Најдобар голман на сите времиња?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.459
Дедо ми да се зачлени на форумов истово ќе ти го каже за Јашин :) Глупи ми се овие теми, небаре имаме 200 години па знаеме кој како играл (бранел) во минатото.
Тоа е општо позната работа. Нешто као Пеле, само што во неговиот случај, има и луѓе кои мислат дека Марадона е најбољи, па дури и има и некои кои мислат дека Кројф или Бекенбауер се најбољи. за голман, искрено, неам чуено некој да каже некој друг освен Јашин.
Тоа ние лично што не сме ги гледале у живо, не значи дека не се најдобри. Врз нивната историска супериорност нема никакво влијание нашето (не)набљудување.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
па тука би биле Рикардо, Дудек, Чех, Акинфеев, Рушту Рекбер, Касиљас, Кан :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Оливер Кан беше поим за голман бре, со поглед може да те изеде, уште имам трауми како им ги фаќаше 1 на 1 на Раул и на Роналдо на времето. А и вистински лидер на тимот беше.

Али затоа никогаш нема да му го заборавам киксов:

И самиот тој после натпреварот изјави дека со Роналдо биле многу добри пријатели, и додека Роналдо стоел напред си правеле муабет и двајцата сакале мечот да заврши што е можно побрзо, затоа што било премногу ладно.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Според мене никој не е како кошмарот на Англичаните односно ''пумата'' Рикардо што бранеше за Спортинг и за Португалската репрезентација...

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
зошто стално се осврнуваме само на голмани што играле или играат во јаки екипи или на голмани што постигнале успех со репрезентација која е меѓу водечките.што ако касиљас беше на пример од албанија, тешко дека ќе го достигнеше ова ниво.има мн други голмани што не се толку афирмирани а се мн подобри од погоре спомнативе.
на пример еден ханданович од удинезе е зверка голман, диего алвеш од алмерија, камени од еспањол, адлер од леверкузен,еве младиот муслера гледаме што се одбрани и тн
поздрав

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Шо знам со мојве годинки за мое време така јаки голмани биле Кан и Буфон ....

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Според мене Дида, Ван Дер Сар, Буфон, Касиљас и Кан се класа голманишта.

Kajgana Shop

На врв Bottom