Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Член од
16 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
3
Да. Имам извршено прељуба и се каам поради тоа, нема да си простам никогаш. Не е поради грижа на совест, оти секој свесно прави прељуба, да не се лажеме. Туку поради чувството на губење на самопочитта. Е, сега, јас можам да наведам мал милион причини поради кои сум избрала да го изневерам дечкото со кој имав долга врска, ама сето тоа е самозалажување. Факт е дека проблемите во врска не се решаваат ако се плеснеш со некој, ниту пак врви дека, демек, си се вљубил. Расчисти прво, ако веќе нема што друго да се очекува од таа врска... Патем, тоа беше најголемиот ќар од моето неверство, отворив очи и собрав храброст да ја раскинам врската што веќе беше навика, не потреба. Инаку, тој никогаш не дозна, ниту пак имаше било какви шанси да дознае, и добро е што е така, премногу е, кога некому веќе му го кршите срцето, го напуштате, да му ја згазите и гордоста.

S

Shellshock nam67

Гостин
Да. Имам извршено прељуба и се каам поради тоа, нема да си простам никогаш. Не е поради грижа на совест, оти секој свесно прави прељуба, да не се лажеме. Туку поради чувството на губење на самопочитта. Е, сега, јас можам да наведам мал милион причини поради кои сум избрала да го изневерам дечкото со кој имав долга врска, ама сето тоа е самозалажување. Факт е дека проблемите во врска не се решаваат ако се плеснеш со некој, ниту пак врви дека, демек, си се вљубил. Расчисти прво, ако веќе нема што друго да се очекува од таа врска... Патем, тоа беше најголемиот ќар од моето неверство, отворив очи и собрав храброст да ја раскинам врската што веќе беше навика, не потреба. Инаку, тој никогаш не дозна, ниту пак имаше било какви шанси да дознае, и добро е што е така, премногу е, кога некому веќе му го кршите срцето, го напуштате, да му ја згазите и гордоста.
dobro si napravila so si mu raskinala , iako ne go opravduvam toa so si go napravila ama toa e zivot ali i vo toa loso si napravila i nesto dobro (y)

B

Black Guard

Гостин
Не сум бил во сериозна врска имав секс другарки па така да не правев прељуба.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Извадок
Девојката-Гледано субјективно,јас сигурно немам намера да те изневерам.Но не сакам ни да се обврзувам со некоја заклетва на верност.Кој знае што може да се случи.
Момчето-Јас би можел тебе да ти бидам верен.
Девојката-Да ти можеби би можел,но тоа би била штета.Илјадници интересни и убави девојки а ти не смееш ниту една да бакнеш зато што ми се имаш заколнато на верност.Дури и кога би посакал неккоја да бакнеш,веќе ни би ми бил верен.
Изневерувај ме,само без грижа на совеста.Со тоа ништо не ми одземаш.Тоа не би имало ништо заедничко со она што го доживуваме кога сме заедно

Морав да го напишам извадоков кој by the way ми е омилен

S

Shellshock nam67

Гостин
Извадок
Девојката-Гледано субјективно,јас сигурно немам намера да те изневерам.Но не сакам ни да се обврзувам со некоја заклетва на верност.Кој знае што може да се случи.
Момчето-Јас би можел тебе да ти бидам верен.
Девојката-Да ти можеби би можел,но тоа би била штета.Илјадници интересни и убави девојки а ти не смееш ниту една да бакнеш зато што ми се имаш заколнато на верност.Дури и кога би посакал неккоја да бакнеш,веќе ни би ми бил верен.
Изневерувај ме,само без грижа на совеста.Со тоа ништо не ми одземаш.Тоа не би имало ништо заедничко со она што го доживуваме кога сме заедно

Морав да го напишам извадоков кој by the way ми е омилен
znaci po logikava teraj si rabota :drk: ce teram i jas na strana :drk: dobar kompromis :) :pos: :pipi:

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
znaci po logikava teraj si rabota :drk: ce teram i jas na strana :drk: dobar kompromis :) :pos: :pipi:
па што знам ....ја баш и не би менувала многу сексуални партнери додека веќе имам еден.....чисто ради тоа ако сум у врска со некој 3 и кусур години значи сексот ми е добар и нема потреба да експериметирам наоколу...а ако сексот не ми е добар тогаш нема ни потреба да бидам у таа врска...
но....доколку он има секс со некоја тоа најмалку ќе значи дека не ме сака,за мене најлошо е ако нема секс со некоја ама има длабоки чувства кон неа,тогаш веќе треба да се запрашам кога и како прекинала неговата љубов кон мене....сега очекувам да бидам нападната и искритикувана....ама ете како гледам јас на работите....
Во една друга тема спомнав дека е жално како 80 посто од луѓето поготово жените гледаат на неверството.Ке бидат у брак со некој кој пие,се дрогира,физички и психички ги малтретира.....и нема да се разведат ќе го трпат сето тоа....ама ако мажот еднаш ама само еднаш изневери веднаш потпишуваат документи за развод и покрај тоа што е добар,културен,не ја тепа и не пие.Епа чудни ми се луѓево и не можам да сфатам.....значи тепај ме,опивај се,тепај ми ги децата ама само не ме изневерувај :pos:да си пукнеш од смеа
Реков очекувам да бидам нападната ама ете како гледам ја на работиве

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Не сум ни помислила на такво нешто затоа што нема потреба.Не би сакала да се разочарам себе си а ни него .Сигурна сум во своите чувства а и не би сакала да бидам повредена.Не му го прави она на некој што не би сакал ни тебе да ти го прават!!!!

Пред да повредиш некого убаво размисли дали вреди тој другиот за да расипеш брак или врска !!

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Не сум изневерил, но сум имал огромна потреба да пробам со друга девојка, бидејќи со таа што бев ми стана многу монотоно. И кажав искрено што ми се врти во глава, за да на крај дознаам дека јас сум бил изневеруван пола година. Уште на крај и ми раскина поради моите "радикални" идеи, а се оправда дека ме изневерила поради тоа што не сум и давал доволно љубов. А она што не ми даваше доволно секс!?

Ова е повеќе исповед, али од лични примери најубаво се учи. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom