- Член од
- 16 јули 2008
- Мислења
- 1.858
- Поени од реакции
- 1.034
Тоа што е мое е мое официјален документ можи ама и не мора да се има. Пример куќата на село е изградена од прадедо ми, држави политички системи власти доаѓале и си оделе, ама камената градба стои, наметнати закони како овај ќе поминат ќе заминат камената градба ќе стои. И сега некој паметен со реклами од моите пари кои што се собираат во буџет ме убедува ако ја немало во катастар таа куќа не е моја, глупост невидена.
А за стравот како зајци ако го живеете животот како зајци има да умрете, ако го живеете како лав животот сам ќе се отвори пред вас, затоа што среќата ги следи храбрите.
Бракот како институција и корпорација не го прифаќам, повеќе како заедница на живеење и нема делење тука.
Да да,како храбрите тутунари кои не го предаваа тутунот и на крај им скапа.Абе со глава ѕид не се бута.Имате шанса легализирај додека можеш и мирна глава.Со инат нигде не се стига.
Друга работа што ме нервира е околу наводната "дискриминација" со овој закон.Научени сме само да кењаме за што и да е.Ако утре најави владата дека ќе дава коли за по 1 евро ќе искочи пола Македонија да протестира пошто они купиле коли од 2000-5000 евра.Ако најават закон за секој сиромав да купи социјален стан за по 1 евро ќе искочат сите да плачат како они платиле по 1000 евра за квадрат - дискриминација,доле влада и други срања.
Гарант во дискриминирачки спаѓа и законот од 1991 со кој се укинува смртна казна.Дискриминирачки е во однос на оние кои биле осудени на смртна казна.Само ете они неможат да се бунат.