Сум имал шанса од Wintroll-от (windows) да испробам 98,2000,XP,server 2008, vista и 7.Единствено добар Оперативен Систем од Мајкрософт е 7-цата.Кога ќе го ставиш ЦД-то од 7-цата право имаш чуство дека се работи за добар оперативен систем.Ајд сеа доста околу Мајкрософт.Можеби не сте знаеле, но јас сум фан на Linux и BSD односно егзотични и неоткирени оперативни системи за нашето опшество.Линускот, без разлика на која дистрибуција има 110 проценти повеќе заштита од Виндоусот.Се разбира кога некој ќе ме праша што Windows (да виндоус, оти незнаат дека тоа е само еден оперативен систем.) имаш и кога ќе речам Линукс Убунту 11.04 автоматски со брзината на светлината добиват dafuq? фаца.
Моментално сум на 7-цата бидејќи почна школската година и ми е потребен за проекти во школото.Сигурно се прашавте : Тогаш зошто не направиш Dual-Boot?Aко ми ги видиш спецификациите на мојата машина ќе сватиш дека ако направам dual-boot компјутерот ќе испука како Атомска Бомба.Сите едвај чекаат лето за да одат на одмор, море, базент, да се излегуваат со женска/дечко му/и', а само јас чекам да дојде лето да си ставам Линукс.
Не ме мислејте за Nerd, и јас чекам да се одморам од училиштето и да одам на базент.Но воглавно чекам лето за Линукс.