- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема никакви меѓуетнички "мешаници" не се секирајте.Јас учам таму и некако може да се каже присуствував.Проблем е што Македонци дојдоа да тепаат Македонец ( со мене е во клас )..А Албанецот Мети ни крив ни дужен загина.Бевме во државна на хируршко Дарко е ок а другиов на лице место.Само можам да кажам дека за една глупост,идиотиве сакаат да се покажат јаки и нормално боксирачи,шипки и камења.Тоа е..
neka ne se sirat dezinformaciii vo vrska so bilo sto od ova VAKA SE POKAZA DEKA ne e rabotata u MAKEDONEC- ALBANEC i bravo za METI neka pociva vo mir SLAVA MU VECNA.........Сакаш да ти раскажам демек? ги знам да 2ца од нив,се 4та година вонредно во гуц.се се деси ради глупост и демек све се реши ние се вративме на часеви,они во кола и као ок.Даре остана да пуши цигара,Мети го вакцинирале..Кога почнаа да го тепаат Даре ние бевме на 2ри спрат и се симињавме околу 10 души и не не пуштаа професори на скали.За тоа време Мети искочи да го брани ама уште на врата примил камен во срце изгуби воздух а и свест,и со шипка во глава го довршија.Кога ние излеговме најдебелиот прв избега не го знам а еден се заеба се сопна,испи неколку шута и тоа е тоа .. Џабе ќе се тепаш а и не ни можеш.Даре лежи на земја со 100 тона крв,овој другиов превртил очи и јазик...На раце ни умираше..И не зборете глупости дрога незнам што..
90% од албанциве во Македонија не се луѓе и за ова неможеш ама баш никако да ми го смениш мислењето.
Сега ги прајте богови албанците а кога има инцидент на утакмица или како што беше оној на калето се од фамилија им ставате на кур ...И мене ми се гади од ваквите што изигравате Богородица на форум али си ќутам...
Чудно абе имало и поопасни од нас ,,планинциве,, ОВИЕ 100% ОД ,,ЏУНГЛА,, БИЛЕ , а да беше обратно што коментари ке имаше :jaj:
Дали овие мизерии овде веќе ке завршат со ова убиство ИЛИ ОВА Е САМО ПОЧЕТОК
Тоа е вистината, затоа така ти делува. Џабе и војска да ги чува по школиве, кога на улица ќе се сретнат и пак ќе се бодат, пукаат. Решение е да се искоренат причините што водат кон ова. Ни требаат огромни промени во општеството. Ама ај еве, да почнеме од помали. На пример, истите фосили ја водат државава со децении. Сите исто гомно. Власт и ништо друго не ги засега. А ние им го дозволуваме тоа. Секоја е**** ствар ја користат во свои цели и ја извртуваат вистината на сите можни начини. Децава го гледаат секој ден тоа на телевизија и сфаќаат дека државата во која живеат ја водат малоумни расипници кои одлучуваат за нивната (не)иднина. Сфаќаат дека ова тука е опстанок, а кога се работи за преживување, човек е спремен на се. И притоа, ги гледаат нивните родители кои слепо следат партиски директиви иако знаат дека тоа не води во пропаст! Додека едните трчаат по пари за да имаат 4 коли у фамилија, викендици, станови итн, а другите 'рмбаат за да се прехранат, децава растат пола на улица, а другата половина у кафич. И едните и другите запоставени, без љубовта која им е најпотребна. Па трагајќи по љубов се рокаат од 12 години со кого стигнат, а тоа само дополнително им ги пореметува мозочињата. Tрауми, па фрустрации, па гнев и нормално, следи насилство. Во школо ги едуцираат наставници што им диктираат од книга 90% од часот, а не па нешто за животот да ги научат. Немаат сила ни на своите деца да им помогнат, а не па на туѓи. Оставени сами на себе, без никој да ги седне и да им каже што е добро а што не (не еднаш, туку постојано) што очекувате од децава, да пораснат у миротворци? Особено што role-models им се Бранко, Гујо, голи дади, загорени манијаци, насилници со златни ланци итн. - претставени како крем на нацијата. Да, децава се отидени у к...ц ама баш тие најмалку се виновни за истото. Виновни се тие што им оставиле ваква средина. Виновни се студентите, виновен сум и јас и моите врсници што не сме на улица да превртиме све живо и барем некои работи да поправиме. Знам дека секој родител ова го боли и многу ми е жал, ама вистината е таа. Каде се прво тие, па школите, па партиите да се соберат, да организираат еве еден масовен марш против насилството? Можат за вмро, за а1, за ољци дољци да дремат на -20 со ретардирани пароли, а за децава? Баш ме интересира колку родители вечерва ќе ги седнат децата на муабет? Знам дека ќе биде мал дел, и тоа оние што веќе добро си ги воспитале и кај кои баш и нема потреба. Останатите ќе бидат пијани(зошто не можат да им обезбедат основни потреби на своите) или па на службен пат да склучат зделка. Жално...И добро, како да се спречи ова? Мене ми делува како ова да иде во надолна линија...![]()
Аман бре луѓе што се случува со тепачкиве и убиствава по училиштатаКако и да е, без разлика дали починатиот е албанец или македонец, нека почива во мир. И прекинете со муабетите за војна уште тоа ни фали.