Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Ај да не чекам трета страна ...
која е разликата помеѓу врска и сериозна врска. Дали работа на страна има разлика ако си во врска или во сериозна врска. Зашто постои врска и сериозна врска, а не постои брак и сериозен брак.Сега не ми текнуваат, а имав уште прашања.
zavisi ti so sakas prijatele sakas stabilna vrska ili cuk cuk vrska :), ako baras stabilna ce baras stabilna devojka ako baras cuk cuk imas segde

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Сериозна врска ти е потпуно исто што и граѓански брак. Нема разлика.
Мојот поим за врска е врска (ок, била едно време...секоја е сериозна), осим она што е спомнато за зезање, шемаџиски, средби за секс и такви ствари.Некако не би ги класирал овие во врска, шо знам.
Погоре спомена дека со бракот си обврзан пред Бога, но ако гледаш на таков начин на бракот, што станува со пријателот, ближниот за кого си се обврзал дека ќе го сакаш и поштуваш. Ако му/и изјавиш љубов, тогаш со прељуба лажеш и повредуваш некого што е исто без разлика брак, врска или партнерство.

Да не испадне дека сум нешто морален али не гледам логика при правење разлика во било каква прељуба во било каква врска. Ниту гледам логика во разграничување на врска и сериозна врска.

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Да
Испадна случањо тоа со една од нејзините другарки додека бевме заедно на одмор таа што ми беше девојка небеше на одмор со нас и за несреќа се случи тоа. После таа што ми беше девојка нешто разбрала нешто неразбрала ми вели „се муваш со секоја ово оно" и отиде врската.
И од тогаш па натака сум немал врска и не ни сакам си имам „Другарство со бонус"

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
videte kako i da e mnogu e razlicno vrska i brak.Prvo vrskai mozes da imas 10 ,15 ama brakovi??? ne bash....vtoro koga ke se fatis so nekogo ne zastanuvas pred boga i da se zakolnes na vecna ljubov,a koga se vencavas da,go pravis toa,treto vo vrskata nema deca,ama vo brakot ima taka da razlikite se ogromni

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Што е за тебе Сериозна врска да одиш 10 години со некој или??? Инаку од врска до брак има разлика како од тука до Марс....
Инаку за прашањето да се вратам
Да и тоа се случи пред врската да прерасне во Брак на самата ергенска вечер, демек затоа се вика ерген како за последно :) :) :)
Арно е...сега за сега не знае ама ако дознае тоа е да си искористила додека си била мома сега е касно за реверс :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Што е за тебе Сериозна врска да одиш 10 години со некој или??? Инаку од врска до брак има разлика како од тука до Марс....
Инаку за прашањето да се вратам
Да и тоа се случи пред врската да прерасне во Брак на самата ергенска вечер, демек затоа се вика ерген како за последно :) :) :)
Арно е...сега за сега не знае ама ако дознае тоа е да си искористила додека си била мома сега е касно за реверс :)
NE NE SAKAV DA KAZAM VRSKI MOZES DA IMAS DESET AMA BRAKOVI NE MOZES

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
иако сум имала само еден дечко до сега и врска од 7години, до сега немам а и сигурна сум дека никогаш нема да направам прељуба.:pipi:

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Не и нема никогаш да го направам тоа,знам како е затоа...:)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не и нема никогаш да го направам тоа,знам како е затоа...:)
Абе знаеш како е кога ќе ти го направат. Не знаеш како е кога ти ќе го направиш ;)

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
А од каде знаеш дека си во сериозна врска ако не пробаш наоколу дали ќе најдеш нешто подобро, посериозно, поубо? значи то не е прељуба туку истражување... проширување на видиците, или ако ти звучи подобро, докажување на сериозноста за сопствената врска (брак). Нема ништо поубедливо од тоа кога ќе се вратиш од прељуба и си речеш “не беше толку добро колку со жената (девојката)“ Така само повеќе си ја зацврстуваш врската.
Би бил среќен ако девојка ти или жена ти ја зацврстува врската на тој начин ?

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
иако сум имала само еден дечко до сега и врска од 7години, до сега немам а и сигурна сум дека никогаш нема да направам прељуба.:pipi:
taka mislam i jas :) kaj da e treba da se zemete 7 godini e ipak dolg period :)
--- надополнето: Jul 29, 2011 6:00 PM ---
Абе знаеш како е кога ќе ти го направат. Не знаеш како е кога ти ќе го направиш ;)
ce se izgoris prijatele koga togas :)))

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
taka mislam i jas :) kaj da e treba da se zemete 7 godini e ipak dolg period :)
--- надополнето: Jul 29, 2011 6:00 PM ---

ce se izgoris prijatele koga togas :)))
Сум се горел, друже, затоа кажав :D

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Nikogas ne treba da se izneveri licnosta so koj/koja si vo vrska. Bolkata sto ke ja custvuvate koga ke doznaete deka ste bile iznevereni ne moze da se iskaze so zborovi. Tie sto bile iznevereni znaat za sto zboruvam.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Nikogas ne treba da se izneveri licnosta so koj/koja si vo vrska.
Никогаш. Дури ни ако фраерот е гад невиден кој последниве пар недели другарките и познаниците те убедуваат дека те растура од варање, а ти знаеш дека те третира како кокошка, кога одеднаш ти се појавува човекот на твоите сништа со ветување за дводневна дискретна и незаборавна срдечна љубов со нескриено навестување за ноќи исполнети со див страсен секс или нежна бавна љубов (по твој избор), еден мал куп професионално, но сепак незабелеително подготвени романтични сетилни авантури и едно претплдневно матине на Ипанема пополнето со дискретни VIP дружби...

Никогаш.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Никогаш. Дури ни ако фраерот е гад невиден кој последниве пар недели другарките и познаниците те убедуваат дека те растура од варање, а ти знаеш дека те третира како кокошка, кога одеднаш ти се појавува човекот на твоите сништа со ветување за дводневна дискретна и незаборавна срдечна љубов со нескриено навестување за ноќи исполнети со див страсен секс или нежна бавна љубов (по твој избор), еден мал куп професионално, но сепак незабелеително подготвени романтични сетилни авантури и едно претплдневно матине на Ипанема пополнето со дискретни VIP дружби...

Никогаш.
Takvi sredbi deka ke se pojavi covekot od tvoite sonista go ima samo vo bajkite. Samo zatoa sto nekoj ke te izneveri ne treba da se odmazduvas vednas i da se fatis so prviot sto ke ti se ponudi. Sekako koga ke doznaes deka ke te izneveri znaes samo edno deka e kraj na vrskata.

Kajgana Shop

На врв Bottom