Фан Клуб: Динамо Загреб

П

Паспарту

Гостин
Одлична игра вчера на Динамо, се виде дека барем за класа се подобри од Малме... Честито пласман во ЛШ :)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Вчера видов еден многу интересен транспарент, мислам на страната кај што се БББ
MAMA VOLIM TE ALI NJEGA VISE

Со среќа понатака.
VOLIM TE MAMA AL NE VISE OD DINAMA, тоа им е најпознат транспарент, оваа утакмица на источна трибина,не на север.Бојкотираат уште БББ,преку година дена.А транспарентите на БББ во најголем дел седат во простории на стадионот и некој го змал и го ставил на трибина.
--- надополнето: Aug 18, 2011 11:38 AM ---
Иначе вчера 70 скаути ја гледале утакмицата.Меѓу нив имало скаути од Манчестер Јунајтед,Арсенал,Челзи,Манчестер Сити,Тотенхем,Болтон,Блекбурн,Атлетико Мадрид ,Севиља ,Валенсија, Еспањол,Милан,Интер,Удинезе,Рома,Баерн,Борусија Дортмунд,Шалке,Лион,Ст. Етијен,Ајакс,Малага,Твенте,ПСВ.......
А трансфер бомба се спрема, Шимуниќ најверојатно го напушта Хофенхајм за Динамо.Веќе дојде и Никола Покривач од Салзбург,пред тоа играч на Монако.Одбраната е подобра од тие на скоро сите бундеслигаши.Вида,Куфре,Тонел,Шимуниќ,Бишчан,Врсаљко..........Само да не се падне Сити во група од третиот шешир и се има многу реални шанси за 3то место.И нормално да не се кикса многу гадно против Малме на гости.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Инфарктна утакмица,не ми се верува како може да одиграат вака.Бадељ дефинитивно 1 точно додавање немаше,еден успешен друблинг или одземена топка.Ужас.Врсаљко многу глупаво доби црвен картон,а Рукавина треба да се самоубие што утана.Ај една таква шанса,3, 1000000 % шанси промаши.Тоа е за да се самоубиеш,никој на светот нема 3 пати да утне такви шанси.Ај еднаш,али ова е ненормално.Играа едно време многу опуштено,не се трчаше,само за информација Малме претрча 5 и нешто километри повеќе.Плус што играа едно време многу опуштено,а и главниот играч Бадељ беше убедливо најлош на теренот.Со години го гледам Динамо и не знам дали некој вака лошо одиграл некогаш......А без Бадељ нема држење на посед,он е моторот.

КЕЛАВА МАЈСТОРЕ ТЕБЕ ТРЕБА СПОМЕНИК ДА ТИ СЕ ПОДИГНЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА ЗАГРЕБ !!!!!
СТАДИОНОТ КОГА ЌЕ ГО ИЗГРАДАТ НОВ ДА ГО КРСТАТ ПО ТЕБЕ,НЕ ПО СТАРИОТ БИДЕЈЌИ Е ПРЕРУЖЕН ДА ГО НОСИ ТВОЕТО ИМЕ И ТВОЈОТ БРОЈ ДА ГО ПОВЛЕЧАТ ОД УПОТРЕБА ЛЕГЕНДО,ДЕФИНИТИВНО ПОКАЖА ЗАШТО ДОБИ ПОВИК ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА !!!!!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Брат имал Динамо и послаби игри од оваа вечерва,но како некоја традиција е станато дека Динамо мора да се изнапромашува секој натпревар.Уште неможам да сфатам како НАПАЃАЧ ајде да е некој не спретен ама напаѓач да утне 3 100000% шанси.А и Јурчиќ не знам зошто го извадии Самир,многу полесно ќе беше со него и при резултат од 2-0.Па знае да повлече и во 90 мин,може да изнуди фаул а овие младиве 3 сек топка не задржаа.Добро сега треба да се заборави се,битно сме во ЛШ.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
^ Брат имал Динамо и послаби игри од оваа вечерва,но како некоја традиција е станато дека Динамо мора да се изнапромашува секој натпревар.Уште неможам да сфатам како НАПАЃАЧ ајде да е некој не спретен ама напаѓач да утне 3 100000% шанси.А и Јурчиќ не знам зошто го извадии Самир,многу полесно ќе беше со него и при резултат од 2-0.Па знае да повлече и во 90 мин,може да изнуди фаул а овие младиве 3 сек топка не задржаа.Добро сега треба да се заборави се,битно сме во ЛШ.
Добри беа малдите,тие уствари најдолго успеаа да ја држат топката.Ковачиќ да беше малце поспретен ќе излезеше 1 на 1 со голманот.Самир беше видно уморен,а и не се враќаше толку во одбрана,додека Шитум и Ковачиќ изгинаа,а тоа се светски таленти,треба и они ваква инфаркт утакмица да изиграат.
Иначе тоа е тоа од Рукавина,убаво викав ја дека типот треба да биде атлетичар.Стварно скокот и брзината му се во светски врв,но завршница од тој човек..........
Бадељ многу слабо изигра,да играше он добро ќе имаа поголем посеб и ќе се огранизираа доста добри акции,вака и он беше играч мање.Се гледа дека се дигаа многу играчите и дека малце го подценија Малме....никако после Хартс и Копер и последните 10 минути со Ајакс да научат како се брани предност.....
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:00 PM ---
П.С Сако ставењето во игра на Крстановиќ ми немаше смисла,стварно глупа,преглупа замена.

Групава Св. Иван Келава за 15 минути има скоро 4000 лајкови хехехехhttp://www.facebook.com/pages/Sv-Ivan-Kelava/277399642276733
http://www.facebook.com/pages/Sv-Ivan-Kelava/277399642276733

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Низ иглени уши...:)
Каква одбрана на Ќелава на само неколку минути пред крајот на 5минутното продолжение...:cool:
Тежок удар успеа да одбие....
Тој е херојот,во одлучувачкиот момент го спаси Динамо....
Како и да е,на маката се познаваат јунаците..
Кога ќе се собери се на куп,заслужен пласман на Динамо....
Честито пласман во групите...редно беше...:cool:

П

Паспарту

Гостин
The Trooper, честито пласман... :) Ако ништо друго знам дека ти си барем вистински навивач на Динамо, а не тикет-фан :)

Одличен тим имаат модриве, јас кога дрвев пред некое време дека во екс-Ју моментално го имаат најдобриот тим, пола дечурлана од фан клубот на Партизан ме цитираа со бебешки реплики...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
The Trooper, честито пласман... :) Ако ништо друго знам дека ти си барем вистински навивач на Динамо, а не тикет-фан :)

Одличен тим имаат модриве, јас кога дрвев пред некое време дека во екс-Ју моментално го имаат најдобриот тим, пола дечурлана од фан клубот на Партизан ме цитираа со бебешки реплики...
Не знам ти колку си го дрвел ама јас се скарав со нив за тоа.Дури ме правеа будала дека Њукасл и Андерлехт биле исто тешки како Арсенал,Вердер итн.Еве дојде Малме и го средивме...не знам дали освен мене и екс-сје :D има уште некој фан?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
'Зошто да биде едноставно, кога може да биде сложено.'

Не сме балканци без вакви драми .. Ајт на здравје.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Не знам ти колку си го дрвел ама јас се скарав со нив за тоа.Дури ме правеа будала дека Њукасл и Андерлехт биле исто тешки како Арсенал,Вердер итн.Еве дојде Малме и го средивме...не знам дали освен мене и екс-сје :D има уште некој фан?
Сумњам дека има некој друг.Има неколку онака што го пратат кога игра во Европа.
Додуше имаше еден член пургер се викаше,али не беше нешто активен и остави само 1-2 мислења тука.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
"Ovo nije pobjeda samo za Zagreb i Dinamo, ovo je pobjeda za cijelu Hrvatsku. Sutra negdje u Europi potpisujem ugovor sa Šimunićem" Zdravko Mamic

Јест да Шимуниќ е класа играч,али мислам дека не треба.Стандарден репрезентативец на Хрватска,најдобар дефанзивец во Германија пред 3 години,еден од најплатените одбрамбени играчи во лигата,но мислам дека не треба.Покрај Бишчан,Куфре,Тонел и Вида на стопети не гледам потреба од него.Па тука е и Барбариќ.
Би донел квалитет,но само би се нарушиле односите во екипата кога се преполнува со одбрамбени играчи.

Kajgana Shop

На врв Bottom