Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Океј сега имаме споменик на АЦЕ,

Ќе ми каже некој како ќе ги враќаме парите назад...........................
имаш тема во економија, прашувај си се стаму, не ја загадувајте темава со истите прашања по милионити пат.

ве мрзи 3-4 страни поназад да пролистате што се пишувало како не би ги повторувале прашањата

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Не само Аце туку и мноогу други споменици, ама барем нешто ќе остане за генерации, па барем 30% од овие споменици да останат и после 100години ќе бидат атракција! А ако не си приметил и ако не си поминал од плоштад, чаршија, улица Македонија тогаш не блефираш дека незнаеш, ама ако се праиш на тошо тоа е твоја грешка. За чудо има еден куп организирани групи од станство со по најмалку 30 туристи. Епа младичу ваљда тие туристи не живеат само од воздух, јадат, пијат, оставаат пари на облека, сувенири и многу пропратни работи, а ко што знаеме у денешно време само воздухот не се наплаќа се друго е со пари. Така да би имале и почнуваме да имаме прилив на средстства од туризам што до пред некоја година беше научна фантастика, а тие пари се најслатки за државата! ;)
20 procenti bil zgolemen prometot vo skopje .

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Muzejot "Makedonska borba" od vcera e otvoren za posetiteli.
Od ona sto go citam , muzejot e mnogu dobro napraven i vredi da se poseti.
Da ne bil nekoj od kajgandziite?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ги сфаќам :pos:има за што да се лутат претходниците- не успеаа ништо да направат
сегашниве бар трошат пари за државата -за разлика од љутковците кои трошеа САМО за себе и своите фамилии
јас се извинувам - дуууууууууубоко за ова погоре :LOL:
и они напраиле нешто - сивата зграда кај Мал одмор ИМА НОВА ФАСАДА - јеееееееее:pos:

за цели 20 години ?!?! :pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
јас се извинувам - дуууууууууубоко за ова погоре :LOL:
и они напраиле нешто - сивата зграда кај Мал одмор ИМА НОВА ФАСАДА - јеееееееее:pos:

за цели 20 години ?!?! :pos:
Плоштадот всушност, Кејот на реката вардар, Велосипедската патека истотака... Има само малку сме забораиле :D

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Плоштадот всушност, Кејот на реката вардар, Велосипедската патека истотака... Има само малку сме забораиле :D
Пиши и колку години го праеа камени мост и дали го завршија, за која велосипедска патека праиш муабет, две од левата и десната страна на Вардар сега се направени, а не сум знаел дека у Скопје има две реки, или мислиш на оние велосипедски патеки покрај булеварите? Плоштадот го направија во право си, али повеќе барем според мене личеше на лединка со по некое цвеќенце и дрвце одколку на плоштад. И не заборавам барем јас тооолку брзо, ама и 5години одкоа не се на власт и не се така брзо па и да подзаборавиме по нешто потсети не. Ми текнува дека направија и по некој кош во Аеродром, едниот беше без обрач, другиот без табла, третиот на улица па кој нормален родител би пуштил дете да игра на тој кош?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Не само Аце туку и мноогу други споменици, ама барем нешто ќе остане за генерации, па барем 30% од овие споменици да останат и после 100години ќе бидат атракција! А ако не си приметил и ако не си поминал од плоштад, чаршија, улица Македонија тогаш не блефираш дека незнаеш, ама ако се праиш на тошо тоа е твоја грешка. За чудо има еден куп организирани групи од станство со по најмалку 30 туристи. Епа младичу ваљда тие туристи не живеат само од воздух, јадат, пијат, оставаат пари на облека, сувенири и многу пропратни работи, а ко што знаеме у денешно време само воздухот не се наплаќа се друго е со пари. Така да би имале и почнуваме да имаме прилив на средстства од туризам што до пред некоја година беше научна фантастика, а тие пари се најслатки за државата! ;)
Ок сега кажи ми колку туристи ќе треба да дојдат во МК за да си ги вратиме парите назад 100,200,300 или 500 години.........................

И јас да имам пари би правел споменици супер бизнис е ова башка ќе дојде и некој Кинез та саде не сме луѓе овци сме ......................

Атракција во Нашето Маало............................

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
има ...има....како нема - само што не можеме да се сетиме - нели ?
дај не ме зезај , молим те
се сеќаваме на улиците- на автобусите, на аеродромот, на зоолошката .....на мостовите, на канделабрите .....а најмногу се сеќавам на македонските знамиња - имаше едно кое само во посебни прилики се користеше и убаво се сеќавам на чувството- низ градот или државава - незнаеш дал си во МК или Таџикистан - а бе леееееепота

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
Пиши и колку години го праеа камени мост и дали го завршија, за која велосипедска патека праиш муабет, две од левата и десната страна на Вардар сега се направени, а не сум знаел дека у Скопје има две реки, или мислиш на оние велосипедски патеки покрај булеварите? Плоштадот го направија во право си, али повеќе барем според мене личеше на лединка со по некое цвеќенце и дрвце одколку на плоштад. И не заборавам барем јас тооолку брзо, ама и 5години одкоа не се на власт и не се така брзо па и да подзаборавиме по нешто потсети не. Ми текнува дека направија и по некој кош во Аеродром, едниот беше без обрач, другиот без табла, третиот на улица па кој нормален родител би пуштил дете да игра на тој кош?
Патеката беше направена од порано уште во 99тата беше како проект за се заврши мислам после 2 години. Втора патека додале овие. Но непотребно ако мене ме прашаш. Само види ја разликата во летните времиња која е во употреба а која е оставена да трули и пак да се обновува. Или нека има некое симболично патче со кое може да се пројде другата страна.
За камениот мост си во право.
За Плоштадот, можеа да речеме да ја додадеа и фонтаната. Но не и остатокот од мавзолејот.

Е сеа да спомнам еден тотално промашен проект од 2014. Промена на чешмите, системот на течење на водата. Мислам крајно дебилен е.

За другото уште не коментирам, чекам да се догради, да го видам со свои очи.
--- надополнето: Sep 11, 2011 4:26 PM ---
има ...има....како нема - само што не можеме да се сетиме - нели ?
дај не ме зезај , молим те
се сеќаваме на улиците- на автобусите, на аеродромот, на зоолошката .....на мостовите, на канделабрите .....а најмногу се сеќавам на македонските знамиња - имаше едно кое само во посебни прилики се користеше и убаво се сеќавам на чувството- низ градот или државава - незнаеш дал си во МК или Таџикистан - а бе леееееепота
11 октомври, Водњанска, Рузвелтова, Димитрија Чуповски...
За зоолошката немам коментар бидејќи тука се сложувам. Автобуси.... 2катни??? не зезај. Половично си у право - за оние што се еднокатни.
За знамиња тоа е друга прича.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
. Автобуси.... 2катни??? не зезај. Половично си у право - за оние што се еднокатни.
За знамиња тоа е друга прича.
двокатните автобуси се феноменални
пред некој ден кога се возев горе на спрат .. уживав

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
^
А јас уште немам гласано зошто нема трета опција....

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Ок сега кажи ми колку туристи ќе треба да дојдат во МК за да си ги вратиме парите назад 100,200,300 или 500 години.........................

И јас да имам пари би правел споменици супер бизнис е ова башка ќе дојде и некој Кинез та саде не сме луѓе овци сме ......................

Атракција во Нашето Маало............................
За илустрација само ќе ти кажам и повеќе не се замарам со вакви глупи постови! Ние (МАКЕДОНЦИТЕ) во гејлада само за ова два месеци (јуни и јули) сме оставиле преку 100 милиони евра. Не глеаш дупло не се сеќирај тие се официјалните бројки изнесени од страна на МВР. Епа сега ајде ти пресметај ако има тури ко што има до сега жолтите од Кина или пак проѕирните од Скандинавија и ред други туристи колку пари ќе остават у Македонија и за колку време би го исплатиле проектот 2014? Пресметај рационално и земи ги во предвид нивните стандарди и нашите (јер да и ние не сме за жалење само што сме кукачки и тажачки народ)
А +да неотварам и дополнителни муабети од типот зашто па мора ова да е само ради туристи, доволно ми е мене како МАКЕДОНЕЦ да отидам на плоштад и да ми се наполнат очите и душата и да си се почуствувам гордо како што и заслужува овој народ поради големината на тие луѓе што се ставени таму и што се избориле за ова денеска што сме.
--- надополнето: Sep 12, 2011 1:13 AM ---
Патеката беше направена од порано уште во 99тата беше како проект за се заврши мислам после 2 години. Втора патека додале овие. Но непотребно ако мене ме прашаш. Само види ја разликата во летните времиња која е во употреба а која е оставена да трули и пак да се обновува. Или нека има некое симболично патче со кое може да се пројде другата страна.
За камениот мост си во право.
За Плоштадот, можеа да речеме да ја додадеа и фонтаната. Но не и остатокот од мавзолејот.

Е сеа да спомнам еден тотално промашен проект од 2014. Промена на чешмите, системот на течење на водата. Мислам крајно дебилен е.

За другото уште не коментирам, чекам да се догради, да го видам со свои очи.
--- надополнето: Sep 11, 2011 4:26 PM ---
Не негирам за патеката направена од десната страна, али немој да ја препишуваш цела те молам. Од Аеродром до Камени мост беше калдрма со по некое жбунче али пред извесен период ја поврзаа, меѓу парк и францускиот мост имаше коцка која сега е направена +видов и по некое шипче за акобации стаиле, до Влае цела е санирана, ако си возел 100% се сеќаваш колку дупки и скокчиња имаше црвената патека, направија скејт парк, ја осветлија. На повеќе локации направија полигони за вежбање, плажата одлично функционира со тениското игралиште. Така да тука можам да се сложам дека направените работи се 50-50 ако не и помалку. А за левата страна, чекај рано е ќе живне и таа, +не е поврзана поради изградбата на зградите пред Камени мост, а ако се има предвид колку е гунгула на десната страна 100% кога ќе се досреди левата ќе се растерети и ќе имаме 2добри и поврзани патеки за рекреација во Скопје. За чешмите може си у право отидоа мнооогу во ситници има уште многу покрупни дупки што треба да се наполнат, ама па комисијата за тендери мора нешто да поработнува за џабе ли земаат плата? :) [/quote][/quote]

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Поздрав до нашите во австралија со споменикот
Воин на хорс.
:pos:
--- надополнето: Sep 12, 2011 1:58 AM ---
воглавном,тоа се нашите најголеми патриоти :).

Иначе,мислам Џену напиша на друга тема дека фонтаната 10 пати подобро би изгледала доколку е осветлена само со бела боја ,со што потполно се согласувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom