Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Како да го направам овој барот горе што е само со html и css е мислам правен?
http://gregorywood.co.uk/journal/2010-a-year-in-review/
http://fotografija.com.mk/images/q2Ib.jpg
??
Без разлика дали сакш да научиш или чисто да го ископираш .... сними ја локално страницата и преземи го тој дел од html-от и соодветните стилови од css.

Г

Грејвдигер

Гостин
Книга за php на македонски :)
За книга ќе си појдеш во некоја книжара и ќе си ја купиш :) Или во библиотека ако има некоја за PHP, пошто знам пред година дена носеа стручни книги низ библиотеките и таму може да побараш. Али ти препорачувам да не користиш македонска литература, пошто којзнае како е преведена и од колку „струмични“ лица е преводот. Најдобро ти е на интернет нешто да прочиташ или некоја литература на англиски јазик.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Зашто на македонски? Многу е потешко да научиш на македонски пошто не им се преведени како што треба.
На амазон имаш еден куп книги ја си купив една сеага ќе зеам уште 3 други, не чинат повеќе од 25-30 долари а стигаат за едно месец дена...

Член од
6 октомври 2011
Мислења
21
Поени од реакции
7
Има во библиотека Интернет и веб програмирање, добра книга има се објаснето (малку преводот забегува чат-пат :) ) Ако планираш да ја купуваш некаде околу 4000 ден е 1400-1500 стран.

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
може ли мала помош...ми треба модул (нормално бесплатен) за шопинг....за онлајн купување за joomla пошо овие екстензиите од страната на џумла се плаќаат....Фала однапред

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Потребна ми е помош значи правев сајт го отварав мн пати за кратко време додека го работев на сервер и сега дали од серверов само на мојот пц немозе да се отвори дали ми е блокирана IP на пц-то да неможам да ја гледам и како да го решам ова ако има некој решеније ве молам иначе во јоомла е сајтот позз

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Потребна ми е помош значи правев сајт го отварав мн пати за кратко време додека го работев на сервер и сега дали од серверов само на мојот пц немозе да се отвори дали ми е блокирана IP на пц-то да неможам да ја гледам и како да го решам ова ако има некој решеније ве молам иначе во јоомла е сајтот позз
Сакаш да кажеш сам си се блокирал? :) Пиши пп ако можам ќе помогнам.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
имам скрипта за правење на лајкови на фб, па ке може ли некој да ми помогне да го решиме проблемов. постојано некој спамира на сајтот,(во базата) цело време се креираат некој без везе фрази, реклами.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
имам скрипта за правење на лајкови на фб, па ке може ли некој да ми помогне да го решиме проблемов. постојано некој спамира на сајтот,(во базата) цело време се креираат некој без везе фрази, реклами.
За која страна станува збор?

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Некој плагин за следење на ИП адреси ? (за вордпрес)

B

Besy

Гостин
Некој плагин за следење на ИП адреси ? (за вордпрес)
Ако сакаш да гледаш која IP адреса каде одела можеш да го искористиш Counterize кажува и посетеност, оперативен систем, пребарувач и сл. Ги кажува ИП адресите колку пати отвориле некоја страница.

Член од
23 септември 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Не сакам само да го пастирам линкот туку на пример да пишува кликни тука и да те носи на локацијата. Како се прави тоа ? :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 17:11 ---
Не сакам само да го пастирам линкот туку на пример да пишува кликни тука и да те носи на локацијата. Како се прави тоа ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom