Здружение за неменување на името Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Локација
Струмица
Ве известуваме дека ние од Здружението за неменливост на името Македонија заедно со наши истомисленици и доброволно пријавени започнувајќи од 17:00 часот на ден 14.10.2011 година Петок до 17:00 на ден 16.10.2011 година Недела обајвуваме:

Втор по ред предупредувачки 48 часовен штрајк со глад со единствена цел Неменување на името Македонија.

Штрајкот ќе се одвива на отворен простор, на локација централен градски Плоштад "Македонија" - Скопје ( пред паркингот на Македонски Телеком )

Детали за истото можете да добиете на www.strajk.mk

Истово е соопштено и на пред-конференција за медиуми која беше реализирана во Ресторан "Пелистер" - Скопје во 10:30 часот со цел да се запознае целокупната Македонска и Меѓународна Јавност.

Служба за односи со јавност

при

Здружението

Скопје 14.10.2011

ул. Дрезденска бр:15 Скопје Р.Македонија

www.strajk.mk

email: kontakt@strajk.mk

Извор: interesno.com.mk

Што мислите за ова? Од мене имаат целосна подршка!

Целосна подршка за настанот, но мое мислење е дека ваков протест тешко ќе помине ако не учествува некоја политичка партија.

Целосна подршка за настанот, но мое мислење е дека ваков протест тешко ќе помине ако не учествува некоја политичка партија, или некој сериозен финансиер.

Според мене подобро би било да не учествува ниту една политичка партија. Затоа што ако учествува СДСМ, ВМРО и другиве ќе ги обвинуваат, ако учествува ВМРО пак ЕУ и СДСМ ќе викаат дека имаат националистичка политика итн...Или сите треба да учествуваат или ниту една. Најдобро е народот сам да си го искаже своето мислење.

Целосна подршка за настанот, но мое мислење е дека ваков протест тешко ќе помине ако не учествува некоја политичка партија, или некој сериозен финансиер.

Алоооо бреее....зошто баш на темава најде ваква глупост да треснеш....:pos:

На штрајк со глад,ти бараш финансиер!!!:vozbud::pos:

Алоооо бреее....зошто баш на темава најде ваква глупост да треснеш....:pos:

На штрајк со глад,ти бараш финансиер!!!:vozbud::pos:

Не во таа смисла во којашто ти го разбра постот, но ете корегирав за да нема други што ќе се залетаат.

abe so ve gledam sinkir nekoj ce ne prasa nas nardoto sto ce odluci
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:08 PM ---
abe so ve gledam sinkir nekoj ce ne prasa nas nardoto sto ce odluci
tuku gledajte nekoe devojce da fatite pointeresen ce e zivotot

Јас би им дал предлог да сменат локација :)
(како на пример пред канцеларијата на фашистичката унија, или пред некоја амбасада)

е имам едно оф топик прашање :
Која е поентата од штрајк со глад кога со тоа сам на себе си наштетуваш т.е. си го загрозуваш животот?!? А кога сме веќе кај загрозување на својот живот за да постигнеш нешто јас би препорачал самозапалување сепак поефикасно е и побрзо ќе се прошири веста низ светот
п.с. Сериозен сум :sneaky:

е имам едно оф топик прашање :
Која е поентата од штрајк со глад кога со тоа сам на себе си наштетуваш т.е. си го загрозуваш животот?!? А кога сме веќе кај загрозување на својот живот за да постигнеш нешто јас би препорачал самозапалување сепак поефикасно е и побрзо ќе се прошири веста низ светот
п.с. Сериозен сум :sneaky:

Ваљда се привлече повеќе внимание пред се од странската јавност, да се докаже дека стварно им е битно тоа за што простетираат.
За второто што рече замозапалување еве биди ти првиот волонтер, ако се покаже ефикасно ќе применат и други ..

Ваљда се привлече повеќе внимание пред се од странската јавност, да се докаже дека стварно им е битно тоа за што простетираат.
За второто што рече замозапалување еве биди ти првиот волонтер, ако се покаже ефикасно ќе применат и други ..
Целта ми е дека со саможртвување на овој начин ништо не се постигнува освен што само може сами да се избришеме како народ едноставно сите да умреме од глад за време на штрајкот зс како тргнало никој не не рецка...
ако веќе треба да падне крв за остварување на некоја цел зошто тогаш таа да биде нашата?

Целта ми е дека со саможртвување на овој начин ништо не се постигнува освен што само може сами да се избришеме како народ едноставно сите да умреме од глад за време на штрајкот зс како тргнало никој не не рецка...
ако веќе треба да падне крв за остварување на некоја цел зошто тогаш таа да биде нашата?

Дали мислиш дека ако останеш гладен 24 саати ќе падне крв ?

Дали мислиш дека ако останеш гладен 24 саати ќе падне крв ?
Која е целта да бидеш 24часа гладен?!? ќе заштедиш некој денар место да купиш храна?!? Не ја сваќам поентата на штрајкот со глад како начин на протест... Многу им е гајле на ФУ дали ние гладуваме или не кога повеќе од 1милијарда луѓе низ светов гладуваат. Треба да смислиме нешто пооргинално како например што беше во Белгија протестираа голи не се бањаа, шетаа по пижами и слично. ничив живот не е загрозен а воедно оставаш многу поголем впечаток :)

Која е целта да бидеш 24часа гладен?!? ќе заштедиш некој денар место да купиш храна?!? Не ја сваќам поентата на штрајкот со глад како начин на протест... Многу им е гајле на ФУ дали ние гладуваме или не кога повеќе од 1милијарда луѓе низ светов гладуваат. Треба да смислиме нешто пооргинално како например што беше во Белгија протестираа голи не се бањаа, шетаа по пижами и слично. ничив живот не е загрозен а воедно оставаш многу поголем впечаток :)

Ти кажав која е целта зошто е вака по “екстремно“ ако воопшто може да се нарече а тоа е да привлече медиумско внимание низ светов ..
Ова второто изгледа детско премногу и воопшто не е сериозно (n)

Ти кажав која е целта зошто е вака по “екстремно“ ако воопшто може да се нарече а тоа е да привлече медиумско внимание низ светов ..
Ова второто изгледа детско премногу и воопшто не е сериозно (n)
те разбирам што ти е целта но само сакам да кажам дека немора секогаш да се оди толку „екстремно„ Секоја чест за штрајкувачите но јас само сакам да кажам дека нема потреба да се ризикува било што а најмалку живот за решавање било кој проблем :)
а кога сме веќе кај сериозност знам дека не е сериозно ама тоа беше главна вест низ цел свет и сите дознаа дека Белгија има проблем, т.е. Белгијците дека имаа проблем. Или пак за пример земи ги гринпис кој редовно протестираат за многу работи и секој пат е на различен начин кога се врзуваат за дрва, кога за пруга и многу други не сериозни начини на искажување на незадоволство :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom