И мене тоа секогаш ме чудело!!! Од една страна, у право е коментарот дека нелогично е да заклучат дека пораката викала „помогнете ми“, ама од друга страна па некои стари египетски или незнам си какви писма веќе ги имаат дешифрирано и разбрано...Ова отсекогаш ми било забуна. Како дешифрираат египетско писмо пример, некое персиско, или клингонско пример? Ајмо лингвисти и археолози на форумов.
Неможе да се поврзат тие две работи, секое писмо и јазик потекнува или е сличен со друг јазик кои е претходник на првиот, затоа е многу полесно да се преведи стар изумрен јазик било да е староегипетски старокинески мајски ацтески или било каков, преведување на вонземски јазик е невозможно без подетален опис графички сликовито.....И мене тоа секогаш ме чудело!!! Од една страна, у право е коментарот дека нелогично е да заклучат дека пораката викала „помогнете ми“, ама од друга страна па некои стари египетски или незнам си какви писма веќе ги имаат дешифрирано и разбрано...
Египетското писмо е дешифрирано со помош на "каменот од розета" на кој имало текст на египетски, преведен на грчки, со споредба на грчкиот, дешифрирани се египетските симболи т.е букви!И мене тоа секогаш ме чудело!!! Од една страна, у право е коментарот дека нелогично е да заклучат дека пораката викала „помогнете ми“, ама од друга страна па некои стари египетски или незнам си какви писма веќе ги имаат дешифрирано и разбрано...
Најверојатно испуштиле три нули.Аха да... пред 80 000 години постоеле диносаурусите. Феил 1.
Нашата најблиска галаксија е оддалечена милиони светлосни години. За д стаса сигналот доовде ќе требаат минимум тие милиони светлосни години. Феил 2.
Дури да се исцрпат сите варијанти кои ќе докажат дека е чисто с*ањеОва уште е во мистерии?
Многу веројатно.Често се случува.Најверојатно испуштиле три нули.