postoi moznost za ucestvo na kvalifikacii ako edna od ovie Srbija, Germanija ili Francija da bide champion, a nie da bideme podobro plasirani od Polska i Slovenija.

Osven opcijata da bideme vo polufinale sto ja napisa Saber Rider postoi moznost za ucestvo na kvalifikacii ako edna od ovie Srbija, Germanija ili Francija da bide champion, a nie da bideme podobro plasirani od Polska i Slovenija.
За тоа муабети во темата за ЛОИ :icon_mrgr:
Да не објаснувам во сите теми :P

не да те фалам ама сајбер најногу а разбира тука...........не се замарај да му објаснуиш тука.........веке..........има секави на форумот......каа ке заврше првенството ке си пишеш на ракомет форумот со вистинските познавачи и оние шо следат и макеоднска лига и сеха и репрезентативците шо играт у странство па и оние шо не се повикани

Ама си направивме бајрам на мозокот брее,нема шансио вакви резултати да искочат,Данска нема шанси да изгуби од Шведска,а најмалку шанси па Германија од Полска :eek: Тоа е сами сме си криви,али јас очекувам најмалце 6 место па сеа ке видиме.

не да те фалам ама сајбер најногу а разбира тука...........не се замарај да му објаснуиш тука.........веке..........има секави на форумот......каа ке заврше првенството ке си пишеш на ракомет форумот со вистинските познавачи и оние шо следат и макеоднска лига и сеха и репрезентативците шо играт у странство па и оние шо не се повикани
Фала на комплименти :D

Не ми смета што се вртат истите прашања цело време, туку затоа што во 10 теми се вртат истите муабети :icon_mrgr: Значи ако темата за Македонија-Полска нека си остане на тоа. Ете има соодветна тема за комбинациите исто како штои има соодветна за ЛОИ.
Иначе покрај тоа што следам спорт од кога памтам за себе, сум активен Комита, а посетувам доста често и утакмици од други спортови, успешно студирам математика, па затоа растурам со комбинацииве :icon_mrgr:

Да си ги стаиме спорткса ваквите резултати шознаеш се пукне некоја цефка од среќата и попрска врз нас :р

Утре да победат Пољаците и Швеѓаните и ние со победа сме втори... Само со евентуален круг со 5 бода треба да се гледа меѓусебна гол разлика меѓу тие што се во кругот.

Според мене еве кој намерно ќе не зезне
Шведска - Данска 1
Се кладам дека некој од публиката ќе излезе и со точен рузултат, ако се сеќавата на светското првенство фудбал кога играа уште пред самиот почеток утакмицата беше договорена (т.е. се знаеште дека ќе заврши 1:1) како најповеќе ќе им одговара така ќе си изиграа.
А што убаво би било да се оствари сценариово али тешко,
За крај ќе ја оставам надежда бидејќи таа последна умира.

Идеме со Швеѓанкиве да навиваме да ги збуниме данците
11+Euro+Swedish+Girls.jpg

Само јака да се тресе цела сала! Ко со чешка :vozbud:
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 13:06 ---
Успеав да најдам и да преведам вест околу натпреварот меѓу Шведска и Данска и колку е тој важен за Швеѓаните
Испаѓа дека Швеѓаните не би требало да се откажат од овој меч ,како што вели нивниот тренер Линдгрен
Не е рабирливо ,ама последната реченица ме радува :icon_lol:

The result in Denmark could have a major impact on the Olympic qualifiers in Gothenburg in April. Currently, Sweden in a qualifying group with a European team - Croatia .
- But if Spain or Denmark wins, we will end up in pure wasp nest. So we would like to defeat Denmark, said Lindgren.

Со победа Шведска си ја олеснува работата за пласман на СП следната година ,а можеби и добива полесни противници во квалификации за ОИ
Имаат добри поединци стрелци и голмани во топ5 на ЕП добар тренер ,наместо пуштање и лигавење на терен очекувам јака борба и колење

Значи се работи за квалификациите за ЛОИ.

Според моменталната ситуација, Шведска ќе биде со Хрватска во квалификационата група (освен ако Хрватите не освојат). Но не гледам зошто би им било тоа проблем со оглед на тоа дека натпреварите ќе се играат во Шведска, а од групата во Лондон идат две екипи, тешко дека некоја од Не-Европските екипи би можела да им ги замрси плановите, а во групата се уште Јапан и Чиле :icon_mrgr:

Ако Шпанија или Данска освојат, автоматски Шведска ќе оди во една група понапред, што значи дека ќе вкрсти со Унгарија, Бразил и уште една Европска екипа што ќе дојде од Европсково.

Вторава група ќе им биде малку потешко да ја поминат, па ваљда затоа има некои мали шанси да дадат се од себе утре за Данска да не ја помине групата со што не би имала можност да стане шампион.

Ова е веќе друго, само да ја изиграат онаа одбрана против нас дури и малце појако и ќе ги земат Данска. Мислам дека имаат капацитет да победат и можат да го сторат тоа, во секо случај според горното ептен им иде во прилог.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom