Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Според мене не треба никакво распуштање на единицата Алфи затоа што дадоа и доста добри резултати во борбата со криминалот.Поради нивна заслуга многу криминалци и се најдоа зад решетки.Кога се воведоа како единица криминалот се намали за 50% до 2011 година.Потребна е само една добра ревизија кој треба да биде таму ,а кој не.Треба едно сечење на нивните крилја да знаат до кај им се надлежностите и да не ги преминуваат границите.
Какви криминалци бе човек? 98% од тие фатените од Алфи се пушачи на џоинт.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Нема врска Блаже грешиш ТОА Е ТИГАР И СЕ ВИКА ИГОР СПАСОВ.И што, зборуваш додека не си припадник на таа единица не знаеш ништо за неа само така зборуваш демек нешто знаеш.Не го велам тоа за тебе туку за сите други и за мене самиот.
--- надополнето: Jun 7, 2011 6:51 PM ---

Знам бе детеееее
Прочитај ги мојот пост и доста работи би требало да ти се разјаснат.
Не дека ќе го сватиш со твојте 12години али ајде ...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дечкото кој го направил тоа се пријавил сам што зборува дека сепак имал совест и доблест да признае што направил. Според Иво Котевски момчето кое е починато има дебело криминално досие во полиција па сиостемот го препознал според отпечатоците. Сега најмногу ме интересира кој ќе одговара за давање на лажни информации прво околу идентитетот на загинатиот? Потоа зошто сега очевидецот вели цитирам “ вчера бев кај Даниел и видов дека е стварно жив“ , а извесниот Даниел го нема никаде да се појави... Многу мистерија има тука
Јас не знам како не му е срам на овај, туку што има да се зборува кога бараа пари од мртвите и од инвалидите од луѓе кои што крвареа и искрварија за оваа земја, што да се очекува.

Гледајте како се демонизира за да се намали одговорноста почнувајќи од министер па се до портпарол кој што лажеше дека немало повреди на телото.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Дечкото кој го направил тоа се пријавил сам што зборува дека сепак имал совест и доблест да признае што направил. Според Иво Котевски момчето кое е починато има дебело криминално досие во полиција па сиостемот го препознал според отпечатоците. Сега најмногу ме интересира кој ќе одговара за давање на лажни информации прво околу идентитетот на загинатиот? Потоа зошто сега очевидецот вели цитирам “ вчера бев кај Даниел и видов дека е стварно жив“ , а извесниот Даниел го нема никаде да се појави... Многу мистерија има тука
Со ваква младина, не треба да се грижите за својата иднина.
Just pull the chain...

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
екс криминалци* пушачи на џоинт, али џоинтот нема везе со ова зашто и многу интелектуалци се пушачи на џоинт.
едноставно типот сигурно лежел некат у затвор, му паднало сапунчето и тн...
Движечка сила у случајов се комплексите на нижа вредност.

Член од
6 јуни 2011
Мислења
52
Поени од реакции
25

@гадноус се обиде ама не успеа да го извртиш она што ти е всадено=протект д гаврмент.
Друже портпаролот ЛАЖЕШЕ! Јасно ле ти е сега што сакаме сите да кажеме кога ја критикуваме државата?
Не се секирај нема да падне твојата љубена власт, ама кога се случуваат вакви работи повеќе пати нешто е труло во цела власт а не само во рацете или нозете на власта.
Власта кога апси тоа го прави на сензационален начин преку телевизии за да набие чувство на извршност и решителност во спроведување на закони, змијски очи,метаморфози итн. Ама кога одвнатре е нешто расипано им треба 3 дена да се сменат изјавите за да се дојде до некој конечен став и акција.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Леле срце тој, греФ, си се пријавил сам во полиција, па тој имал доблест и совест....А да те прашам кај му била совеста кога го уби дечкото? Дај бе не лупетајте моронски работи... Боље не пишувај ништо, од колку да се брукаш по форуми.
И да.. уште нешто.. Сеа и ќе го прљаме образот на дечкото...Да го слушавме вчера Котевски, уште слепци ќе бевме, и ќе го оставевме случајот на stand by.

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Дечко не замарај ова е форум ако ти пречат мојте мислења слободно скокни ги
Еве јас најпријателски ќе те замолам, за да не те скокаме сите ние, да бидеш фин и да ја скокнеш темава. Ок?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Со ваква младина, не треба да се грижите за својата иднина.
Just pull the chain...
Барај му ги од вчера одговорите, сега пак почна да спинува, како Иво кажал дека дечкото имал дебело досие, и да одговара тој што се препознал.

А некој погоре, ми спомнува протести на студентите. Па 99% од студентите на Економски факултет појма немаат што се случува со нашава држава на економски план, само овој „мисли“ дека нешто знае. Реков јас, тешко на нас со вакви луѓе, многу тешко...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ЛАГА. Алфите освен што го намалија за 70% криминалот разбиваа цели организирани групи мафијози и рекетари што тероризираа народ. Ама за жал еден ваков настан може да оцрни цела единица иако во овој случај не се работи за полицаец од единицата Алфи.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Еве јас најпријателски ќе те замолам, за да не те скокаме сите ние, да бидеш фин и да ја скокнеш темава. Ок?
А јас ќе те замолам да дојдеш после 7 дена .... може? или да те банирам ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ова убиство ниту е нарачано од некоја државна институција,ниту некој владин,полициски претставник го нарачал туку е дело на некој искомплексира,дебилна,кретенска,злонамерна личност и затоа воопшто не смее ,не треба да се третира како убиство од државата.Кога истрагата ќе докаже дека некој претставник од влада,полиција го нарачал убиството тогаш може да зборуваме за убиство.Неможеш да бараш колективна одговорност за некое дело коешто го извршил поединец.Друго е кога би имало студентски,работнички протести и владата нареди полицијата да тепа крвнички и бесмилосно.Тогаш можеш да бараш одговорност од државата,министерката,полицијата,а вака не.Тигарот што убил тој ќе си ја сноси вината и ќе си одговара пред законите затоа што тоа е негова постапка,а не на никој друг.
Тоа се можеби твои желби, но реалноста е поинаква.
Убиецот убиството го извршил како овластен државен enforcer на службена должност на настан покриен од државата.
Ако не можеш да најдеш корелација меѓу неговото вработување и одговорноста на неговите работодавци...да си се запишиш на факс...и онака 99% од младината се таму, резултатите се сјајни да ми веруваш...:D
Просто е тажно што ова мора да се објаснува некому...

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ако за тебе Бајруш Сејдиу и уште еден куп други албански криминалци коишто беа уапсени или ликвидирани при акции се пушачи на џоинт тогаш незнам што друго да ти кажам;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom