Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според мене Mac OS, само мана му најдувам затоа што мора да имаш apple процесор за да ти работи![]()
E aj ко така...Eпл е се во хардверот, маваш по 90,000 денари за хардвер.На Стив Џобс го боли ако користиш пиратерија.
Сакаш да кажеш дека ако имаш интел процесор и симнеш мек ос леопард 10 ќе ти работи без претходно да се пачува? Ајде не се зезај.. Само ме затемни.. #failГрешка си...
Сега јас да те просветлам... епл работи на Интел процесори откако ја расипаа калимерата со Моторола. Така да тие верзии на Леопард 10 и нагоре што работат на интел се такви какви што се... Не се хакирани во делот за инструкциски наредби за процесор, освен оние што работат на АМД.
Сеа пробваш да ме напрајш мене глуп или шо е финтата? Кај го прочита ова? Го имам некаде напишано?Сакаш да кажеш дека ако имаш интел процесор и симнеш мек ос леопард 10 ќе ти работи без претходно да се пачува? Ајде не се зезај.. Само ме затемни.. #fail
Ти работат на интел само ideneb, iatkos i leohazard.
Проблемот е шо ние го имаме интеловиот процесор ама ја немаме таа конфигурација шо ја шитка епл. Мислам дека ме сфаќаш?Сеа пробваш да ме напрајш мене глуп или шо е финтата? Кај го прочита ова? Го имам некаде напишано?
Читај шо ти пишав... ако не разбираш, не ти сум јас крив. Инструкциски наредби за процесор се инструкциски наредби за процесор. Толку. Како да ти го кажам поинаку?
Измените (ти шо си ги викаш пачој) можеби се за драјвери за графичка, мрежна, чипсет шо уште не од кај да знам... Склопи иста конфигурација со Intel процесор како онаа што ја шитка apple гарант ќе се инсталира Mac OS без проблем.
Јасно дека те сваќам... е сега шо има точно мекот под хауба, или треба да нагодваме, или да расклопиме еден да видимеПроблемот е шо ние го имаме интеловиот процесор ама ја немаме таа конфигурација шо ја шитка епл. Мислам дека ме сфаќаш?
И? Се исплатеше за маката?И не се обидувам да те правам глупав, кажувам низ шо сум поминал.![]()
не, само нервози.. се немав бричено еден месец од шо седев пред комп. симнував верзии на мек и режев цедиња.И? Се исплатеше за маката?
Е стварно си се намачил. Затоа смислиле виртуелна машина, и ISO фајлови... имиџот го лоуднуваш во витруелен драјв, и креваш виртуелна машина (то ти иди ново вклучвање на компјутерот дури работи под Windows). И си бутираш, инсталираш исто ко обично, дури да го погодиш да тргни. После истото го прајш заедно со Windows и нема гајле. Ем помалце нерви, ем помалку мака, ем побрзо - не режиш цд за секоја инсталација. Ама тоа е, памет за нареден патне, само нервози.. се немав бричено еден месец од шо седев пред комп. симнував верзии на мек и режев цедиња.![]()
Како шо ми е слаб процесорот нема ни да ја покрене виртуелната машина.Е стварно си се намачил. Затоа смислиле виртуелна машина, и ISO фајлови... имиџот го лоуднуваш во витруелен драјв, и креваш виртуелна машина (то ти иди ново вклучвање на компјутерот дури работи под Windows). И си бутираш, инсталираш исто ко обично, дури да го погодиш да тргни. После истото го прајш заедно со Windows и нема гајле. Ем помалце нерви, ем помалку мака, ем побрзо - не режиш цд за секоја инсталација. Ама тоа е, памет за нареден пат![]()