Убиен ученик во тепачка во средното училиште „Здравко Цветковски“ во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас еднаш бев присутен на една случка кога нападна едно дете(18год) со шипка, сакајте верујте или не, таткото на детето толку се исплаши што не ни мрдна да го одбрани свотето родено дете (инаку македонец).

Па кога ке размислам сега подобро, и кога ке се изначитам тука на форумот се и сешто, а поготово на првите страни тогаш се ми станува јасно.

За кого бе дете, за кого го даде својот живот?

Но сепак браво за храбоста(глупава), сепак треба да се има муда на такви ситуаци, пред се на хуман аспект, а потоа на нешто друго, да се обиде некој да помогне, и да брани некого.

И на крај, добро е што умренето дете е од планина онака "албанец", бидејќи кој имаше да ве трпи досега, и сигурно дека ова ке потраеше со години, што нема да биде случај со овој настан, тоа сигурен сум. И сигурен сум дека овој случај нема да има судска разрешница.

пс. Лесна му земјата на дете, и сочуство до фамилијата, кој што чинам дека било единсвено дете во фамилијата.

п.п.с А за вас сите други што се јадете гомна како сите биле исти, или 90% од нив, да даде господ на вашите деца истото да и се случи, ако немате деца, тогаш на вашите браќа сестри.

Оди сокриј се бруко, наместо да дадеш конструктивен одговор ти уште толку ги потврдуваш нивните теории за Албанците.Срамота.
Инаку за поздрав ти е колнењето, навистина ти доликува.Христијански е да не се колне по секого во секакви ситуации, па затоа јас лично нема да ти вратам со колнење, од мене толку од Господ понатаму не знам.....

Измишљотините “нација“ и “религија“ носат само смрт.

Човештината во секој од нас ќе го спаси светот, зошто сите сме под истото Сонце.

Читам некои погоре, у стил “Браво за Мети, загинал бранејќи наш“. Лицемерие и простотилук невиден.
Детето умрело вие аплаудирате. Ништо од ова што тролате сега, нему нема да му е битно, кога повече не е жив за да се радува на животот.

Јас еднаш бев присутен на една случка кога нападна едно дете(18год) со шипка, сакајте верујте или не, таткото на детето толку се исплаши што не ни мрдна да го одбрани свотето родено дете (инаку македонец).

Па кога ке размислам сега подобро, и кога ке се изначитам тука на форумот се и сешто, а поготово на првите страни тогаш се ми станува јасно.

За кого бе дете, за кого го даде својот живот?

Но сепак браво за храбоста(глупава), сепак треба да се има муда на такви ситуаци, пред се на хуман аспект, а потоа на нешто друго, да се обиде некој да помогне, и да брани некого.

И на крај, добро е што умренето дете е од планина онака "албанец", бидејќи кој имаше да ве трпи досега, и сигурно дека ова ке потраеше со години, што нема да биде случај со овој настан, тоа сигурен сум. И сигурен сум дека овој случај нема да има судска разрешница.

пс. Лесна му земјата на дете, и сочуство до фамилијата, кој што чинам дека било единсвено дете во фамилијата.

п.п.с А за вас сите други што се јадете гомна како сите биле исти, или 90% од нив, да даде господ на вашите деца истото да и се случи, ако немате деца, тогаш на вашите браќа сестри.

deckoto glavata si ja stavi vo torba za makedonec a ti vikas dobro so zaginal makedonec abe ebati gnasniot mi se gadi !!!! eve se gleda kakvi ste u pm :nerv:

Оди сокриј се бруко, наместо да дадеш конструктивен одговор ти уште толку ги потврдуваш нивните теории за Албанците.Срамота.
Инаку за поздрав ти е колнењето, навистина ти доликува.Христијански е да не се колне по секого во секакви ситуации, па затоа јас лично нема да ти вратам со колнење, од мене толку од Господ понатаму не знам.....

Ако мислеше за првиот дел на мојот пост, да ти даам една кратка реплика. Бошњаци беа тие што го нападна детето (18 год)...

Ncncncn, citam i nemozam da poveruvam..
Edni spomnat 2001, drugi kale, drugi pak nekoi slucki vo aracinovo i tetovo.. SHTO VOOPSHTO IMAAT TIE VRSKA SO DENESHNIOT NASTAN ?
Drugi pak, iako ne bea prisutni znaat podobro od prisutnite shto voopshto se slucuvalo..
Ko shto razbrav od clenot AZAZEL koj licno bil prisuten i donekade vmeshan vo nastanot (bidejki bil drugar na darko) METI izlegol da GO BRANI negoviot DRUGAR koj bil MAKEDONEC po shto bil ubien od MAKEDONCITE.. A vie sega se praite site STRUCNJACI na nacinot kako treba da se zivee.. Albancite se dobri koga imate korist od niv, a koga nemate se PLANINARI, Albanci i shto drugo ne..
VIE (mislam na vas makedoncite) NIKOGASH, vi garantiram NIKOGASH NEMATE DA SE IZMESHATE VO NEKOJA SLICNA SLUCKA ! (ne deka se plashite ne ripajte sega site da se glupirate) TUKU PORADI TOA SHTO TOJ SHTO STRADA E ALBANEC, A POVEKE OD 80% GI MRAZITE ALBANCITE I KE SE RADUVATE AKO STRADAME.. Vi garantiram deka milion pati poveke se slucuvalo ALBANEC da brani MAKEDONEC, nego sportivno..
Omrazata na Albancite kon makedoncite i sportivno vo nashive generacii, se generalizira.. Ima mnogu dobri luge vo dvata tabora, ima luge koi ne im interesira politikata i ne praat podelbi makedonec-albanec, za tie shto mislat vaka ALAL neka im e ! No za nekoi drugi shto SEKOJ albanec-makedonec IM PRECI e za niv "gasna komora" !

Okolu oruzhjata.. Jas licno nikogash ama bash nikogash ne sum upotrebuval urozje, najgolemoto oruzje shto nekogash sum go upotrebuval bil kaishot NISHTO DRUGO.. Za tie shto upotrebuvaat oruzje onie samo si go pokazuvaat nivnata doblest i nemoznosta da se tepaat so goli race od stravot deka ke bidat tepani..

Vo deneshno vreme lugeto go imaat pogreshno sfateno zborot "fraer".. Deneska fraer si ako odish vo sekoe shkolo, tepash sekoj koj ke ti se najde pred patot, i sekoj ke zboruva za tebe "VIDI TOJ SHTO NAPRAIL", ako go napraish ova ZVEZDA SI :) ..

Нормално е да се дешаваат вакви работи во држава каде што не функционира судството и каде што арамии, рекетари и други башинбозуци си шетаат слободно, место да се зад решетка. На нив се огледуваат младите и тие им се нивните идоли.

Пу да ти ебам државата скапана...

deckoto glavata si ja stavi vo torba za makedonec a ti vikas dobro so zaginal makedonec abe ebati gnasniot mi se gadi !!!! eve se gleda kakvi ste u pm :nerv:

И што ја стави главата во торба, што доби?

Еве пак ти генерализираш, какви сме биле. Значи тука автоматски јас сум имал право кога го напишав тоа погоре.

Но само едно јас знам. Албанците многу пати му имат спасено гз на Македонци, и секогаш го кркале тие самите на крајот, а овие вторите избегале.

Ако мислеше за првиот дел на мојот пост, да ти даам една кратка реплика. Бошњаци беа тие што го нападна детето (18 год)...

И јас да ти дадам кратка реплика: Од човек како тебе после оној коментар ништо чудно што Македонците велат дека повеќето Албанци сте како од планина симнати.Самите вие (кои спаѓате во тие планинарци не генерализирам кај Албанците нормално) си ги потврдувате тезите, вистината боли знам....

Коментар на место.Што се однесува до момчето, еве и јас веќе имам спомнувано на форумов дека живеам и комуницирам и со Албанци ми помагале, сум помагал, но и дека сум го кркал од Албанци на Бит Пазар кога сум работел од причина што работам на нивна територија и сум христијанин нормално наместо муслиман, не се сите исти но поголемиот дел се расипани.
Инаку ова е навистина еден од ретките случаи во државата на соживот.Бог да го прости момчето, храбар потег од негова страна.
Впрочем да додадам, мене многу повеќе ми се гади од „Богородиците“ на форум отколку од тие што искрено си ги кажуваат ставовите, покажуваат колку се лицемерни....
a vie makedoncite demek ne ste takvi???? ah more i vie mnogu dobro znaete ama aj so ke se prai no da znaete za ova sigurno nekoj ke go okrka

Аман бре луѓе... Ученик загинал. Дај барем еднаш оладете главите од етнички препукувања. Ситуацијава со средношколциве е повеќе од алармантна. Ова што денес се случи ќе се случи повторно како што се иде во надолна линија. Навистина е жална состојбава...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom