Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Член од
24 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
12
Врска која што ја почињаш со женет треба и да заврши неславно? Па зашо тогаш ја почињаш? Ради добар провод?
Нелогично.
Почнуваш врска со женет човек, кој сеедно дали бракот му е на папир или во рамка на ѕид и очекуваш дека истата таа врска која што ти ја градиш, заврши како што ти мислиш без никакво влијание на неговиот брак?
да..делува контрадикторно, се сложувам.. ама лесно би било кога разумот и емоциите би иделе во иста насока.. неќев провод ... имав емоции и затоа влегов во таа врска ама имав и граници.... немаше да влијае на нивниот брак бидејки од онаа емотивната страна тој брак и не постоеше.. ма што знам уствари.. реков, прељубник сум.. грешката си ја признав од самиот старт.. ама, познавам мал милион луѓе кои се во прељубнички врски и не би рекла дека сите се со намера да си го растураат бракот заради други жени или мажи.. јас ..а и он пробавме да ги сопреме емоциите.. ама, бевме во неблагодарна ситуација со самиот факт што работевме заедно.. лесно е да ако запознаеш некого во град..ако се најдеш во искушение да не му се јавиш следниот ден или после една вечер помината со него, да си признаеш дека си погрешил и веќе да не го видиш.. ние поминувавме и по 12 часа дневно заедно пред да се случи било што.. пријателскиот однос прерасна во нешто што не го планиравме..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
благодарам за тоа што ме ислушавте..благодарам и за кометарите.
хахаха, малку се изненадив од тоа што сепак ми дадовте поддршка во смисла дека иако цела збрка несвесно си ја направив самата..сепак, навивате да јас како „прељубник“ добијам уште една шанса да си докажам дека во суштина и добрите луѓе (а сметам дека сум таква) знаат да ги зафркнат работите.. и да.. мојот сопруг е добар човек.. и оној другиот е..а реков дека сметам дека сум и јас.. иако се уште не знам што сакам. уствари знам..го сакам сопругот со храброста да се бори за љубовта која ја имаше оној другиот.. ама тоа сепак, на крја е трет човек кој не постои..
ќе ве следам и понатака и се разбира, ќе се вклучувам се почесто тука.. па кој има против од нови пријателчиња?! - хахах, ве поздравувааам сите! :)
1. свесно или несвесно си ја направила збрката и не си само ти виновна - секој има свој дел во кривицата. можеби ти најголемиот но и сопругот и љубовникот и родителите на сопругот имаат !

2. за да заебеш работа не треба да си добар или лош човек - ке докажеш дека си добар човек со тоа што ке направиш некому добрина а токму тој „некому“ си ти твојот сопруг и детето! - ова нека ти е јасно како ден!

3. Иако уште незнам што сакам.. го сакам сопругот со храброста да се бори за љубовта која ја имаше оној другиот... хммм прво ако уште незнаеш што сакаш седни така една вечер сама и размисли си за сите работи од почеток до крај и заземи еден цврст став што ТОЧНО сакаш и што точно бараш но сепак биди подготвена за возврат и ти да исполниш нечиви услови!

4. Сите оние кои мислите дека она е себична, прељубница, и слично... - замислете се вие во нејзина кожа под тие околности и притисоци па тогаш судете. И да... незнаете во животот на какви се ситуации ке налетате згоди и незгоди прилики и неприлики - никој неможе да знае што се го чека понатака во животот затоа пак ке повторам замислете се вие во една ваква или слична ситуација.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
стигнавме до шестата година од нашата врска и веќе бевме дефинирани како луѓе.. се уште сакавме да го поминеме животот заедно, се уште се сакавме како и порано..сексот беше совршен..а прељуба или други луѓе немаше ни во најосамените мисли во нашата глава.. ама.. останатите луѓе околу нас веќе почнаа да ја приметуваат разликата... поготово неговите.. нагласуваа дека не сум за него, дека сум послободно умна, дека ќе заработувам повеќе, дека ќе го влечам за нос и останати работи кои можат да следат кога ќе се вмешаат другите.. нас не ни беше тоа битно затоа што..нели, се сакавме.. дури и им се смеевме на останатите.. но, притисикот од неговите стана толку голем, што кога соопштивне дека ќе се земеме, неговите мислеа дека жовотот на нивниот син е отиден во пропаст.. тогаш, за прв пат сватив дека љубовта можеби не е се.., дека дури и да не се во право..дали пак јас сакам да бидам дел од семејство кое мене не ме сака...дали треба да бидам обична жена која се грижи за своето семејство треба да бидам онаква како што они сакаат?..или да си останам иста... промената на моето работно место притисокот го направи неподнослив и јас наместо свадба.. решив да ја раскинам врската.. а го сакав.. и тој мене..исто како и на почетокот.. на друг или друга - не помислувавме!
накратко не гледам јас овде тажна приказна или не гледам причина зашто сте се разминале уште со првата, како што велиш перфектна љубов.
Неговите не те сакале...размисли зошто и дали со неговите формираш семејство? Инаку равенката е Семејство=партнер+деца ;)
Слободоумност...ќе заработуваш повеќе и ќе го влечеш за нос...исто некако конфузно...не сфаќам каква поврзаноста во врската и слободумноста (ако 6 години сте имале перфект систем) висина на приходи и влечењето за нос? И што би значело не доловив она слободумност во случајов?
јас со новата работа добив и нови колеги.. млади, етузијасти забавни, препрасни..
скоро секој месец добивам нови колеги, посебно колешки...тие се само колешки кои после 4 саат си имаат свој живот. Ако почнам со секоја со наводни емоции...наебаф и јас и бракот и жена ми и децата...
врската траеше 6-8 месеци.. полека почна да се намалува мојата љубов кон мојот бив дечко и да расте новата..
интересно...љубовта као аудио миксета :)

Не би да ти судам (не ми е дадено правото, ниту осеќам потреба у моментов) но размисли...кај Човек постојат реални причини за некоја постапка и причини кои сам ги смислува, што се вели повод (во нашиот ум линијата е тенка) истите се користени дури и како причина за војна (Елена, Троја, Плитвице СФРЈ)...пошто веќе пишуваш, размисли која причина кај тебе е вистинска причина за прекин на врската што прва си ја опишала. Во врска или брак, причините се скоро секогаш до оние кои ја градат таа врска. Зборам за нормални луѓе, нормални околности, нормални роднини.

Уште нешто не ми беше сфатливо (на пример во првата врска зашто неговите родители биле против тебе), посебно за врска со оженет и сето тоа со емоциите...но ...ај

ама забораваш.. јас се пријавив тука баш само затоа то сакав
фер инаф ;)

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
За приказната на гуштерче не е работата да и судиме дали тоа е правилно или не џабе и да судиме тоа веќе се случило и нема враќање назад само таа треба да си го избере патот по кој ќе чекори и сака да чекори секако и јас навивам за сегашниот сопруг со детето ама да не паѓа толку многу под влијанието на родителите, тие ни се родители си ги сакаме ама не треба да ни се мешат во животот со кој или која сакаме да го/ја поминеме. Еве јас како изневерена ќе ви кажам научив дека во животот СЕ СИ ИМА СВОЈА ПРИЧИНА и дека не е се така како што изгледа. Знам каква е болката и разочарувањето и кога цел свет ти се руши на глава како се што си градел и си мислел дека ќе имаш иднина наеднаш исчезнува. Не, досега не сум простила неверство и се надевам дека нема да се најдам во таква ситуација да би извршила неверство. Научив дека не треба толку трагично да ги сфаќам работите и да ја наоѓам среќата во малите нешта. Секој греши некои повеќе некои помалку ама најубаво е кога човек учи од грешките на другите. :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
накратко не гледам јас овде тажна приказна или не гледам причина зашто сте се разминале уште со првата, како што велиш перфектна љубов.
Неговите не те сакале...размисли зошто и дали со неговите формираш семејство? Инаку равенката е Семејство=партнер+деца ;)
Слободоумност...ќе заработуваш повеќе и ќе го влечеш за нос...исто некако конфузно...не сфаќам каква поврзаноста во врската и слободумноста (ако 6 години сте имале перфект систем) висина на приходи и влечењето за нос? И што би значело не доловив она слободумност во случајов.
Ни ја не разбирам, како ако она заработува повеќе од него, тоа е недостаток според неговите родители? И која слободоумност?

Очигледно не ни ја кажува целата приказна, а сите паѓаат на моментот: "Драги кајганџии, сега ќе ви раскажам една потресна приказна, ќе бидам потполно искрена за тоа како животот си поигра со мене.". Дури и ја, да не се лажеме.

Некои луѓе сакаат да си прават приказни од својот живот, во кои истите се на моменти "пресреќни како во бајка со принц и принцеза", а на моменти "судбината си има поиграно со нивните животни стории".

Во однос на моментот "не судете, може да ви се деси и вас"... па не е некоја натприродна појава, претежно у вакви случаеви, главното зависи од тебе. Ако ги цениш луѓето кои се во твојот живот и кои го заслужуваат тоа, ако знаеш да размслуваш трезвено и свесно, ако знаеш да не даваш лажни надежи на луѓе кои ти значат, ако знаеш да зборуваш искрено со луѓето, ако имаш принципи во животот, тогаш не би требало вака "судбината да се поигрува".

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ни ја не разбирам, како ако она заработува повеќе од него, тоа е недостаток според неговите родители? И која слободоумност?

Очигледно не ни ја кажува целата приказна, а сите паѓаат на моментот: "Драги кајганџии, сега ќе ви раскажам една потресна приказна, ќе бидам потполно искрена за тоа како животот си поигра со мене.". Дури и ја, да не се лажеме.

Некои луѓе сакаат да си прават приказни од својот живот, во кои истите се на моменти "пресреќни како во бајка со принц и принцеза", а на моменти "судбината си има поиграно со нивните животни стории".

Во однос на моментот "не судете, може да ви се деси и вас"... па не е некоја натприродна појава, претежно у вакви случаеви, главното зависи од тебе. Ако ги цениш луѓето кои се во твојот живот и кои го заслужуваат тоа, ако знаеш да размслуваш трезвено и свесно, ако знаеш да не даваш лажни надежи на луѓе кои ти значат, ако знаеш да зборуваш искрено со луѓето, ако имаш принципи во животот, тогаш не би требало вака "судбината да се поигрува".
Не беше поентата не судете за да не бидете судени, барем не од моја страна, туку сакаше да си ја раскаже својата приказна, ја раскажа и толку крај, не побара ни совет ни критика и затоа ја лично сметав дека нема потреба да и кажеме каде греши.

И тоа што викаше дека можела да раскаже со 100 збора наместо со 1000, можела точно, ама можеби пишувала за да и олесни а можеби и само роман пишувала. Сепак ова е форум и никој не може да биде сигурен во веродостојноста на напишаното :)

Член од
29 мај 2008
Мислења
118
Поени од реакции
7
Доста интересна тема за раговор,а уште поинтересни приказни...кога добро ќе се прочитаат нечии приказни,повеќе ми личи перење на сопствената совес со малку изменета приказна,извртена за сепак и мало дете да не ја препознае..немањето храброст одредени личности да се погледаат во очи со личноста која ја изневериле,како добар вентил пронаоѓаат вакви теми и се разбира и покрај неверството на некој начин како да бараат другите да го оправдаат или пак да им ракоплескаат за стореното..неверството како акт,или чин сторен едноставно нема место за простување..посебно кога неверството е направено во брак,тогаш се плука на Светиот завет даден,неверникот или неверничката со тоа самата се девалвира и обезвреднува како личност,па незнам потоа колку самата или самиот да се убедува дека било тоа миг на страст кој не се контролира,или од запоставеност и така натаму.....нема никакво оправдување за извршеното неверсто..

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
сурфајќи на интернет насидов на овој форум каде девојките се исповедаат за своите брачни неверсвтва (y), има доста интересни и инвентивни.
еве го линкот http://forum.femina.mk/brak/bracni-neverstva-t73/
и чекам да се произнесете во врска со женското неверство во бракот ?
пс од Женско поитро нема :drk::drk::drk:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
па нормално, жените ги изневеруваат мажите ги имам запознаено куп такви жени обично се постари од мене и покрај што сум беќар ниедна од нив не сум направил нешто против светоста на брак освен некои исклучоци ама ништо не се случи;)
п.с. од женска итрина нема граници:drk::drk:

P

Princ

Гостин
Ne bi rekol deka zenite se itri pa go pravat toa, tuku tokmu sprotivnoto.
Zdrav covek (vo umot) si znae vo sto vleguva koga prifakja brak, svesen e za toa i spremen e da gi podnese site pozitivni i negativni strani na brakot, hrabro.
Nekoi zeni i mazi, ne tolku itri, mislat deka go zaebuvaat partnerot so toa sto ke go izneveruvaat. Na kratkorocen plan, da, go zaebuvaat. Na dolgorocen, luge sto povekje bile zaebani vo svoja kariera od niv nema.
Ama od druga strana, na covestvoto se potrebni takvi luge :/
Znaci ne deka go opravduvam deloto, samo velam deka potrebni se za indirektno (ili direktno) iskustvo i zapoznavanje so prirodata, opstestvoto i kolku nisko moze da padne nekoj za da si go krene (ili navlazni ko maramica).
Patem, ne mozam sega da proveram ama se nesto si mislam imase vakva tema...

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ебате бракот, ако одиш да се работиш со уште 3 ца од страна. а дома те чека дете и сопруг со огромна прегратка..
Ама ете тоа е.. се има.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Не да има, ептен има. Имав порано другар што се со мажени се бафташе и му беше гајле. Ми викаше „брат ми се јавува, ми вика дојди кај мене маж ми не е тука. Ќе се опнеме здраво, нема неќам ова, сакам тоа, после тоа си одам и никому ништо до следното опнување.“ На неколку наврати го прашав „добро бе не ти е малце шубе, мажена со деца едно друго !?“ и ми рече „оти мене да ми е шубе, не растурам брак јас, она си сака секс и си добива, дали ќе бидам јас или некој друг не е битно, а мене ми е гајле си имам на лагер ебачица, не сум во врска и плус со други девојки си се бафтам“.

Претежно тие жени имаа маж кој е на терен или на работа во странство. Мислам дека пола Кумановки го знаат другаров. ;)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
па нормално, жените ги изневеруваат мажите ги имам запознаено куп такви жени обично се постари од мене и покрај што сум беќар ниедна од нив не сум направил нешто против светоста на брак освен некои исклучоци ама ништо не се случи;)
п.с. од женска итрина нема граници:drk::drk:
а мажите не ги изневеруваат жените...жените најверојатно сами се изневеруваат ;)

Велат кој од меч живее, од меч гине...кој живее за и во вакви неверства...

Ми викаше „брат ми се јавува, ми вика дојди кај мене маж ми не е тука. Ќе се опнеме здраво, нема неќам ова, сакам тоа, после тоа си одам и никому ништо до следното опнување.“
интересно сега негде да го видиш ако е женет како би реагирал некој ако ја услужува жена му без разлика дал е некој или некои.Од страна му изгледало фино и весело ама...

Kajgana Shop

На врв Bottom