Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
сеа почна да бидеш досадна. да не сакаш да разговараме? не заебаај. ај
не не сакам да разговарам со тебе.Некако поинтересен ми е муабетот со опуштени луѓе и не толку "турски" воспитани.;)Само сакам да знам.Кога толку си на страната на "невините"логично е да имаш една таква.Нели?Ако имаш таква тоа значи дека се плашиш да не се прашува како би и било со друг па затоа и ги напаѓаш "виновните". А ако немаш тоа значи дека ни ти самиот не го почитуваш ова што погоре си го напишал за "невините".
Па пријателу ти држам среќа во потрагата по твојата идна невеста девица.;)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Има многу традиционално воспитани жени во Македонија кои што остануваат девици затоа што им овозможува да најдат далеку подобар сопруг. Исто така, ги спречува од тоа да станат самохрани мајки. Ова е најпаметната врста на жени. На овој начин овие жени инвестираат во себеси. Откако ќе најдат сопруг ефективно се пензионираат за да живеат живот без стрес, како домаќинки, во голема куќа, опкружени со модерна технологија (за да не мора многу да работат), и си го трошат времето како сакаат. Многу жени, како на пример феминистките, ги напаѓаат жените домаќинки, но самата основа на нападите доаѓа од завист и љубомора.
Како тоа невиноста им овозможува да најдат далеку подобар сопруг?
Од каде заклучокот дека мажите кои бараат невини жени се по автоматизам подобри од оние на кои тоа не им е критериум при изборот на партнерка?
Или поентата ти беше дека невините жени имаат поголеми шанси да најдат, не подобар сопруг, туку некој богаташ па ќе се пензионираат во голема куќа? Демек Македонија е преполна со шеици милијардери кои бараат невини жени?

Во секој случај, постов ти е многу далеку од реалноста, во Македонија мнозинството богаташи тешко дека завршуваат во брак со невини жени, во повеќето случаи е баш обратно.
И во право си, тие се најпаметните жени - многу е паметно да бидеш спонзоруша, која во потрага по раскошен живот има само еден адут - неговото височество хименот.

А ова со зависта ти е ептен јако - да, ептен ми завидувам на домаќинките што дремат по цел ден дома, пијат кафиња, гледаат шпански серии и трачарат со комшиките, додека мажите им се на "службени" патувања.
Да имам таков живот, јас би се убила. Најсериозно.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
4
Поени од реакции
5
Има многу традиционално воспитани жени во Македонија кои што остануваат девици затоа што им овозможува да најдат далеку подобар сопруг. Исто така, ги спречува од тоа да станат самохрани мајки. Ова е најпаметната врста на жени. На овој начин овие жени инвестираат во себеси. Откако ќе најдат сопруг ефективно се пензионираат за да живеат живот без стрес, како домаќинки, во голема куќа, опкружени со модерна технологија (за да не мора многу да работат), и си го трошат времето како сакаат. Многу жени, како на пример феминистките, ги напаѓаат жените домаќинки, но самата основа на нападите доаѓа од завист и љубомора.
Vleguva tip vo knizarnica i bara tokmu vakva literatura. Prodavackata seriozno mu odgovara : "Naucna fantastika na tretiot kat, gospodine" :)

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Секоја чест ме натера да се логирам и да реплицирам.
Со должна почит кон тебе и кон твоето размилување, но воопшто не држи вода истото.
1.Дури и хименот денес не е гаранција за „ невиност“ или „виновност“ естетската корекција на истиот не чини повеќе од 200 Евра.
2. Која инвестиција е невиноста ? За што инвестиција ? Гаранција за наводен полагоден и подобар живот, не мислам така,обично типовите кој што бараат невини жени се многу не сигурни во себе,садисти а не ретко и насилници, луѓе со преголемо его а премалку самодоверба а интелигенција ( тоа е веќе дискутабилно )
3. Од дамнешни времиња е позната поговорката : Жена со еден не умира, сакал ти или не нема поголема вистина од тоа.

Мислам дека се обидуваш да правиш мајтап,или во најмала рака да навредиш одредени членки овде, затоа што ништо од тоа што си го напишал не држи ни капка вода и нема ни трошка вистина во истото.
И она за пензионирањето, што сакаше да кажеш со тоа ? жената од како ке роди не треба да има никаков приватен живот,единствена цел и најголемо достигнување во животот да и биде раѓањето на деца и готвењето ? Јас се извинувам но јас воопшто не би сакал да си имам работа со таква личност па ако сака и 3-пати нека биде невина а не еднаш.

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Иако се ретки, сепак постојат затоа и нивната цена можеби е повисока. Можеби на одредено потсвесно ниво нејзината невиност испраќа одредена доза на информативност за девојката, пред се commitment или посветеност од нејзина страна.
Зашо би се впуштила во кревет со некој кој после одреден период ќе замине од мојот живот, или во најлош случај ќе испадне кретен и ќе ме повреди, дали он навистина е вреден за она што јас навистина имам да му го понудам, со тоа што целосно ќе му се предадам и дозволам да го осети она најубаво што имам да му го понуда(choose carefully). Затоа е дилемата, јас како машко сметам дека девојките треба во одредена доза да бидат по резервирани во нивните авантури зашто не секој е достоен да ја почуствува нивната топлина. А кога девојката е невина и после одреден период мажот на достоен начин ја докаже неговата љубов, гружа и посветеност за неа, тогаш се разбира можат да го крунисаат со фантастичното humping, тогаш и машкото се чуствува поисполнето знаејќи дека he must be special for gething the honey others cant, ego bust. :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ваљда има...шознам јас...не сум сретнал таква...

У секој случај:

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Иако се ретки, сепак постојат
Постојат невини во врска со сексот и тоа девојки што апстинирале до 30 години ама на тие Господ нека им е на помош :LOL:.

Ако налеташ на таква друже бегај од неа како од ѓавол зашто сите тие години додека го чекала принцот на белиот коњ и се наталожиле безброј фрустрации, замисли си, средината ја осудувала, родителите ја терале да се мужи нон-стоп, а таа не успевала да изгради нормален однос со никој од спротивниот пол и ако имаш толку несреќа да завршиш со таква има да ти ебе матер, не само што ќе те разведе по брза постапка него ќе те кастрира и осакати психички, има да ти наплати за сите корпи што ги попила од мушките и ќе жалиш цел живот што си барал девица за девојка а камоли за жена.

Ама поопасни се оние невините што немаат поима од љубов, девојки што никогаш немале емоционална врска со мушко, обично со изговор дека немаат време за љубов и се посветуваат на градење кариера и стануваат финансиски независни или практикуваат промискуитет и растур се прават со секоја будала и ако налеташ на таква друже исто бегај и од неа како од ѓавол, да не образложувам како и зошто.

Секако има и чесни исклучоци од горенаведените и има чесни девици и добри и скромни бла, бла, бла . . . и ако налеташ на такви друже бегај и од нив :ROFLMAO:.

Заклучок: Затоа друже барај си некоја "виновна" што пробала барем десетка со кромид ама не ептен шлајка, умерена, ни многу убава ни многу ружна, ама никако невина.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Разлика меѓу невина девојка и диносаурус нема затоа што и двете одамна изумреле
--- надополнето: Oct 24, 2011 8:35 PM ---
Дефинирај поштена.Сигурно не е поим за поштена некоја на 23 години шо е уште девица.Сигурно мислиш на карактер.
Да поштена е ако живее блиску до поштата у населба
--- надополнето: Oct 24, 2011 8:41 PM ---
Има ама овие девојки се пореметени.
Правите женски имаат по најмалце 7-8 сексуални партнери во животот и 200,300 километри поминати во тури-вади на вагината.
ЕЕЕЕ да имаше километража кој знае дали ќе беа толку

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Читам многу постови дека девојката пред бракот треба да пројде многу партнери како би знаела како е со повеќе и да го одберем послем правиот..... Но што правиме послем ако нејзе никој не ја одбере? Несекогаш одбираат жените(барем во поголем процент така е кај нас).. Ако почнеш да си ги мењаваш партнерите за да видиш кој е подобар кај би ти бил крајот? Неверувам дека послем од таква личност можеш да станеш сериозна,и личност која утре би гледала фамилија.....

Пр.Јас сум за тоа девојките да не се чуваат за прва брачна ноќ... НО све што прават треба да го прават со усул....
Еве на пример најде дечко на 17-18 години и биде прв и и остане и се венча со него ?? Што и фали на таа девојка ? Не се чувала за прва брачна ноќ !!! Но верна е на некој дечко кој го сака/ја сакаат....
Замисли утре омажена шета со мажот,детето во парк и ја среќава некој нејзин претходен(примерот е за 1 но ќе бидат повеќе) од нејзината малдост.... Што ја има ду*ено... Што тогаш? Јас прогнозирам сигурен развод.... :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Девојка де се чува за прва брачна ноќ скоро и да нема. Али ако ја фатиш на 17-18, и ја чуваш, и ја ожениш, е такви веќе има и тоа доста.
Ако ја фатиш на 17-18 и ја чуваш,чувај ја во витрина оти у меѓувреме некој ќе те претрка
--- надополнето: Oct 24, 2011 8:52 PM ---
Кој сака невина девојка на прва брачна ноќ, нека најде некоја од 5 - 6 одд нека ја чува и одгледува до свадба и прва брачна ноќ и само така ќе биде сигурен дека и бил прв! Пошто све нагоре е веќе отидено во јабана ... свака част на исклучоци, кои стануваат од ден на ден се поретки .
У витрина треба да ја чува,може да избега

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Не знам може има:) како мене, викав ќе чекам до прва брачна ноќ, а да чекав и ќе дочекав:pos: ма еднаш се живи, секој си има свој живот и има право да прави (мислам додека се е во граница на нормалата) што сака со него. :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Читам многу постови дека девојката пред бракот треба да пројде многу партнери како би знаела како е со повеќе и да го одберем послем правиот..... Но што правиме послем ако нејзе никој не ја одбере? Несекогаш одбираат жените(барем во поголем процент така е кај нас).. Ако почнеш да си ги мењаваш партнерите за да видиш кој е подобар кај би ти бил крајот? Неверувам дека послем од таква личност можеш да станеш сериозна,и личност која утре би гледала фамилија.....

Пр.Јас сум за тоа девојките да не се чуваат за прва брачна ноќ... НО све што прават треба да го прават со усул....
Еве на пример најде дечко на 17-18 години и биде прв и и остане и се венча со него ?? Што и фали на таа девојка ? Не се чувала за прва брачна ноќ !!! Но верна е на некој дечко кој го сака/ја сакаат....
Замисли утре омажена шета со мажот,детето во парк и ја среќава некој нејзин претходен(примерот е за 1 но ќе бидат повеќе) од нејзината малдост.... Што ја има ду*ено... Што тогаш? Јас прогнозирам сигурен развод.... :)
Како прво, жената не е објект кој го поседувате вие мажите, па да барате дали е расипан (скинат химен) или не е. Конкретно ќе се задржам на последниот пасус. Со тоа што го напиша ама ни малце не се согласувам. Дали и бил прв или последен тоа нема врска. Важно е сега дека е со маж и дете, дека одбрала со кој да го помине животот, човек со кој се чуствува сигурно и знае дека може да биде среќна.
Постојано се алудира на тоа што жената треба да направи за среќен брак/врска. Дури е жално што во некои семејства тука во Македонија, додека снашка не остане бремена, старите не дозволуваат брак (да не е јалова случајно) И што би се случило ако некој се чува за првата брачна ноќ а потоа мажот не е способен да си ја изврши машката задача? Развод?

Kajgana Shop

На врв Bottom