Кире Лазаров и Наумче Мојсоски најдобри во ЛШ

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Локација
Кајгана
Македонските ракометни асови Кире Лазаров и Наумче Мојсоски се наоѓаат на врвот во Лигата на шампиони по бројот на постигнати погодоци. Со осумте погодоци на синоќешното гостување во Полска против Киелце, капитенот на репрезентацијата, кој ги брани боите на Атлетико Мадрид, има вкупно 35 гола сезонава во најелитното европско натпреварување.
Зад Лазаров со 32 постигнати голови се наоѓа досегашниот лидер Наумче Мојсоски, ѕвездата на Металург, кој има еден одигран меч помалку. Доколку против Констанца в сабота повеќе од три пати се запише во листата на стрелците, Мојсоски повторно ќе се врати на чело на европскиот поредок.

http://www.time.mk/read/a3e5753b39/2bbd186e05/index.html

Нека не отпишуваат сите за претстојното Европско ова е само доказ кој е во врвот, Наум после ваквата игра во ЛШ докажа и покажа дека е светски играч ако тоа веќе се знаеше за Лазаров.

Готово, заврши ракометната ЛШ годинава, кој освои?

Како бе завршена овој викенд се игра 5-6 коло значи до сега се најдобри стрелци, втора фаза почнува од февруари, финалето е во мај.

Како бе завршена овој викенд се игра 5-6 коло значи до сега се најдобри стрелци, втора фаза почнува од февруари, финалето е во мај.

Значи до СЕГА. Има уште многу до крај, мислам не ми е цел да ги занемарам нивните голгетерски способности ама да почекаме до крај на сезона па после да видиме кој ќе биде најдобар стрелец и останати пофалби и честитки.
А не од 5 кола да им припишуваме успеси за кои ќе треба допрва да ги остваруваат и оправдуваат.

Значи до СЕГА. Има уште многу до крај, мислам не ми е цел да ги занемарам нивните голгетерски способности ама да почекаме до крај на сезона па после да видиме кој ќе биде најдобар стрелец и останати пофалби и честитки.
А не од 5 кола да им припишуваме успеси за кои ќе треба допрва да ги остваруваат и оправдуваат.

Можам да ти кажам дека со право е објавена оваа вест и е само показател за нивните квалитети тие што пратат знаат добро, не е ни битно дали на крај ќе бидат пред играчите на Хамбург, Барса, Кил пошто тие веќе си го докажаа квалитетот, посебно Металург кој е втор најсилен клуб во регионов после Загреб.

Ти препорачувам прво да ги пратиш настаните па после да коментираш пошто гледам не знаеш ни до кај е натпреварувањето а се сомневам и дека имаш гледано барем еден меч на Металург макар и во регионална лига. Можам да ти кажам дека со право е објавена оваа вест и е само показател за нивните квалитети тие што пратат знаат добро, не е ни битно дали на крај ќе бидат пред играчите на Хамбург, Барса, Кил.

Ми кажа експертот за секој могуќи спорт на планетава земја.
Првиот пост беше ироничен, со оглед на фактот дека уште многу има за играње од ракометната ЛИГА НА ШАМПИОНИ, а веке по неколку кола Кире и Наумче ти ги оквалификува како најдобри стрелци. Пишав и претходно, НЕ МИ Е ЦЕЛТА ДА ГИ ЗАНЕМАРАМ нивните голгетерски способности ама да не се радуваме пред време за нешто што допрва треба да се оправда и оствари.
Веста е сосема на место, ама насловот со кој ти си ја насловил темава не е соодветен и е претенциозен премногу.

И не знам со кое право ти се дрзнуваш да донесуваш заклучоци дали јас следам или не следам ракомет, а со цел да расчистиш ти со сомнежите на 19 у 19:30 ќе идеме заедно да гледаме Металург-Констанца.

Патем, далеку поголема тежина има успехот доколку успееш да бидеш пред некој поквалитетен од тебе.

Ама нели секогаш мора да има некој што ќе сере за нешто...
Моментално се тие двајца најдобри и ич не ми чуе на крај што ќе биде, веројатно најдобар стрелец ќе биде некој од тимовите што ќе идат подалеку а како изгледа и Металург и Загреб ќе идат даље така да би било добро на крај уан-ту да бидаt овие двајца :D

Идеме на медал у Србија :P

Ама нели секогаш мора да има некој што ќе сере за нешто...
Моментално се тие двајца најдобри и ич не ми чуе на крај што ќе биде, веројатно најдобар стрелец ќе биде некој од тимовите што ќе идат подалеку а како изгледа и Металург и Загреб ќе идат даље така да би било добро на крај уан-ту да бидаt овие двајца :D

Идеме на медал у Србија :P
Кире игра во Атлетико Мадрид до лани попознат како Сиудад Реал:D

Ради таквите ко Ивица ја имав отворено темава, пошто освен што на форум се најгласни и ги нема ни една тема да отворат си ги потценуваат и плукаат по играчите и затоа Македонија увек сите можат да ја газат, ама кога ќе почнеме ние да газиме први се тие што скокаат со коментарите како тоа сакале да им честитат на успехот и жал им било што претходно мислеле поинаку. Памет за другпат.

А во линкот што го остаив го имаме и ГолемиотБрат кој е пример за еден навивач што ни на ТВ не им дал поддршка на нашиве а се дрзунува да коментира. Ова секако пред Европско во Литванија после тоа очигледно се сокри зад каучот.

Ради таквите ко Ивица ја имав отворено темава, пошто освен што на форум се најгласни и ги нема ни една тема да отворат си ги потценуваат и плукаат по играчите и затоа Македонија увек сите можат да ја газат, ама кога ќе почнеме ние да газиме први се тие што скокаат со коментарите како тоа сакале да им честитат на успехот и жал им било што претходно мислеле поинаку. Памет за другпат.

Ќе ја префрлиш тематикава на постов кон лично препукување со некој кој има различни мислења од тебе?
Дали, колку и каде јас следам мак лиги, првенства во кои Македонија зема учество или не е сосема надвор од темава, нешто што ти како модератор треба да го знаеш. Ако имаш нешто со мене, кажи ќе се размуабетиме по профили, ПП или на кој друг начин сакаш, бујрум.

Ќе ја префрлиш тематикава на постов кон лично препукување со некој кој има различни мислења од тебе?
Дали, колку и каде јас следам мак лиги, првенства во кои Македонија зема учество или не е сосема надвор од темава, нешто што ти како модератор треба да го знаеш. Ако имаш нешто со мене, кажи ќе се размуабетиме по профили, ПП или на кој друг начин сакаш, бујрум.

Ајде без љутење гледаш дека немам ништо лично ни кон тебе ни кон никој, но примерот морав да го дадам бидејќи ме изнервира твојот негативен коментар кон Наум и Кире, како кога ги слушав оние што само мрчат пред европско во Литванија дека Македонија не ни требала да учестува и ред други работи, да научиме прво да не си ги потценуваме играчите.
А ако е толку за насловот на темата ќе го промениме тоа (значи дека се работи за досегашни резултати) и завршена работа.

Ајде без љутење гледаш дека немам ништо лично ни кон тебе ни кон никој, но примерот морав да го дадам бидејќи ме изнервира твојот негативен коментарот кон Наум и Кире, како кога ги слушав оние што само мрчат пред европско во Литванија дека Македонија не ни требала да учестува и ред други работи, да научиме прво да не си ги потценуваме играчите.
А ако е толку за насловот на темата ќе го промениме тоа (значи дека се работи за досегашни резултати) и завршена работа.

Не се лутам ама баш воопшто, само иритира начинот на кој ти се поставуваш.
Премногу ретко сум рекол нешто лошо за било кој наш репрезентативец а во оние моменти кога тоа сум го рекол било во афект.
Патем коментарот не беше негативен, само не сакам пред време радувања. Камо вака да биде ситуацијата и по заваршувањето на ЛШ Металург на чело со Наумче да го крене пехарот :)
Kире ми е еден од поомилените спортисти кој произлегле од Македонија, иако воопшто не ми се допаѓа тоа што влијае врз селектирањето на репрезентативците.

Сите тие кои добиле можност да бидат дел од било која репрезентација, од карате до хокеј очекувам беспоштедно да се борат за репрезентацијата, без оглед на тоа каков ќе биде конечниот исход.

Супервизор,не можам да сфатам зошто веднаш земаш одбранбен став и возраќаш со мислења дека другите не ги почитуваат Кирил и Наум,и даваш класификации дека никој друг не следи ракомет.

Мора да признаеш дека насловот е претенциозен,и е тотално misleading.Натпреварувањето сеуште трае,побогу не е нит завршена групната фаза. и до крајот нема да се знае кој ќе биде топ стрелец.тоа не значи дека ние не им оддаваме признание на нашите играчи,или имаме некоја скриена агенда против нив или против тебе.Ти толку многу сакаше да го нападнеш Ивица што не го забележа сарказмот во неговиот прв пост.Тој нит плука по играчите,нит ги омаловажува негде. или е забрането на форумов да дадеме конструктивна критика?

па Кире е секоја година еден од топ 3 стрелците,бидејќи е таков тип на играч.од него се бара да постигнува голови,и е одличен во тоа. Тој многу шутира, пеналџија е во своите тимови и кај нас во репрезентација,па нормално е да биде во врвот.

се гледаме во Ниш;)

Ова е само обична информација и требаше да си биде поставена во темата за ЛШ.Се уште е рано за најдобар стрелец а тоа зависи најмногу од пласманот на Металург, а Мојсо не е таков тип на играч кој би можел да продолжи со ваков ритам иако Металург би отишол далеку.А за Кире не знам што е ново, секоја година си е стандарт најдобар.Само нека продолжат со ваква форма...
--- надополнето: Nov 17, 2011 5:57 PM ---
Ова е само обична информација и требаше да си биде поставена во темата за ЛШ.Се уште е рано за најдобар стрелец а тоа зависи најмногу од пласманот на Металург, а Мојсо не е таков тип на играч кој би можел да продолжи со ваков ритам иако Металург би отишол далеку.А за Кире не знам што е ново, секоја година си е стандарт најдобар.Еве и последниов на гости 8 гола дал.Само нека продолжат со ваква форма...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom