3D принтер

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа уште ми треба голем скенер и да ги „принтам“ пирамидиве од Гиза за у двор да ми седат.

.....не е нова работа...постојат уште одамна ама се екстремно скапи......има неколку вида во зависност од кој матријал и на каков начин го создава објектот....а исто така постои и 3Д скенер....дури по нет има и упатства како во домашни услови да изработиш 3Д скенер (две веб камери, ласер, призма, ротациона подлога) и секако софтвер....

кинезите плачат за пронтеров хахаха:p

На Машински имаме 3д принтер, ама мислам дека тој не принта склоп туку само еден дел. Овој на видеото погоре е посовршен, инаку зафатнинат на принтерот на Машински е слична како и овој. Отприлика се со големина како обичните принтери во фотокопирница, можда малку се помали.

На Машински имаме 3д принтер, ама мислам дека тој не принта склоп туку само еден дел. Овој на видеото погоре е посовршен, инаку зафатнинат на принтерот на Машински е слична како и овој. Отприлика се со големина како обичните принтери во фотокопирница, можда малку се помали.

Ме интересира материјалот од кој што се добива "принтаното" :D
Дали кај вас е ист материјалот како и кај овие од видеото..

Ме интересира материјалот од кој што се добива "принтаното" :D
Дали кај вас е ист материјалот како и кај овие од видеото..

на машински има 3Д принтер и 3Д скенер

материјалот е истиот , нешто слично на гипс само многу многу помеко

Имав отворено тема за 3Д принтери. Администраторите нека ги спојат.
Многу се добри. Порано сакав да правам еден од тие аматерските ама ништо не бидна од тоа.
Да беше тука ќе ја споев веднаш. Вака треба да барам да ја префрлат.

Фасцинантно.
Уште да го приспособат (усовршат) материјалот од кој ќе се прават предметите.... (цврстина, растегливост итн)

интересно и револуционерно можеби е почеток но понатаму можеби ќе биде телепортер;) нешто на пример за споредба порано за комуникации се користело фиксни(жични) телефони ,а сега безжични телефони така и ова ќе биде 3Д принтер и подоцна телепортер;):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom