Антимос повикува да се искрши радиото на Македонците во Лерин

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Да се искрши македонската радиостаница во Лерин. Испровоциран од најавата за отворање на радио на македонски, Солунскиот Митрополит Антимос, ги повика Грците да се соберат и на вандалски начин да спречат на грчка територија да се емитува програма на македонски јазик.
grckivladika_67382.jpg

Според Антимос, радиото ќе било инструмент на пропаганда. На јавен настап пред верниците побара да се екипира еден автобус со 50 Грци кои ќе заминат во Лерин и ќе ја уништат станицата.
- Не смее на територија на Грција да се емитува радиопрограма на јазикот на соседната држава, со која постои спор за името. Дали е ова можно. Дали ние, Грците, смееме да имаме радиостаница каде било на Балканот - изјавил Антимос.
Со повикот на насилство, закани и уцени Антимос го крши Законот. Од Виножито ќе бараат обвинителот и надлежните институции да покренат постапка и Митрополитот да одговара пред грчките судови.
Од “Виножито” очекуваат македонското радио да почне со работа на есен. Процедурата за добивање дозвола била при крај. Планирани се вести и програма во живо , а радиото ќе се слуша од Лерин до Солун.
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedon...da-se-iskrshi-radioto-na-makedoncite-vo-lerin

Јасно е шо мислам за ова таканаречено човечко суштество,туку замислете шо би било и какви реакции би настанале ако од уста на наше свештено лице излезит ваков муабет...Ама изгледа то е дел од то како го замислувет тие компромисот.Епа заеби го компромисот!

Море само Хитлер му е спасот да не ослободи од нив. Преку глава ми се, се прават дека се паметни а они прости од тука па до Белград. Ќе дојдат тука со 50 евра во џебот и газди ми се прават ама ние сме сами криви што им дозволивме на глава да ни се качат.

Попот малку забегал али од грк се може да очекуваш...Инаку тропнете ја главата малку и размислете какви рекции би имало да се отвори грчка станица кај нас...Јас разбирам дека таму живееле македонци и уште живеат али како ние за нив и они така за нас :)))

гејски нацисти :drk:
не е ништо ново и не им е прв пат
ова со години наназад го прават
нема што да се коментира, само треба да се проследи како случај до повеќе светски медиуми и надлежни органи .

Свиња попо-грчка, вакви луѓе и керките си ги дупат сосе братот на добл-пенетрејшн! Страм да му е, да го ебе банту црнец на -40 степени!

Свиња попо-грчка, вакви лиѓе и керките си ги дупат сосе братот на добл-пенетрејшн! Страм да му е, да го ебе банту црнец на -40 степени!
Ке умре црнецот на таа температура ;) :D јас би рекол на +40

Јасно е шо мислам за ова таканаречено човечко суштество,туку замислете шо би било и какви реакции би настанале ако од уста на наше свештено лице излезит ваков муабет...Ама изгледа то е дел од то како го замислувет тие компромисот.Епа заеби го компромисот!
Koмпромис?Кога тие воопшто зборувале за компромис?Нивниот компромис се: лаги ,уцени,вреѓање,негирање.Јас не знам за каков компромис ко бајаги се договараме.И како според некои овдешни тн интелектуалци,па пол.партии или експерти ќе најдеме заеднички јазик?Или пак не ја сваќаме озбилно онаа народната за тој што неќеле в село да го видат а тој ја побарал од попот ќерката.

Koмпромис?Кога тие воопшто зборувале за компромис?Нивниот компромис се: лаги ,уцени,вреѓање,негирање.Јас не знам за каков компромис ко бајаги се договараме.И како според некои овдешни тн интелектуалци,па пол.партии или експерти ќе најдеме заеднички јазик?Или пак не ја сваќаме озбилно онаа народната за тој што неќеле в село да го видат а тој ја побарал од попот ќерката.

Нивното сфаќање за тој збор е поинакво.;) Све да им се израсипит ,суша да им фатит и поплави истовремено со банкротот...гнасно племе!!!

Море само Хитлер му е спасот да не ослободи од нив. Преку глава ми се, се прават дека се паметни а они прости од тука па до Белград. Ќе дојдат тука со 50 евра во џебот и газди ми се прават ама ние сме сами криви што им дозволивме на глава да ни се качат.
кој црн Хитлер, кога хитлерова Германија и Грција на исти темели почиваат.... нацистички

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom