Фан Клуб: Челзи

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.790
Поени од реакции
11.375
Еден единствен навивач на Манчестер,минатата недела не го накриви Фергусон за поразот против Сити.Ние после еден ваков пораз,го бркаме.
Мене ме заборави :icon_mrgr:

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
И дечки... кој ни е крив сега? Во натпревар каде само Мата покажува квалитети според професијата која ја работи...
Лично мислам дека Чех не смее директно да се окривува за голови кои цел тим треба да сподели кривицата (или барем група од играчи).
До кога само ќе "бркаме" некого... до кога ќе се однесуваат некои од играчите како аматери..
Ќе излеземе ли конечно од тоа проклето сивило?

A

Auditore

Гостин
Почнав да го гледам мечот од 33 минута затоа што закаснив oд работа и превозот ме ебеше, првин ми се идеше да го убијам возачон, потоа доаѓам гледам водат 1-0 се радувам, примаме глуп гол на грешка на одбрана уште повеќе се изнервирав.
Но тоа всушност и не беше проблемот денес, она што навистина ме разочара и изнервира е тоа што денес првпат сфатив што зборуваше фантом кога велеше дека не знаеме кај тераме, денес навистина неможам да ја разберам тактиката на Боаш и идејата за играње.
Друго, ептен се разочарав од одбраната, од сегде ни влегуваат, излетуваат, Босингва и Кол ги нема никаде да покријат, преофанзивни се, мора да се корегира одбранава, Арсенал ни одржа лекција денес и се надевам дека сите се освестија од денешнава утакмица, и Боаш.
Второ, не го кривам Тери, ниту го обвинувам, сите луѓе грешат, дури и најдобрите во своите работи, но мислам дека можеше подобро да одреагира но неговата кривица е делумна, поголема кривица е на оној што му ја додаде така шарлатански назад кога беа 2 на 2.

Сума сумарум, изедовме шамар, и тоа поштен, примивме петарда пред НГ, а тоа не е добро, и се надевам дека Боаш е свесен за ова, дека играчите се свесни и мора да се корегираат еден куп работи од денешниот меч, некои работи дури сега испливаа на површина.

Член од
2 септември 2011
Мислења
26
Поени од реакции
6
Бековите ни се премногу офанзивни па за тоа не можеме да го затвориме секоја агол во одбраната.Работата на Стариџ ја вршеше Е.Кол додека работата на Мата ја вршеше босингва.За таа сметка наместо мата и стариџ да повлечат по страничните позиции со добар дриблинг и нафрлуванје у 16 -те тие се повлекуваат од страничните позиции и одат директно пред шеснаесетникот за да се створи гужва пред гол.Нивното место го заземаат кол и босингва со нафрлени топки.Од тука почнуваат вистинските проблеми доколку игравме против една Барселона со играч како меси по страничните позиции ке не растуреја10-0.Значи да донесеме заклучок:МАТА И СТАРИЏ треба да влечат по страничните позиции со брзина и добри дриблинзи и добро нафрлени топкиСРЕДЕН РЕД:Лампард и рамирес мора да комбинираат со добри продори од средина па напред со добри и прецизни пасови, Микел мора да им помага на одбраната.ОДБРАНА:Е.кол и Босингва мозат да се вклучат во нападот само до одредена граница,бидејки во контритеТери неможе сам да излезе на крај.Торес:му дадовме на човекот не една туку 50 шанси да се уигра ама кога нејке и нејке.Човекот не можеше еден дуел да добие катастрофа.Малага доколку понуди 30-40милиони да го продадеме и да се спасиме,не дозволиво е поради него да страда цел тим ПОЗДРАВ.
--- надополнето: Oct 29, 2011 4:09 PM ---
Бековите ни се премногу офанзивни па за тоа не можеме да го затвориме секоја агол во одбраната.Работата на Стариџ ја вршеше Е.Кол додека работата на Мата ја вршеше босингва.За таа сметка наместо мата и стариџ да повлечат по страничните позиции со добар дриблинг и нафрлуванје у 16 -те тие се повлекуваат од страничните позиции и одат директно пред шеснаесетникот за да се створи гужва пред гол.Нивното место го заземаат кол и босингва со нафрлени топки.Од тука почнуваат вистинските проблеми доколку игравме против една Барселона со играч како меси по страничните позиции ке не растуреја10-0.Значи да донесеме заклучок:МАТА И СТАРИЏ треба да влечат по страничните позиции со брзина и добри дриблинзи и добро нафрлени топкиСРЕДЕН РЕД:Лампард и рамирес мора да комбинираат со добри продори од средина па напред со добри и прецизни пасови, Микел мора да им помага на одбраната.ОДБРАНА:Е.кол и Босингва мозат да се вклучат во нападот само до одредена граница,бидејки во контритеТери неможе сам да излезе на крај.Торес:му дадовме на човекот не една туку 50 шанси да се уигра ама кога нејке и нејке.Човекот не можеше еден дуел да добие катастрофа.Малага доколку понуди 30-40милиони да го продадеме и да се спасиме,не дозволиво е поради него да страда цел тим ПОЗДРАВ.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Јас уште пред 2 години викав дека Лукаку е overrated и сега се докажа.
Челзи денеска пак играше лошо и заслужено изгуби.
Мата ѕвер.Суво злато вреди.
Мило ми е што Лампард даде гол.
Во одбраната се почесто грешиме.Незнам што е проблемот ама подитно да се испита/поправи тоа.Па како може секое коло гол да примаме?o_O
Напаѓачите пак не ги бива за давање на голови.Тоа не мачи уште од лани.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ех, коа пекав јас за Агуеро летото .... ми се смеевте. У пизду матер го носевте и него и Атлетико Мадрид.

Иначе ... Иванович спор ко желка. Приметете баш реакција на Иванович при голот на Волкот, коа се судри со уште еден играч на челзи во тоа мешаницата. Мизерија !
Тери - Could have won the game, but he slipped again.
Чех - 1 меч ѕверотиња - 1 меч дрво. Шутот на РВ Перси за 3-5 комотно можеше да го одбрани. Бебешка топка му иде под нозе од Сантош тој не знам ни како се вика што ја шутна за 2-2.
Кешли - секоја утакмица се полош и полош.
Босингба - бледо.
Лампард - солидно изигра прво полувреме, второ полувреме се изгуби.
Мата - 10/10. Уште он им фалеше да им дојдеше на Арсенал летото па ќе беше 2-8 за Арсенал. Среќа што потпиша за нас. Ел Матадор.
Оби Микел, Рамирес, Малуда, Лукаку - Мизерија !
Торес - 0
Стариџ - освен голот од офсајд, не видов ништо од детево на мечов, за жал.
Меирелес - ЗОШТО, О ЗОШТО НЕ ТЕ СТАВА ВО СТАРТНИ 11 СЕКОЈ МЕЧ ОВА ВИЛАС БОАШОВ ?

Човек на мечот во составот на Челзи - АВБ :icon_mrgr:
Како сум се смеел коа се издрадува кога Мата дае гол за 3-3. :pos:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Е ок ај нека го избркаат АВБ сеа оти 2 пораза по ред има..:eek:

Цццц..:confused:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
'He is Judas for sure!' - On-loan Yossi Benayoun infuriates Chelsea fans on Twitter by openly celebrating Arsenal victory

Глупав евреин.. Како може толку очаен да е :tapp::tapp:

BTW еве некои загрижувачки факти:
9 – Number of Premier League games without a clean sheet for Chelsea, their longest run in 10 years.
15 – Years since Chelsea conceded five goals in a Premier League match. On September 21, 1996, Patrik Berger scored twice for Liverpool in a 5-1 win over Ruud Gullit’s Chelsea at Anfield.

• Ми се допаѓа
Reactions: Al.

Kajgana Shop

На врв Bottom