Фан Клуб: Албанија

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Епа тоа е! Мислеа дека го добиле мечот пред да почне.

Факт е дека ни недостасува квалитетен креативец.Скела е веќе стар така да мора да се најде некој млад.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Сега гледам Швајцарија направи пресврт против Бугарија од 0:1 во 2:1 а стрелец на двата гола за Швајцарија е Џердан Шаќири!

Ех да играа сите албанци за Албанија!

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Сега гледам Швајцарија направи пресврт против Бугарија од 0:1 во 2:1 а стрелец на двата гола за Швајцарија е Џердан Шаќири!

Тие што се повикани за репрезентацијата на Албанија и ја одбиле, се предацници, еден од нив е и Џердан Шаќири. Мислам дека за квалификациите на светско треба да им се приреди специјален пречек, за да ја замразат професијата... да и ја ебам сестрата у пичка.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Тие што се повикани за репрезентацијата на Албанија и ја одбиле, се предацници, еден од нив е и Џердан Шаќири. Мислам дека за квалификациите на светско треба да им се приреди специјален пречек, за да ја замразат професијата... да и ја ебам сестрата у пичка.
Знам знам....туку да ќе им се приреди специјален пречек.Кога дознаа дека се паднале со Албанија во иста група почнаа да се умилкуваат демек тоа ќе биде специјално за нив да играат пред албанската публика,секогаш има добра атмосфера.

Ама ајде ќе ја почуствуваат оние онаа прекрасна атмосфера :D

M

Mario Gómez

Гостин

Во Косово е роден Џердан, што значи не е албанец туку "Косовар".
А шо не ги викнавте овие Демири, Хасани да играат за вас?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Во Косово е роден Џердан, што значи не е албанец туку "Косовар".
А шо не ги викнавте овие Демири, Хасани да играат за вас?
И Цана е "Kosovar", само за информација, и не само он, туку и пола тим...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Види, ако некој албанец е роден во Швајцарија и цел живот поминал таму, и не е баш предавство да не игра за Албанија.
Еве, на пример, Бојан Кркиќ е Србин, но е роден и цел живот е во Шпанија, има уште стотици вакви примери.
Но, ако е роден во Косово/Албанија, и подоцна заради кариера се преселил во Швајцарија и после одбил повик, е тоа е веќе предавство.

M

Mario Gómez

Гостин
И Цана е "Kosovar", само за информација, и не само он, туку и пола тим...
Тоа незнаев, ама тогаш сигурно кога одбирал Цана, сигурно немало да одберит за Југославија да игра туку за Албанија. Сега ако се толкави патриоти нека играат за Косово, и они да имаат добра репрезентација. Ама ете кој искусил живот во западна држава к*р го болит и за патриотизмот и за местото кај е роден.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Види, ако некој албанец е роден во Швајцарија и цел живот поминал таму, и не е баш предавство да не игра за Албанија.
Еве, на пример, Бојан Кркиќ е Србин, но е роден и цел живот е во Шпанија, има уште стотици вакви примери.
Но, ако е роден во Косово/Албанија, и подоцна заради кариера се преселил во Швајцарија и после одбил повик, е тоа е веќе предавство.
Igorche, oн е роден во Косово, татко му е Албанец, исто и мајката. Ај ќе го разберев да се родил во Швајцарија, или па еден од неговите родителите да му се од друга националност, но не е така.
--- надополнето: Sep 6, 2011 8:34 PM ---
Тоа незнаев, ама тогаш сигурно кога одбирал Цана, сигурно немало да одберит за Југославија да игра туку за Албанија. Сега ако се толкави патриоти нека играат за Косово, и они да имаат добра репрезентација. Ама ете кој искусил живот во западна држава к*р го болит и за патриотизмот и за местото кај е роден.
Зошто Косово, они пред се се Албанци.
Еве Тони ти пастираше едно видео, каде токму овој Цана им порачува на своите колеги, и целата нација дека "Националноста не се ПРОДАВА".

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Zborot Kosovari ne postoji !
Kosovari e zbor koj mozeme da go slusame od Srbite i od Makedoncite !
Site sme Albanci

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Јебига,да имавте појака репрезентација ќе играа сигурно за вас.Со Швајцарија барем 1-2 големи првенства во кариерата им се загрантирани.Имате и вие право да си ги барате да играат за вас,но имаат право и за Швајцарија да играат.Албанија ги губи талентите за Швајцарија,додека појаките репрезентации како Хрватска и Србија им ги зимаат талентите нон-стоп.Замисли како им беше на Швајцарците кога двајцата нивни најдобри играчи (Ракитиќ и Кузмановиќ) одлучија да играат за Хрватска и Србија.
Да имаше Албанија успеси и некој подобар рејтинг како репрезентација тие 100% ќе играа за Албанија.И Македонија го има проблемот на Албанија,секој што може да игра за друга земја освен Македонија ќе ја одбере другата.За Србија колку млади играчи имаат играно, не само во фудбал туку и во други спортови.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
ne e se problemot kaj igracite, duka, predsedatelot na ffsh e mnogu polosa kucka od hari tuka, sekoj povik za reprezentacijata kosti, treba da plakas za da igras vo reprezentacija ili da imas jaki vrski, ili pak da bides epten dobar od mlad, za da ne te povika nekoja druga selekcija

Kajgana Shop

На врв Bottom