IMAP и SMTP подршка кај Yahoo Mail и Hotmail

• Креатор на темата Креатор на темата nikola2004mkd
  • Време на започнување Време на започнување
N

nikola2004mkd

Гостин
Дали Yahoo Mail и Hotmail имаat подршка за овие стандарди? Сакам да го менам провајдерот и од gmx да преминам на hotmail или yahoo, е сега imap подршката ми беше супер бидејќи сите emailи који ги примав се синхронизизираа помеѓу телефонот и компјутерот ама не знам дали овие провајдери ги подржуваат овие протоколи. Знам дека yahoo имал некаква нестандардна подршка, ама не знам дали воопшто може да работи на обичен email клиент.

Yahoo има, за Hotmail не знам, ама претпоставувам и тие имаат.
Е сега, дали и како работи сето тоа на овие 2 мејл сервиси, појма немам, ги немам користено/тестирано. Некој што секојдневно ги користи се надевам ќе сподели информација.

Yahoo има, ама се плаќа за тоа. За Hotmail врска немам, не користам тоа. Јас па обратно, баш заради IMAP/SMTP се префрлив од Yahoo на Gmail. :)

Hotmail има POP3 и SMTP, нема IMAP, ама пак затоа има трет затворен протокол, веројатно MAPI.
Преку тој третиот може да се користи со Windows Live Mail, Outlook + Outlook connector, а можело и на iPhone.

Значи си малку ограничен со клиентиве за да го користиш hotmail преку третиот протокол, ама па затоа преку него освен што имаш жива врска со фолдерите (како во IMAP) имаш и контакти и календар.

Едит
еве овде е објаснето
http://techblissonline.com/hotmail-imap-settings/
http://techblissonline.com/exchange-activesync/ (второво е како да наместиш hotmail од мобилен)

Yahoo има, за Hotmail не знам, ама претпоставувам и тие имаат.
Е сега, дали и како работи сето тоа на овие 2 мејл сервиси, појма немам, ги немам користено/тестирано. Некој што секојдневно ги користи се надевам ќе сподели информација.
Баш со Yahoo е заебано зашто се наплаќа оваа услуга на годишно ниво. Дури ни POP3 не ти даваат да користиш.

Меѓутоа има една финта, ќе го смениш регионот на Азија и немаш галје понатака, се ти е достапно;)

Мене идејата ми беше да ја поедноставам работата, да го намалам бројот на сметките и сите работи да ми бидат достапни и на компјутер и на телефон. Значи една email адреса, еден messenger и сите MSN, Yahoo и Gtalk контакти да ми бидат на тој messenger. GMail ми е правиот избор, пошто и телефонот ми е андроид ама нема добри корисинички имиња а GTalk не знам дали има подршка за другите messenger-и. Hotmail нема IMAP и нема messenger за андроид. Yahoo го пробав и функционира подршката за IMAP, а плус има и посебна програма и messenger за андроид а покрај тоа има и подршка и за MSN и GTalk контакти.

Кога денес би правел меил за првпат во животот, Гмеил е мислам неприкосновен во билокоја смисла, али јебига повеќе од 10 години ми е јаху мејлот, целиот живот ми е на него:) Пробав со импорт... али не е тоа тоа:)

Баш со Yahoo е заебано зашто се наплаќа оваа услуга на годишно ниво. Дури ни POP3 не ти даваат да користиш.

Меѓутоа има една финта, ќе го смениш регионот на Азија и немаш галје понатака, се ти е достапно;)
де малку појасни ако сакаш, ме заинтересира да ти кажам право..:helou:

Кога денес би правел меил за првпат во животот, Гмеил е мислам неприкосновен во билокоја смисла, али јебига повеќе од 10 години ми е јаху мејлот, целиот живот ми е на него:) Пробав со импорт... али не е тоа тоа:)

+Неприкосновен спам филтер со hotmail ќе се удавиш во спам пораки.

де малку појасни ако сакаш, ме заинтересира да ти кажам право..:helou:

Во сетингс промени го регионот во Азија. Толку:) После ќе ти даде да ги користип ПОП3 или ИМАП серверите.

+Неприкосновен спам филтер со hotmail ќе се удавиш во спам пораки.

Незнам за хотмеил, али на јаху одамна сум удавен:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom