Display проблем

• Креатор на темата Креатор на темата Deleted member 19276
  • Време на започнување Време на започнување
D

Deleted member 19276

Гостин
Вака имам проблем со екранот на лап топ тошиба ми се појавија 2 точки на екранот една црна мала која што ја појавува и на палење на лап топот исто така имам и бела точка која е поглема од црната исто така ја појавува и на палење постојано се активни. Во гаранцијата пишува за дата типа на точки треба максимално да се појават 3 точки и за двата типа. Сега незнам што да правам дали ќе ми ја важат гаранцијата. За белата точка имав прашано и ми рекоа исто така треба 3 да се појават па да ми го заменат екранот. Што да правам да ги терам како знаат да ми го сменат екранот поради тоа што имам од 2 та типа битребало да ми го сменат ?

Вака имам проблем со екранот на лап топ тошиба ми се појавија 2 точки на екранот една црна мала која што ја појавува и на палење на лап топот исто така имам и бела точка која е поглема од црната исто така ја појавува и на палење постојано се активни. Во гаранцијата пишува за дата типа на точки треба максимално да се појават 3 точки и за двата типа. Сега незнам што да правам дали ќе ми ја важат гаранцијата. За белата точка имав прашано и ми рекоа исто така треба 3 да се појават па да ми го заменат екранот. Што да правам да ги терам како знаат да ми го сменат екранот поради тоа што имам од 2 та типа битребало да ми го сменат ?
Мислам дека се мртви пиксели.Земи прогуглај,и симни Udpixel.

И што ќе направам со тоа не се мртви туку постојано вклучени така ми пишува во упатството
deadpixel.jpg

Вака изгледаат?

Едниот да а другиот бел белиот не ме нервира многу а овој црниов ми боде очи
--- надополнето: Sep 9, 2011 6:14 PM ---
Го симнувам и што треба да правам сега

Еве одговор од сервис. црната точка била прашинка (внатрешна) и ја донеле до белата точка (мислејќи дека ја тргнале) а за неа ми рекоа чекаат одговор од тошиба да добијат ако добијат негативен одговор ќе ме известат за 2 дена, а ако биде позитивен одговорот кога ќе стигне екранот мах. за 15 дена ќе ми се јават да го однесам за да ми го заменат

Вака денеска ми пристигна порака од тошиба со содржина да си го иднесам лап топот и да ми го сменат екранот, не спаѓа под гаранција поради тоа што процениле дека е притиснат од озгора, ама имало некоја опција како добра воља на тошиба да ми го сменат екранот, утре го носам и го зимам одма ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom