Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
1. Родителите се противеле, она го напуштила дечкото поради тоа, па нели љубовта била силна и требало да го победи тоа...
2. потоа пак се противеле, она го земала и детето со неа, му ја одземала можноста на таткото да биде татко...
3. сигурно никад не му ни дефинирала на женетиот уште од старт дека нејќе ништо пресериозно со него.
4. сега пак е незадоволна и не знае кој тип го сака повеќе.
5. Секој друг ова би го срочил со помал број зборови, само вака самобендисаните употребуваат 1000 збора место 100.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
во врска сум 7 години и имам многу пати изневерено не дека не ја сакам девојками ама ете просто такви биле ситуациите во кои сум се нашол.....ма да искрено не ми е многу до каење

Член од
24 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
12
Мене ме интересира зошто не си му кажала на твојот бивши т.е сопруг во времето кога си се плеткала со женетиот?
ме прашуваш зашто не му кажав дека имав друг во времето додека бевме разделени? хм.. искрено, реков и погоре во текстот најголема причина за тоа што не кажав ништо беше тоа што не можев и саката да го прифатам фактот дека бев нечија љубовница ..ама... постои и друга причина.. мојот сопруг и тогаш претпоставуваше дека имам некој друг, ама ни тогаш, а ни потоа не праша за тоа.. сметав дека фактот што повеќе не сме во врска, на некој начин за него беше доволна причина да смета дека не треба да прашува.. или можеби он не би можел да се соочи со тоа и да се смири со мене ако точно знае што се случува..

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
ме прашуваш зашто не му кажав дека имав друг во времето додека бевме разделени? хм.. искрено, реков и погоре во текстот најголема причина за тоа што не кажав ништо беше тоа што не можев и саката да го прифатам фактот дека бев нечија љубовница ..ама... постои и друга причина.. мојот сопруг и тогаш претпоставуваше дека имам некој друг, ама ни тогаш, а ни потоа не праша за тоа.. сметав дека фактот што повеќе не сме во врска, на некој начин за него беше доволна причина да смета дека не треба да прашува.. или можеби он не би можел да се соочи со тоа и да се смири со мене ако точно знае што се случува..
Мене не ми е чудно што не прашал тогаш.
Мене ми е чудно како не прашал кога сте се смириле. Кога сте оформиле семејство.
Зар не те прашал во брак за периодот кога сте биле разделени дали си била со друг?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Гуштерче, сакаш да добиеш, а да не изгубиш ништо.
Испитуваш терен кај едниот, истото го правиш кај другиот. Совршен маж за тебе е комбинација на двајцата. Затоа сега немаш ниеден од нив покрај себе. Повредуваш чувства на двете страни додека ти стоиш, или барем мислиш дека стоиш на цврсто дно. Не велам подлога, велам дно. Мошне себично.

Член од
24 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
12
Мене не ми е чудно што не прашал тогаш.
Мене ми е чудно како не прашал кога сте се смириле. Кога сте оформиле семејство.
Зар не те прашал во брак за периодот кога сте биле разделени дали си била со друг?
не..никогаш.. ниту ни јас не сум прашала.. дури ни ден денес... јас цврсто верувам дека тој сметаше дека нема право да праша за тоа, како ни јас за него.. проблемот настана сега, откога истиот тип се појави многу години подоцна и просто е неверојатно не само за него, туку и за мене, дека некој може да ти се појави во животот два пати, а при тоа да навистина не си имал никаков конктакт

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
емоциите кон двајцата ми се исти.
Никогаш на никого не би му судел за неговиот избор и неговите постапки.
Го читав внимателно твојот пост, дури и поголемиот дел од него ти бев фан и се соживував со твојот сплет на околности. Сигурно дека 100% нема да можам да сватам што точно си поминала и преживеала, меѓутоа од кога го прочитав цитираното ми се сврте за 360 степени перцепцијата за се она што претходно го читав.
Понеферска работа здравје. Разбирам љубов кон некого, раѓање на нова љубов, згаснување на старата. Меѓутоа едновремени исти емоции кон двајца... Ниту едниот не би сакал да го чуе ова.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
1. Родителите се противеле, она го напуштила дечкото поради тоа, па нели љубовта била силна и требало да го победи тоа...
2. потоа пак се противеле, она го земала и детето со неа, му ја одземала можноста на таткото да биде татко...
3. сигурно никад не му ни дефинирала на женетиот уште од старт дека нејќе ништо пресериозно со него.
5. Секој друг ова би го срочил со помал број зборови, само вака самобендисаните употребуваат 1000 збора место 100.
А ние Македонциве сме први да осудиме и изругаме некого, зашто нели ние сме најдобри, најарни и најпаметни и нас ни нема рамен...

Не си се нашла во таква ситуација и не знаеш колку зборови ќе ти се потребни да раскажеш, дали 100 или 1000 и какво значење ќе има секоја буква од зборот.

Член од
24 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
12
Гуштерче, сакаш да добиеш, а да не изгубиш ништо.
Испитуваш терен кај едниот, истото го правиш кај другиот. Совршен маж за тебе е комбинација на двајцата. Затоа сега немаш ниеден од нив покрај себе. Повредуваш чувства на двете страни додека ти стоиш, или барем мислиш дека стоиш на цврсто дно. Не велам подлога, велам дно. Мошне себично.
не се работи за тоа дали јас имам некој од нив или не.. јас и сега можам да ги имам.. ако бев навистина себечна.. ќе се борев за маж ми и ќе го убедував дека не е така.. ако го сакав другиот, ќе го баталев маж ми и ќе останев со овој.. а за терен ..хм.. па и тоа не би рекла... мојот брак за мене не е терен.. можеби моите стандарди за тоа како треба да биде бракот се несекодневни, ама..верувај дека маж ми ме поддржуваше во тоа.. и ден денес тврди дека нашето дете има најдобра мајка на светот и дека сака да ја има силата да ги оствари работите онака како што си ги замислим..бас како што правам јас..

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
А ние Македонциве сме први да осудиме и изругаме некого, зашто нели ние сме најдобри, најарни и најпаметни и нас ни нема рамен...

Не си се нашла во таква ситуација и не знаеш колку зборови ќе ти се потребни да раскажеш, дали 100 или 1000 и какво значење ќе има секоја буква од зборот.
Ти да не си Опра?

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Далеку од Опра, ја сум алфа и омега, почеток и крај :D

И не се нервирај, само си дискутираме...
Да де, стилот на Опра, it's all relative and let's be liberal. This woman had a hard life, but it's not her fault, it's just destiny and God.

Член од
24 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
12
Никогаш на никого не би му судел за неговиот избор и неговите постапки.
Го читав внимателно твојот пост, дури и поголемиот дел од него ти бев фан и се соживував со твојот сплет на околности. Сигурно дека 100% нема да можам да сватам што точно си поминала и преживеала, меѓутоа од кога го прочитав цитираното ми се сврте за 360 степени перцепцијата за се она што претходно го читав.
Понеферска работа здравје. Разбирам љубов кон некого, раѓање на нова љубов, згаснување на старата. Меѓутоа едновремени исти емоции кон двајца... Ниту едниот не би сакал да го чуе ова.
те сваќам што сакаш да кажеш.. ок е..
да..значи прво читаш..се е ок.. нормално звучи и како да сакам да се оправдам.. ама забораваш.. јас се пријавив тука баш само затоа то сакав да кажам дека згрешив.. а што се однесува до емоциите кон двајцата.. да..ги имам.. би лажела ако кажам дека ги немам..
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:25 AM ---

хахахах, точно.. можев и пократко..напочетокот се трудев..ама понатака и неќев..не затоа што сум самобендисана, туку само заради тоа што многу сакам да зборувам.. а куцам брзо колку што и зборам.. а ткаа мислата ми течеше послободно и не морав да филувам.. се кажав се
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:39 AM ---
1. точно..љубовта ќе победи, ама ако и фидбегот од мохот сопруг беше таков..и он требаше да се бори за тоа..
2. го земав детето и го викнав со нас.. две години чекав да сепак се одлучи за нас а не занеговите..не велам дека не беше тука..ама и јас бев цело време со него..ама, без неговите..он самиот решаваше после поминати 5-6 саати со детето да си оди дома, кај неговите, а не да остане со нас во изнајмениот стан. јас не притискав да одлучи, ама сигурно неќев повеќе да живеам со нив.
3. да, не дефинирав.. а зашто би? тој е женет.. под дефинирање дека неќам ништо посериозно подразбирам дека врска која ја започнуваш прељубнички, треба и така да заврши.. а не со растурање на нечии брак.. кога ѕој самиот го изнесе ставот дека сака развод, јас дефинирав дека некам брак..
4. тоа што не знам што ќе правам понатака не значи дека не сум задоволна..
5..веќе го објаснив

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
те сваќам што сакаш да кажеш.. ок е..
да..значи прво читаш..се е ок.. нормално звучи и како да сакам да се оправдам.. ама забораваш.. јас се пријавив тука баш само затоа то сакав да кажам дека згрешив.. а што се однесува до емоциите кон двајцата.. да..ги имам.. би лажела ако кажам дека ги немам..
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:25 AM ---

хахахах, точно.. можев и пократко..напочетокот се трудев..ама понатака и неќев..не затоа што сум самобендисана, туку само заради тоа што многу сакам да зборувам.. а куцам брзо колку што и зборам.. а ткаа мислата ми течеше послободно и не морав да филувам.. се кажав се
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:39 AM ---

1. точно..љубовта ќе победи, ама ако и фидбегот од мохот сопруг беше таков..и он требаше да се бори за тоа..
2. го земав детето и го викнав со нас.. две години чекав да сепак се одлучи за нас а не занеговите..не велам дека не беше тука..ама и јас бев цело време со него..ама, без неговите..он самиот решаваше после поминати 5-6 саати со детето да си оди дома, кај неговите, а не да остане со нас во изнајмениот стан. јас не притискав да одлучи, ама сигурно неќев повеќе да живеам со нив.
3. да, не дефинирав.. а зашто би? тој е женет.. под дефинирање дека неќам ништо посериозно подразбирам дека врска која ја започнуваш прељубнички, треба и така да заврши.. а не со растурање на нечии брак.. кога ѕој самиот го изнесе ставот дека сака развод, јас дефинирав дека некам брак..
4. тоа што не знам што ќе правам понатака не значи дека не сум задоволна..
5..веќе го објаснив
Врска која што ја почињаш со женет треба и да заврши неславно? Па зашо тогаш ја почињаш? Ради добар провод?
Нелогично.
Почнуваш врска со женет човек, кој сеедно дали бракот му е на папир или во рамка на ѕид и очекуваш дека истата таа врска која што ти ја градиш, заврши како што ти мислиш без никакво влијание на неговиот брак?

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Во врска сум веќе две години и да бидам искрен, ми се случило да помислам на прељуба. Моментот е шо кога ќе ми текне какво девојче имам до мене, колку ме сака, колку ја сакам и колку сме посветени еден на друг, не верувам дека било што друго може да ми пружи било која друга. Едноставно, за парче месо не би ризикувал врска која се градела повеќе време и сеуште се гради.

Kajgana Shop

На врв Bottom