Фокус: Весникот "Вест" со нов уредник, "Утрински весник" само на интернет

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Janko Ilkovski
Ми се јавија од Орка Холдинг, новиот сопственик на Вест, утрински и Дневник да ме прашаат дали би пишувал за нивните печатени изданија.
Се мислам, Вест или Дневник, а? Каде би ме читале повеќе? Се мислам да земам колумна во Вест покрај зграпчи го денот.

Туку овај Орце нешто многу го има по весници во последно време.Му креваат реноме изгледа, ми мириса на кандидатура некаква, градоначалник, претседател, министер...

Туку овај Орце нешто многу го има по весници во последно време.Му креваат реноме изгледа, ми мириса на кандидатура некаква, градоначалник, претседател, министер...
Орце треба да научи од досегашните изгорени богаташи што биле во политиката како што е Трифун, Фијат или Хари Костов, дека е подобро настрана да се држиш од било каква позиција бидејќи ем ќе ти ги соберат парите, ем ќе те оцрнат пред публиката

In Germany, they came first for the Communists, And I didn’t speak up because I wasn’t a Communist;
And then they came for the trade unionists, And I didn’t speak up because I wasn’t a trade unionist;
And then they came for the Jews, And I didn’t speak up because I wasn’t a Jew;
And then . . . they came for me . . . And by that time there was no one left to speak up.

Орце треба да научи од досегашните изгорени богаташи што биле во политиката како што е Трифун, Фијат или Хари Костов, дека е подобро настрана да се држиш од било каква позиција бидејќи ем ќе ти ги соберат парите, ем ќе те оцрнат пред публиката
Орце Камчев јас како што знам веќе беше во политиката беше кандидат на СДСМ за пратеник во 98.
Добро си знае власта ако немаш контрола над медиумите колку и добара да си џабе ти е.Ако не ги контролират тие друг ќе ги контролира.Каков народ такви политичари такви институции такво општество.Ќе еволуираме за едно 30-40 години.

Сега во Вест зграпчи го Џанко. Во Дневник на пача со Дебелко. А во Утрински.. сељачизам и србизам со Лаплас.

Мооонти Пајтон држава ти ќе бииидеееш. Ти ќе бидеш за цел свет... сеееееир и бруууука има секој да те плууука... и немој да сум слууушнал некој да куууука.

*Curtain close.

Орце Камчев јас како што знам веќе беше во политиката беше кандидат на СДСМ за пратеник во 98.
Добро си знае власта ако немаш контрола над медиумите колку и добара да си џабе ти е.Ако не ги контролират тие друг ќе ги контролира.Каков народ такви политичари такви институции такво општество.Ќе еволуираме за едно 30-40 години.
:cautious:
Што знам таа работа...Прво да запреме со деволуирањево,кое трае веќе 20-тина години и крајот не му се гледа..

Многу лошо за демократијата и државата воопшто. Се повеќе концентрација на медумите во една иста владечка гарнитура.

Е за ова на темата Дали ни недостига А1 зборував. Они можеби лажеа, манипулираа, ама предизвикуваа винамние, колку скандали и афери за функционери или институции сте чуле во последно време. Атвоцензура на новинари на секаде. Само да ги потсетам оние кои ги подржуваат ваквите концентрации на медуми (ако ги има) а се симпатизери на сегашнава гарнитура дека кога од 92-98 постоеше ваква концентрација се случија најголемите трагедии за оваа држава. СДСМ од 2002-06 падна побрзо оти имаше опозициски медуми.

Груевски го сфати тоа, виде дека губи гласови заради гласни опозициски медиуми и започна отворена и дрска борба со нив.

Иако оваа е непотврдена информација, не ме чуди да е вистиниа, дебилот Миленко има инсајдерски информации, па нели он му е главен ПР агент на премиерот.

Чим стигнаа да го закачат Горан Михајловски кој ми е еден од најомилените колумнисти и воедно го сметам за најобјективен новинар, пишете крст на Вест. Уствари Вест може уште сега да си го ископа гробот, зашто луѓево кај се помалку купуваат весници, сега па ич. Земете на пример, кој купува Вечер? Еден човек не познавам. Море тури пепел на новинарство кај нас. Ќути што не им текнало да ограничуваат интернет.:facepalm:

Наместо Горан Михајловски, единствениот објективен новинар кој остана, ќе стават сега дудлачка некоја од под маса.
Не е битно дали Михајловски е објективен или не, битно е дека со Михајловски Вест беше самоодржлив и остваруваше профит. Како, не е важно. Одлуката за Утрински можам да ја сфатам, сепак Утрински работеше со загуби, ама ова е чисто политички потег.
Орце е најсигурниот од луѓето со пари, затоа што има лоша историја и зла крв помеѓу него и раководството на СДСМ. Не верувам дека има политички амбиции.

Тогаш беше СДСМ сега кум на Мијалков кој е братучед на премиерот. Си знае човекот,како да се биде секогаш на право место во право време.

Досегашниот директор за корпоративни и внатрешни комуникации во ОНЕ, поранешен новинар во Сител и во Канал 5, Виктор Доневски е новиот извршен директор на МПМ, соопштија денеска од Медиа Принт Македонија.

Досегашниот управител Срѓан Керим ќе биде претседател на новоформираниот борд директори.
Од компанијата информираат дека Горан Михајловски повторно e именуван за главен и одговорен уредник на „Вест“ и останува на таа позиција и во наредните четири години, a главните уредници на „Утрински весник“, „Дневник“ и „Теа – модерна“ ќе продолжат да ја извршуваат истата функција.
Нов сопственик на Медиа принт Македонија е „Орка Холдинг“, компанијата што минатата недела ја купи македонската филијала на германскиот медиумски концерн

Остана Михајловски

Млад и креативен директор. И најбитно од се, новинар, а не политичар. Се надевам дека ќе успее да смисли нешто ново и неконвеционално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom