Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Г

Грејвдигер

Гостин
не пишав дека јас знам, туку дека ти незнаеш.
Епа ако не знаеш шо го тупеш толку. Он е еден од одговорните, како може да му замачкувале него очи кога и он е вклучен во самиот процес. Во понеделник во 19h изјавува дека немало пријавен случај, а другиот ден кажува дека тигарот самиот се пријавил во 18h. Тука смрди нешто и тоа многу!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.030
Не планирам да пишам повеќе на темава, кој е човек и имал контакти со полицајци барем малку ќе сфати како е и што е.
Чек бе, не беше од Струмица ти? Каде полицајците се фини, глупи и дебели? Каде возам со нерегистриран мотор по тротоар и само ме гледаат? Каде у 4 сабајле си одам пијан низ станица, и тој надвор во кабината за патрола ми вели добровечер? Каде барање легитимација сум видел само во CSI?

Кажи ми за што се залагаш ти? Читам дека убиецов се пријавил и ќе му се суди? Ќе излегол по 10 години. А што очекуваш како резултат, м? Да го стрелат на плоштад? Јас мислам дека до овде оди правдата, се' проследно е партиска должност. Како барање оставки и слични курови. Фино објаснете ми ја кампањава, што репрезентира, што им е целта, дека 70% се со партиска агенда. Јас поддржував додека беше ориентирана околу нерасчистената смрт на млад човек. Убиецот е пријавен, и треба да му се суди. Какво е ова собирање во секој град? Каде, пред штаб? Дали јас ако RSVP-ирам го подржувам починатиот младич, доаѓање до вистината и сите тие слични каузи, поддржувам оставка на некојзакојкурнемеболи, поддржувам ВМРО? СДСМ? Скопјани со алфа проблемите? Општо за полицијата во Македонија? Поддржувам дека и во Струмица е исто и дека барам промени, дека нејќам? Елаборирај ајде слободно, уосталом не е ова ништо јавно дефинирано освен хормонален дисбаланс кај тинејџери кој резултира со типичната буновност, хипстер еуфорија - на мода е да имам слика, се чуствувам како да вредам и ќе ме сакаат од партија.

Дека сите што ми пратија покана суптилно ме изигнорираа кога прашав. Не чини ова собирање во секој град, поготово сите во Струмица што се чукаат во гради. Им дава политичка конотација на целава ситуација и само им смета на оние со вистински проблеми. Стриктно во Скопје, али со вистинска цел. Тие што го валкаат името на детево и го користат за билдање поенчиња, курови да пушат.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Освен самото убиство , најмногу ме револтираше обидот да се прикрие настанот:

Котевски (МВР): - Се работи за природна смрт , немало траги од насилство.

Очевидниците: Младото момче беше крвнички претепан , сведоци беа и полицајци кои му помагаа на убиецот. ( а МВР наводно ништо не знае).

Лекарите: Момчето починало заради употреба на сила , скршен нос , крвопролевање на мозок , еден дел од телото бил во распаѓање.

Братот на убиениот: Од модринките тешко се препознаваше мојот брат.

Котевски: Осомничениот кога разбрал од вести , сам се пријави во полициска станица.

Јанкуловска : Целосно го расчистивме случајот , успеавме да го обезбедиме осомничениот и да го идентификуваме починатиот.

Мајката на убиениот: Дека е убиен мојот син разбрав од вести.

Сочуство до семејството.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Значи, поентата не ми беше дали бил наркос, куропушач или партиски активист. Шогоебам шо е. Поентата е дека може извадил ноже, може сабја извадил ебаве хаха. Значи, 2 дена се криеше настанот, и еве сега се објави тек.

У Америка убија уругваец пред неколку години под сомнение дека бил бомбаш, пошто имал ранец на грбот. Знаете како заврши случајот? - Се извини Џорџ на семејството. Голем ташак.

Протестот и ќе беше океј ако го организираа студенти, средношколци, мање битно кои, ама го организираат политички партии во позадина. Тоа е проблемот. Доби политички карактер. Ги гледам на фејзбукот фаците кои објавуваат линкови, класични партиски пиончиња. Мхм, навредете се, гајле ми е.
Mртов млад човек е. Убиен. Тоа е сигурно. Каков што и ти би можел да бидеш после некаква “акција“ на “специјалните“ специјалци. И потоа некој на форуми би кажувал дека си...

наркос, куропушач или партиски активист
Се обидуваш да копираш одредени форумџии, но за разлика од нив, немаш содржина, само изливи на примитивизам. И не, не си kewl ниту h8r, туку немаш основни познавања што те прави само...трол...и тоа од досадните...

Едноставно е, човек е невин додека не се докаже спротивното.
Ниту има смртна казна ниту пак се овластени death squads да патролираат наоколу и да убиваат рандом луѓе.
Не е чудно што тоа не го разбираш.
Робот е роб.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Чек бе, не беше од Струмица ти? Каде полицајците се фини, глупи и дебели? Каде возам со нерегистриран мотор по тротоар и само ме гледаат? Каде у 4 сабајле си одам пијан низ станица, и тој надвор во кабината за патрола ми вели добровечер? Каде барање легитимација сум видел само во CSI?

Кажи ми за што се залагаш ти? Читам дека убиецов се пријавил и ќе му се суди? Ќе излегол по 10 години. А што очекуваш како резултат, м? Да го стрелат на плоштад? Јас мислам дека до овде оди правдата, се' проследно е партиска должност. Како барање оставки и слични курови. Фино објаснете ми ја кампањава, што репрезентира, што им е целта, дека 70% се со партиска агенда. Јас поддржував додека беше ориентирана околу нерасчистената смрт на млад човек. Убиецот е пријавен, и треба да му се суди. Какво е ова собирање во секој град? Каде, пред штаб? Дали јас ако RSVP-ирам го подржувам починатиот младич, доаѓање до вистината и сите тие слични каузи, поддржувам оставка на некојзакојкурнемеболи, поддржувам ВМРО? СДСМ? Скопјани со алфа проблемите? Општо за полицијата во Македонија? Поддржувам дека и во Струмица е исто и дека барам промени, дека нејќам? Елаборирај ајде слободно, уосталом не е ова ништо јавно дефинирано освен хормонален дисбаланс кај тинејџери кој резултира со типичната буновност, хипстер еуфорија - на мода е да имам слика, се чуствувам како да вредам и ќе ме сакаат од партија.

Дека сите што ми пратија покана суптилно ме изигнорираа кога прашав. Не чини ова собирање во секој град, поготово сите во Струмица што се чукаат во гради. Им дава политичка конотација на целава ситуација и само им смета на оние со вистински проблеми. Стриктно во Скопје, али со вистинска цел. Тие што го валкаат името на детево и го користат за билдање поенчиња, курови да пушат.
wot with all do respect
знаеш дека ако не се кренеше вчерашниот протест, за надлежните институции ќе постоеше:" му се слошило и си умрел на клупата" а не "УБИСТВО", мораше да се исфорсира народов за вистината да излезе на виделина, протестот беше искажување револт зашто се криеше вистината и нема ама апсолутно никаква политичка позадина, затоа те молам не пробувај да му придадеш.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.030
wot with all do respect
знаеш дека ако не се кренеше вчерашниот протест, за надлежните институции ќе постоеше:" му се слошило и си умрел на клупата" а не "УБИСТВО", мораше да се исфорсира народов за вистината да излезе на виделина, протестот беше искажување револт зашто се криеше вистината и нема ама апсолутно никаква политичка позадина, затоа те молам не пробувај да му придадеш.
Ништо бе, не се навредувам, сигурно не повеќе од игнорирање кога прашав за што се бори каузава. Мене не ми беше јасно, и до некаде уште не ми е. Мака ми е за детево, ама мака ми е кога се друго има партиска позадина. Незнам како не ја гледаш.

Z

Zoza

Гостин
Go vidovte na tv kopilevo? So ovaaa praznata izbricana glava gore ispravena ko da go nosat medal za da mu dadat za toa shto go napravi...da bev tamu ke go kamenuvav majke mi....krajno revoltirana od ovaaa nasha glupa drzava....i da ne se plasham da kazam deka ja mrazam Makedonija bidejki nishto ne funkconira.....ajde bash da vidame kolku ke mu bide kaznata...hmmm zashto mi mirisa deka nema ni da ja ima voopshto ke go izvadat psihicki nestabilen i cao prijatno...zalno za familijata...sramota za doticnite koi namesto malku sram da imat i griza oni prodavat sarmi za muda....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.575
Сега слушам како брклава вика дека ова се водело како несреќен случај....
Божееее...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1901&stID=5106

А за Виница би протестирал?
Или и таму се фини цајканите...

Its simple. Either you find a reason to go out or not.
Don`t expect to be found for you.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Директорот Алексеј Дума потврди дека додека траела обдукцијата, во понеделникот, од 10.30 до 12.30 часот, присутни биле и претставници од МВР.

Во 13 часот тие усмено биле известени дека момчето починало од крварење во мозокот, поради удари во главата. Портпаролот на МВР, во понеделникот, неколку часа по известувањето од Судска медицина, еве што изјави:

„Таков настан воопшто не е пријавен во МВР и доколку имате било какви сознанија и информации ви стоиме на располагање за да го пријавите настанот“, изјави Иво Котевски. (06.06.2011)

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
протестот беше искажување револт зашто се криеше вистината и нема ама апсолутно никаква политичка позадина, затоа те молам не пробувај да му придадеш.
Досега немаше, и тоа е за почит, ама познавајќи ги нашите партии и нашиот менталитет, ме фаќа страв од тоа како сите ќе се обидат да искористат труп за свои цели. Тажно, но вистинито.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Во Јапонија да се десеше вакво нешто, министерот на внатрешни не само што ќе си поднесеше оставка туку и ќе извршеше самоутепајство!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom