Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ај не заебавај многу... гледај која била таргет група, сакале на другарите у маало да им го пуштат филмот :) Наместо тоа доби standing ovations од неwotовци :)
Иначе, кога толку истролав за филмот ај уште ова и завршувам:

Планетета кога се појавува како мала сина точка на почетокот на филмот, тоа е во чест на Carl Sagan:

Во негова чест е и филмот Contact иначе.

Друго, имало сцени во однос на влијанието на другата планета врз гравитацијата но биле избришани од финалната верзија и се наоѓале на двд-то во додатоци.

Толку wot, I Shall Say No More :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Кога се спомнува филм со малку буџет да спомнам дека мене лично Панкот не е мртов со 300.000 ако не се лажам ми е подобар од Мајки со буџет од 1.500.000.

Ај ај не заебавај многу... гледај која била таргет група, сакале на другарите у маало да им го пуштат филмот :) Наместо тоа доби standing ovations од неwotовци :)
Иначе, кога толку истролав за филмот ај уште ова и завршувам:

Планетета кога се појавува како мала сина точка на почетокот на филмот, тоа е во чест на Carl Sagan:

Во негова чест е и филмот Contact иначе.

Друго, имало сцени во однос на влијанието на другата планета врз гравитацијата но биле избришани од финалната верзија и се наоѓале на двд-то во додатоци.

Толку wot, I Shall Say No More :)
Ова ко за мене, што нема поим од вселенски теории и што не се замара дали и роботи ќе слетаат од другата планета иако според некоја си таму теорија не е можно бидејќи роботите биле измислени 123.000 години подоцна, а тајм травел машината пак многу порано, но не знаеле како да ја искористат во тие години....

Како и да е, добар филм, мене ми се допадна.

Ова ко за мене, што нема поим од вселенски теории и што не се замара дали и роботи ќе слетаат од другата планета иако според некоја си таму теорија не е можно бидејќи роботите биле измислени 123.000 години подоцна, а тајм травел машината пак многу порано, но не знаеле како да ја искористат во тие години....

Како и да е, добар филм, мене ми се допадна.
Тоа е само едно убаво филозофско размислување, а конкретниот клип ме бендисува зошто има многу добри филмски моменти. Има и други клипови со истиот говор.

За роботи шо ти е гајле, гледавме пред 10-ина дена :)

P.S.
Што не знаеш Јонзе ќе ти објасни :)

Кога се спомнува филм со малку буџет да спомнам дека мене лично Панкот не е мртов со 300.000 ако не се лажам ми е подобар од Мајки со буџет од 1.500.000.
И Филм со буџет од 0 ден. (сниман со мобилен Нокиа 3220) е подобар од Мајки.

^Мене и на другарче не ни се допадна(двајцата сме почитувачи на делата на Вуди Ален).

P.S. пууу да ти еаам, за малце ќе ме троллнеше со "Не ми се допаѓа" у потпис. Си реков модераториве ставиле опција само за твоите постови "не ми се допаѓа". Аххх колку би било топ.... :)

Nekoj da kaze dali e dobar Midnight in Paris?
Мене многу ми се свиѓаше филмот, дај му шанса, опуштен филм е, нема некоја посебна тензија и има многу интересна замисла, ме потсеќаше малку на The Purple Rose of Cairo. Супер филм.

Go gledav, taman si bese. Samo malce nerealen mi bese likot na ovaa. E sega "logic police" t.e. Io, rockenrolla, wot, shmot, Mac)), i site drugi (znaat sami koi se), nema da go sakat filmot poso ke pocnat objasnuvanja da baraat, kako toa e mozno da patuvas niz vreme so edna kochija/stara kola. a? kako?

Nego, toa sto jas go zboram so godini e filmot, sekoja generacija misli deka predhodnata e taa vistinskata. Zatoa i se pluka po site novi peachi, glumci, grupi, umetnici a se place po tie starite/umrenite od pred 200 godini.

Odamna nemav gledano tolku chill out film.

Go gledav, taman si bese. Samo malce nerealen mi bese likot na ovaa. E sega "logic police" t.e. Io, rockenrolla, wot, shmot, Mac)), i site drugi (znaat sami koi se), nema da go sakat filmot poso ke pocnat objasnuvanja da baraat, kako toa e mozno da patuvas niz vreme so edna kochija/stara kola. a? kako?

Nego, toa sto jas go zboram so godini e filmot, sekoja generacija misli deka predhodnata e taa vistinskata. Zatoa i se pluka po site novi peachi, glumci, grupi, umetnici a se place po tie starite/umrenite od pred 200 godini.

за све си пости формула на успех,дури и за тоа да се биде лоџик полис...:D
треба да си лаик,треба меѓусебни лајкој,ора да се одржува реципроритеот (тоа начин на кој функционира френд-шипот)
pozdrav

за све си пости формула на успех,дури и за тоа да се биде лоџик полис...:D
треба да си лаик,треба меѓусебни лајкој,ора да се одржува реципроритеот (тоа начин на кој функционира френд-шипот)
pozdrav
Оф топик си, да не те опоменувам пак, голем си веќе....

И што е најстрашно сега се осеќаш вака
tumblr_lj3t79ToKm1qchk28.gif

И дали знаеш дека со такво лижење.... one does not simply becomes Honze's friend?

Kolku sme sinhronizirani. :love: Сношти ќе го гледав и јас ама ебаваше торентот, и го гледав Moneyball instead.
Вечерва ми е во план, па еве 2-3ца сте го пофалиле што е супер. До пред ова, само читав дека е просек.

пс албанец ли е како тебе овој карлович бе? објаснува тоа што сегде ми го поти. :D

Еве филм кој ми фати око. The Broken Tower. Џејмс Франко се јавува и како режисер и како главна машка улога. Ми делува како убав филм.

Трејлер.

Sasha Grey
‎'Tinker Tailor Soldier Spy':perfectly paced, phenomenal cast, exquisitely dense, best film I've seen lately!

Fuck Gary Oldman, би гледал филм со неа билокое време во ноќта. :icon_lol:
Yea, I am that shallow, ја имам Sasha Grey на фејсбук.

Tуку Midnight in Paris.. добар as in 5ka? Maлце аматерски вкус остава во уста, дека лошо реализиран крај и како да не ја доловува поентата што сакаше да ја долови. Ама не дека е лош, фино филмче, музиката многу релаксира.. донекаде класика Вуди филм. Ништо специјално за на Јонзе да му се допадне, ама штознам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom