santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.033
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139424
Бил некој на пладне?
Бил некој на пладне?
Нека идат и од парк тогаш нека ги тргнат. И од пред зграда. И од сегде.http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139424
Бил некој на пладне?
во кој смисол контра ефект... што би се случило доколку продолжат вака. ??? ке падне владата, медиумите, народот ке стане свесен за се што се случува или ??? мене ова се ми изгледа како добро испланирано сценарио што води кон некаков прогрес за задушување на протестите. Полека но сигурно му доага крајот.Мизерни се, и уствари од што сакаат да не заќутат, контра ефект ќе си направат.
Не знам дали одиш на протести, но небитно. Контра ефект во смисла дека сакаа никој да не знае за ова, да не известуваат медиуми, луѓето да станат индиференти, а со овој потег всушност ни помагаат да не чујат повеќе.во кој смисол контра ефект... што би се случило доколку продолжат вака. ??? ке падне владата, медиумите, народот ке стане свесен за се што се случува или ??? мене ова се ми изгледа како добро испланирано сценарио што води кон некаков прогрес за задушување на протестите. Полека но сигурно му доага крајот.
Контра ефект во смисла да се дознае се што се случува и за што се протестира. Па колку што пратам телевизија секој ден веке 12 дена е топ тема, на една телевизија вака на друга телевизија така. Мислам дека секој е веке одприлика свесен за како стојат работите освен за оние кои не сакаат да го прифатат како така. Но што со тоа ? и до каде вака ? Ако тебе контра ефектот ти е да се дознае што се случува тогаш успеавте во тоа.Не знам дали одиш на протести, но небитно. Контра ефект во смисла дека сакаа никој да не знае за ова, да не известуваат медиуми, луѓето да станат индиференти, а со овој потег всушност ни помагаат да не чујат повеќе.
Инаку никој од нас на протестите не бара да падне владата, па побогу само што имаше избори. И веќе кога сакате толку да не' критикувате, прво запознајте се со материјата, не лајте на невидено.
п.с. Чекај да ја завршам мислава со три прашалници, изгледа повпечатливо, а???
Демек ѓубре фрлале и ги избркале ...Таму била министерката за култура и според твитовите што ги читам, им било забрането да се собираат таму поради не знам која причина. Ќе има повеќе информации за скоро време.
Или погрешно ме сфаќаш или ми ги превртуваш зборовите... Нема мене да ме спречи да доаѓам поради некои си транспаренти, само викам дека е бесмилслено, дури и на клипот на ЈуТјуб македонец го правел, редовниот ти другар не се замарал. Нема везе, батали, најбитно е да истраеме до крај и да не ни здосади да идеме и на таков глуп начин да изгубимеДечки ако ти е до заебанција, заебавај се на друго место. И на овие протести може да дојде до загрозување на безбедноста, така да тоа не ти држи вода ич. Знам еден Албанец кој секој ден иде. Баш вчера замоли една Македонка да му напише парола на македонски јазик и сеа што !? Треба да се обезвредни зошто сам не го направил тоа !?
Тикви варени си бил ти на протестот кога се кажуваа барањата, ако си бил ќе знаеше што се случи, ако не ќе продолжиш да дробиш вака.
http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=11/cvetkovska-17-06.wmv&VestID=139424Демек ѓубре фрлале и ги избркале ...
greshka., samo vi se ukazhuva a laenjeto .....ta pochnavte da laete koga profesorot od arh kak ve odnese da protestirate protiv samite vas., a za slabo .....makedonski....tuka pobaegji i nepismeni......koga dozvoluvate ili sakate da bidete manipulirani., ili ste involvirani vo manipulacijata
За жал, во државава живее големо мнозинство кое не умее да мисли со своја глава туку мислењето го формира под влијание на медиумите, политичарите и комшиските и маалски муабети. Ако дзволиме сите А1 и Сител да ни го формираат нашето лично мислење и да влијаат во формирање на нашите ставови, тогаш што ќе и е народ на државава? Си може таа и без насГледам бумбар на сител и не ми се верува колку глуп народ има во земјава. Глупаци, глупаци до бескрајјјјјјјј...
Што сакам истово да им се случи на нивното родено дете па дали вака ќе зборуваат ти ебам глупаците