Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Го нема на туттојуве репортот така да ...

Дали е до мене или во последно мн некако измислици летаат и на juvefans
--- надополнето: Aug 7, 2011 4:21 PM ---
Јувентус А - Јувентус Б 2-0 Дел Пиеро, Вучко :icon_lol: (овај Вучинич почнува да ми го сменува мислењето кон позитивно)
Vucinic started with Alessandro Matri and Alessandro Del Piero in a 4-3-3 system

Vucinic was brought down for a penalty converted by Del Piero.
The two combined to create the second goal, as they exchanged passes rapidly for a Vucinic chip.
Goalkeeper Branescu’s acrobatic save prevented Vucinic adding a third goal to the tally.
..

нашиот тим е граден за 4-3-3 се надевам ке види Конте =/

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Го нема на туттојуве репортот така да ...

Дали е до мене или во последно мн некако измислици летаат и на juvefans
--- надополнето: Aug 7, 2011 4:21 PM ---

Vucinic started with Alessandro Matri and Alessandro Del Piero in a 4-3-3 system

Vucinic was brought down for a penalty converted by Del Piero.
The two combined to create the second goal, as they exchanged passes rapidly for a Vucinic chip.
Goalkeeper Branescu’s acrobatic save prevented Vucinic adding a third goal to the tally.
..

нашиот тим е граден за 4-3-3 се надевам ке види Конте =/
4-2-4 е мачкање очи. Никој нормален нема да извај 4ца напаѓачи. 4-3-3 е најофанзивна формација која би ја играл јувентус (нема да зборам за бркање резултати туку за нормални формации)
од таа напаѓачка четворка десно би играл Красиќ кој реално е играч од средината, лево би играл Варгас/Вучко/Маркизио/Кваги зависно од формација. Е сега кој сака како сака нека суди за формацијата

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
за овај тим да изигра како што треба било која формација ќе треба тестови и со појаки тимови,а и редовност(ова со Видал ич не ме бендиса што користи одмор кога треба да се вклопува,а се очекува да биде еден од носителите на играта) ........ ако не оди сигурно ќе има промени во задачите(има доста да се комбинира во средниот ред - дали со двајца дефанзивни средни или со офанзивни крила,ете и “тришилка“ во нападот доаѓа во предвид) ....... добро е што се донесоа квалитетни играчи и со Конте како мотиватор(мислам дека тоа ќе биде главниот адут кај него) ќе се створи една добра атмосфера во тимот и едноставно ќе имаат желба играчите да го покажат најдоброто од нив

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
4-2-4 е мачкање очи. Никој нормален нема да извај 4ца напаѓачи. 4-3-3 е најофанзивна формација која би ја играл јувентус (нема да зборам за бркање резултати туку за нормални формации)
од таа напаѓачка четворка десно би играл Красиќ кој реално е играч од средината, лево би играл Варгас/Вучко/Маркизио/Кваги зависно од формација. Е сега кој сака како сака нека суди за формацијата
Хмм нз дали е мачкање очи ама не ми се верва таква е формацијата играме со 4 чисти напаѓачи

во 4-3-3 ми се допаѓа тоа што нашиот среден ред е машиниште :
------Вучинич-----Матри-----Красич-------​
------Маркизио--Пирло-----Видал----​
-ПДЧ----Киел----Бонучи?---Лихт​

е сеа во 4-3-3 не ми се допаѓа тоа што на клупа мора да имаме 3јца CM кој ке можат да покриваат кога ке имаме недај боже повреди ...а во 4-2-4 добро е тоа што можиме да ротираме и имаме еден класа кој ке биди фит цело време дали е маркизио,видал или пирло не е важно ние немавме до скоро длабина во играта тоа мн ни треба​

----------------?-----------Vucinic----------Matri----------Krasic----------​
----------------------------Marchisio--------Vidal/Pirlo---------------​
----PDC----------Chielini------------------Bonucci?--------Licht...​

на клупа ги имаме Пирло/Видал и ПАциенца добро е тоа ...досега сите натпревати што ги гледавме беше чист пресинг 4-2-4 ....денес веројатно 4-3-3 поради тоа што поќе од пола тим ние на приајтелски за репрезентациите вклучувајќи го и Видал...Иначе видал мора малце да одмори не сакаме уште едно Красич сценарио на преуморенсот ....бар јас не сакам :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Примарната формација ќе ни е 4-4-2 ,во тоа нема сомневање,во 4-3-3 нема место за крилата,едноставно Красич неможе да игра во 4-3-3 ,не е напаѓач и не му е природна позиција и нема да го даде најдоброто од себе,денес во 4-3-3 играле Мирко,Дел Пиеро и Матри напред,значи 4-3-3 ќе ни биде бек ап ,кога ќе губиме да играме поофанзивно или кога нема да игра Красич.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Вучинич многу тимски игра не е себичен за тоа ќе биде многу корисен во нападот на Јуве безразлика кој ќе игра покрај него! :)

Член од
12 април 2010
Мислења
178
Поени од реакции
69
Се мислам дека ќе дојдат и Елиа и Варгас заедно ...

С

сашенко

Гостин
Се мислам дека ќе дојдат и Елиа и Варгас заедно ...
Нема смисла да дојдат двајцата.Ке биде многу гужва така а и Елија не е играч кој ке сака да седи на клупа.Играме само во калчото годинава и ке нема простор доволно за сите.

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Хмм нз дали е мачкање очи ама не ми се верва таква е формацијата играме со 4 чисти напаѓачи

во 4-3-3 ми се допаѓа тоа што нашиот среден ред е машиниште :
------Вучинич-----Матри-----Красич-------​
------Маркизио--Пирло-----Видал----​
-ПДЧ----Киел----Бонучи?---Лихт​

е сеа во 4-3-3 не ми се допаѓа тоа што на клупа мора да имаме 3јца CM кој ке можат да покриваат кога ке имаме недај боже повреди ...а во 4-2-4 добро е тоа што можиме да ротираме и имаме еден класа кој ке биди фит цело време дали е маркизио,видал или пирло не е важно ние немавме до скоро длабина во играта тоа мн ни треба​

----------------?-----------Vucinic----------Matri----------Krasic----------​
----------------------------Marchisio--------Vidal/Pirlo---------------​
----PDC----------Chielini------------------Bonucci?--------Licht...​

на клупа ги имаме Пирло/Видал и ПАциенца добро е тоа ...досега сите натпревати што ги гледавме беше чист пресинг 4-2-4 ....денес веројатно 4-3-3 поради тоа што поќе од пола тим ние на приајтелски за репрезентациите вклучувајќи го и Видал...Иначе видал мора малце да одмори не сакаме уште едно Красич сценарио на преуморенсот ....бар јас не сакам :)
На слатки маки ќе биде Мистер...а може и не зошто он веќе си ја има замислено формацијата и тактиката!Поздрав:)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Има играчи во нападот за извоз: Матри,Кваљарела,Вучинич,Дел Пиеро,Лука Тони.. Незнам тренеров како планира да ги игра и сите да бидат задоволни.. Амаури и Јакинта не ги бројам,тие се технолошки вишок :icon_mrgr::icon_mrgr: Мислам дека треба само уште еден централен одбрамбен (Лугано) и лево крило (Бастос/Варгас) и сигурно влегува Јуве во ЛШ..

С

сашенко

Гостин
Тешко ке биде со Мартинез работава.Никаде не можеме да го продадеме.Катанија се заинтересирани за да си го вратат ама немаат пари доволно да го купат.Незнам од каде им е податокот ама juvefans.info пишале дека постои можност да отиде на позајмица во Катанија.Не ми се свиѓа многу ова ама барем ке заштедиме на плата.Исто и со Гросо и Григера мислам дека беше.И нив не можеме никаде да ги продадеме па по се изгледа ке си ги прекинат договорите доброволно и пак нашиот единствен ќар ке биде од платите што ги добиваа.

За разлика од шупациве, нашите млади се доста интерсни на пазарот.Пасквато го сврте вниманието на многу клубови во Италија.Според последните вести Сампдорија била многу сериозна да го доведе младичов во нивните редови.Не можев да ги најдам другите вести, деновиве читав за доста наши млади кои ги бараат ама за позајмици најчесто.Мојот став за ова е да не оди никој никаде.Поготово дечките од генрација 93та.Сега се гради тимскиот дух на тимот и битно е да бидат тука и да растат заедно со екипата, има играчи од кои можат да научат многу кај нас, Дел Пиеро им е тука можеби последна година, Конте смета на нив и сигурен сум дека ке им дава шанси колку толку.Подобро е да останат кај нас, и повеќе ке научат од нашите тренери и играчи отколку во втора лига со Сампдорија или било кој екипа од таму.
--- надополнето: Aug 8, 2011 12:50 PM ---
Има играчи во нападот за извоз: Матри,Кваљарела,Вучинич,Дел Пиеро,Лука Тони.. Незнам тренеров како планира да ги игра и сите да бидат задоволни.. Амаури и Јакинта не ги бројам,тие се технолошки вишок :icon_mrgr::icon_mrgr: Мислам дека треба само уште еден централен одбрамбен (Лугано) и лево крило (Бастос/Варгас) и сигурно влегува Јуве во ЛШ..
Робенчо, оправдано е тоа со нападот.Тони и Дел Пиеро се повеќе искуство да споделат се екипата и да бидат последна измена кога ептен ке нема кој да игра (замор, повреда, отсутво).Ке бидат потребни и ако се игра 4-3-3 како измени да има повеќе напаѓачи.За во прв тим ке се борат Матри, Вучинич и Кваља.Амаури веќе не е играч на јуве, мислам дека му се избројани деновите а Јакинта како и секогаш има причина да остане.На некоја од балканскиве страници мислам дека читав дека имал оправдани причини (татковскиo_O) за да остане во Торино.Ок бе, ама нека игра во Торино не во Јувентус:vozbud:.Ако не ја решат работава со него (поради негов семеен проблем поради кој неможе да го напушти градот) нека се согласи да му ја намалат платата и нека тренира само со тимот а за играње здравје кога ке нема да им се игра на другите.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Kajgana Shop

На врв Bottom