Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
....taka da ne se slozuvam so tvoeto mislenje
Немораш, светов ќе беше ептен досадно место ако сите се сложуваа со секого.
На пример без постовите на Јоан, денеска тешко дека би се смеел толку слатко.:)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Зошто атеисите не се размножуват со делење?
Прашањето е сосема на место. Да резонирам. Атеистие одобруваат, и не само што одобруваат, туку и преферираат хомосексуалност.
И еве го повторно толерантниот верник на дело...
Прво животни, сега и хомосексуалци, се прашувам што е следно...
Јоане, вака ли ќе одиш во Рајот???

И немој те молам да почнуваш со хомосексуалците, цел свет знае колку католичките свештеници сакаат млади, невини момчиња...

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Прашањето е сосема на место. Да резонирам. Атеистие одобруваат, и не само што одобруваат, туку и преферираат хомосексуалност.
Двојца мажи, да речеме на 30-35 годишна возраст, поради тоа што се родиле како „хомосекцуалци“ решават нивната љубов еден кон друг да ја крунисат со „брак“. И во тој „брак“ нормално имаат секс и исливи на љубов. Доаѓаме до клучното прашање. Како ќе се рамножат, односно како ќе родат бебе, дете, како ќе створат поколение. Ако не се во можност тоа да го сторат на биолошки начин, природно или со вештачко опловдување, едниот маж да биде оплоден од другиот, останува единствениот можен одговор, а тоа е делење на единката во две единки. Сега е сосема јасно, дека ова прашање има основа, но ниту еден атеист не се обиде да даде барем некаков одговор кој би можел да биде реален.
После ова, има ли некој од атеистие одговор?
jas licno poznavam homoseksualci koi se golemi vernici, dodusha tie se navistina iskreni vernici...mislam deka ljubovta treba da bide nad principot, bez razlika dali e hetero ili homoseksualna.
dali znaete deka orgazmot nas najmnogu ne doblizuva do kosmickata energija, odnosno bog...nema vrska dali e pomegu maz i maz, zena i zena, ili maz i zena, ljubovta e ljubov i ja ima vo beskonecno mnogu oblici...ova e edno od ogranicuvanjata koe ne mi se dopaga

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Двојца мажи, да речеме на 30-35 годишна возраст, поради тоа што се родиле како „хомосекцуалци“ решават нивната љубов еден кон друг да ја крунисат со „брак“. И во тој „брак“ нормално имаат секс и исливи на љубов. Доаѓаме до клучното прашање. Како ќе се рамножат, односно како ќе родат бебе, дете, како ќе створат поколение. Ако не се во можност тоа да го сторат на биолошки начин, природно или со вештачко опловдување, едниот маж да биде оплоден од другиот, останува единствениот можен одговор, а тоа е делење на единката во две единки. Сега е сосема јасно, дека ова прашање има основа, но ниту еден атеист не се обиде да даде барем некаков одговор кој би можел да биде реален.
После ова, има ли некој од атеистие одговор?
ЈАС,ЈАС ке ти одговорам.

Од шо сакаш да испаднеш паметен,не си свесен колку си глуп:pos:
прво и основно детето не се раѓа со магија или зашто тоа господ го сака, се случува делба на оплодена јајце клетка,арно ама брате дефинитивно кај т тебе фалат хромозоми се изгубиле при делбата затоа си ваков озбилно ти кажувам.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Браво, супер, пример за толеранција

И опет криво, погледни го цитатот погоре
И да не заборавам, дали некој „толерантен верник“, Петар Тапетарот, (може не си ти, само твоето алтер его) не заработи 2 неделен бан заради навреди? Лесно е да ја гледаш раската во туѓото око а да не ја гледаш гредата во своето.
Да, заработив бан, сосема заслужено. И секогаш ги признавам своите грешки и не бегам од нив. А колку други дискутанти на подфорумов Религија требаа да бидат банирани ќе оставам на другите да проценат.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
И еве го повторно толерантниот верник на дело...
Прво животни, сега и хомосексуалци, се прашувам што е следно...
Јоане, вака ли ќе одиш во Рајот???
Веруваш ли во чистилиште, пекол и рај?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да, заработив бан, сосема заслужено. И секогаш ги признавам своите грешки и не бегам од нив. А колку други дискутанти на подфорумов Религија требаа да бидат банирани ќе оставам да другите да проценат.
Друже ај за промена, биди објективен. Да не вадам тефтерот. Еве погледни го католиков само.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
ЈАС,ЈАС ке ти одговорам.

Од шо сакаш да испаднеш паметен,не си свесен колку си глуп:pos:
прво и основно детето не се раѓа со магија или зашто тоа господ го сака, се случува делба на оплодена јајце клетка,арно ама брате дефинитивно кај т тебе фалат хромозоми се изгубиле при делбата затоа си ваков озбилно ти кажувам.
Прочитај го текстот, па дискутирај. Како двајца хомосексуалци ќе створат потомство?
Прочитај што напиша.

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Веруваш ли во чистилиште, пекол и рај?
Не, но ти како верник сигурно веруваш, а со вакви навреди таму не се стигнува.
Затоа, ќе го имитирам Тоукатер:
Покај се за гревовите свои....блиску е Судниот ден.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Двојца мажи, да речеме на 30-35 годишна возраст, поради тоа што се родиле како „хомосекцуалци“ решават нивната љубов еден кон друг да ја крунисат со „брак“. И во тој „брак“ нормално имаат секс и изливи на љубов. Доаѓаме до клучното прашање. Како ќе се рамножат, односно како ќе родат бебе, дете, како ќе створат поколение.
После ова, имаш ли некој одговор?
Не знаев дека се раѓаш како хомосексуалец... ова ми е ново... :) Мислев дека тоа е љубов помеѓу луѓе од ист пол... :)
Јас почнав да го сакам другиот пол (и сексуално да ме привлекува) на 15 години... Одамна да, но толку отприлика.
Откако престанав да бидам дете и ги оставив детските работи настрана, почнав да се замарам што ќе сакам во животот.
Јоан, немој така за хомосексуалноста. Ги знаеме ставовите на црквите... тоа е во ред, но немој со ниски удари ќе се сопниш.

А и бракот, е само договор. Дали во наводници или без, тоа е договор помеѓу 2 или повеќе личности кои решиле да живеат заедно( и е приморан договор бидејќи постојат цивилни безвеза закони донесени од конзервативци кои седат зад дебели изрезбани бироа)!

На твоето „мудрување“ и тешко да се даде одговор бидејќи засега премногу теми, кои вие верниците ги затворате со еден збор: Тоа е грев или така не не учи црквата!

п.с. Атеистите не преферираат, само не се замараат кој кого ќе ебава! За разлика од „другите“ и нивните морални и етички 2000 години стари еврејски вредности.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Двојца мажи, да речеме на 30-35 годишна возраст, поради тоа што се родиле како „хомосекцуалци“ решават нивната љубов еден кон друг да ја крунисат со „брак“. И во тој „брак“ нормално имаат секс и изливи на љубов. Доаѓаме до клучното прашање. Како ќе се рамножат, односно како ќе родат бебе, дете, како ќе створат поколение. Ако не се во можност тоа да го сторат на биолошки начин, природно или со вештачко опловдување, едниот маж да биде оплоден од другиот, останува единствениот можен одговор, а тоа е делење на единката во две единки. Сега е сосема јасно, дека ова прашање има основа, но ниту еден атеист не се обиде да даде барем некаков одговор кој би можел да биде реален.
После ова, имаш ли некој одговор?
Јоане бре душо грешна!! Биолошки е тотално небитно дали си хомо, хетеро или бисексуалец. Невозможно е комплексни организми да се размножуваат со делење!
Твојот хипотетички пример, може многу едноставно да се реши. Двајцата хомосексуалци, ќе најдат две хомосексуалки и со нивна помош ќе зачнат дете, или можат да посвојат некое.
Но најбитното е дека е невозможно целата човечка популација да биде хомосексуална. Тоа што постојат хомосексуалци, незначи дека тоа е заразна болест која ти може да ја префатиш и да станеш и самиот хомосексуалец.
Не си свесен колку се бламираш и какви глупости тресеш на форумов.

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Прочитај го текстот, па дискутирај. Како двајца хомосексуалци ќе створат потомство?
Прочитај што напиша.
Друже, темава е Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?
Свесен ли си дека тоа што го прашуваш не е предмет на дискусија?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Хахаха! Па погледај кој пати во светот! Најсреќни се државите каде луѓето се најмалку религиозни. Колку поголем број на религиозни луѓе, толку помал стандард, помало ниво на образование, повеќе конфликти!
А дали другите ќе го повикуваат бог пред смртта незнам, за мене биди сигурна дека ни во сон такво нешто нема да се случи.
--- надополнето: Sep 12, 2011 8:56 PM ---

Тоа што вистината и аргументите некого навредуваат е нивни проблем не мој.
Еве одговорими што е со твојата документирана омраза кон масоните, телемитите и воопшто окултистите?
Јас за секоја критика изнесувам аргументи, не критикувам неаргументирано.
Зошто ти ги мразиш телемитите? Зошто ги нападна? Зошто во секоја дискусија со мене си непријателски настроен? Која е твојата причина?
Не измишљај. Јас сум кон тебе непријателски настроен? :)Дај ми еден конкретен мој пост каде се манифестира мојата омраза кон окултистите? Не нападнав телемити -- изнесов лични навреди кон еден член (кој случајно е телемит) и кон еден друг (кој не е ниту окултист, ниту телемит). Се срамам од своите постапки кон овие двајца и моите навреди беа непотребни и соодветно санкционирани. Без разлика на причините. А моето тврдење за твоите постови останува.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
a sto e so lugeto sto se sterilni...i tie li poradi toa sto nemozat da imaat deca ne se dobredojdeni vo rajot...
joane, jas te pocituvam i go cenam toa sto veruvash vo bog, ama morash da svatish deka crkvata malku pogreshno go interpretira.
bog ne prepoznava grevovi, bog ne kaznuva, toj nikogash ne ne otfrla, nitu pak ni ja zatvara portata na rajot...toj sekogash ni pomaga koga ke mu se molime... bog e ljubov, toj nemoze da ni napravi losho, zatoa potrudi se da nemash vakvi predrasudi, ova tvoe gledanje na neshtata ne e blisku do bog

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Друже ај за промена, биди објективен. Да не вадам тефтерот. Еве погледни го католиков само.
Мислам дека сум далеку пообјективен од тебе на темава и воопшто на форумов. А тефтерот твој е ептен јак доказен материјал.

Kajgana Shop

На врв Bottom