Никогаш на никого не би му судел за неговиот избор и неговите постапки.
Го читав внимателно твојот пост, дури и поголемиот дел од него ти бев фан и се соживував со твојот сплет на околности. Сигурно дека 100% нема да можам да сватам што точно си поминала и преживеала, меѓутоа од кога го прочитав цитираното ми се сврте за 360 степени перцепцијата за се она што претходно го читав.
Понеферска работа здравје. Разбирам љубов кон некого, раѓање на нова љубов, згаснување на старата. Меѓутоа едновремени исти емоции кон двајца... Ниту едниот не би сакал да го чуе ова.
те сваќам што сакаш да кажеш.. ок е..
да..значи прво читаш..се е ок.. нормално звучи и како да сакам да се оправдам.. ама забораваш.. јас се пријавив тука баш само затоа то сакав да кажам дека згрешив.. а што се однесува до емоциите кон двајцата.. да..ги имам.. би лажела ако кажам дека ги немам..
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:25 AM ---
А ние Македонциве сме први да осудиме и изругаме некого, зашто нели ние сме најдобри, најарни и најпаметни и нас ни нема рамен...
Не си се нашла во таква ситуација и не знаеш колку зборови ќе ти се потребни да раскажеш, дали 100 или 1000 и какво значење ќе има секоја буква од зборот.
хахахах, точно.. можев и пократко..напочетокот се трудев..ама понатака и неќев..не затоа што сум самобендисана, туку само заради тоа што многу сакам да зборувам.. а куцам брзо колку што и зборам.. а ткаа мислата ми течеше послободно и не морав да филувам.. се кажав се
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:39 AM ---
1. Родителите се противеле, она го напуштила дечкото поради тоа, па нели љубовта била силна и требало да го победи тоа...
2. потоа пак се противеле, она го земала и детето со неа, му ја одземала можноста на таткото да биде татко...
3. сигурно никад не му ни дефинирала на женетиот уште од старт дека нејќе ништо пресериозно со него.
4. сега пак е незадоволна и не знае кој тип го сака повеќе.
5. Секој друг ова би го срочил со помал број зборови, само вака самобендисаните употребуваат 1000 збора место 100.
1. точно..љубовта ќе победи, ама ако и фидбегот од мохот сопруг беше таков..и он требаше да се бори за тоа..
2. го земав детето и го викнав со нас.. две години чекав да сепак се одлучи за нас а не занеговите..не велам дека не беше тука..ама и јас бев цело време со него..ама, без неговите..он самиот решаваше после поминати 5-6 саати со детето да си оди дома, кај неговите, а не да остане со нас во изнајмениот стан. јас не притискав да одлучи, ама сигурно неќев повеќе да живеам со нив.
3. да, не дефинирав.. а зашто би? тој е женет.. под дефинирање дека неќам ништо посериозно подразбирам дека врска која ја започнуваш прељубнички, треба и така да заврши.. а не со растурање на нечии брак.. кога ѕој самиот го изнесе ставот дека сака развод, јас дефинирав дека некам брак..
4. тоа што не знам што ќе правам понатака не значи дека не сум задоволна..
5..веќе го објаснив