Македонија се придружи кон санкциите на ЕУ кон Либија

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
S

Shellshock nam67

Гостин
09.03.2011 | Македонија | Извор: Макфакс

Македонија унилатерално се приклучи кон рестриктивните мерки што Европската Унија минатата недела ги воведе кон Либија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи.

mnr240.jpg

„Рестриктивните мерки на Европската унија кон Либија опфаќаат ембарго за извоз на оружје во оваа земја, забрана за извоз на опрема за репресивни цели, забрана за пружање техничка помош, забрана за влез на територијата на лица опфатени со рестриктивните мерки, како и замрзнување на финансиски средства и економски ресурси на лица или ентитети инволвирани во кршење на човековите права во Либија, вклучително и на оние кои биле вклучени во напади врз цивилното население или во напади на јавни установи.

Физичките и правни лица на кои се однесуваат рестриктивните мерки се наведени во анексот на Одлуката на Советот на ЕУ која ќе биде објавена и на интернет страницата на Министерството за надворешни работи“, соопштуваат од МНР.

Со оваа одлука, како што велат од МНР, се дава конкретен придонес кон напорите на меѓународната заедница за итен прекин на насилствата во Либија.
Воедно, земјата се придржува и до ембаргото воведено од страна на Обединетите Нации.

Каков цинизам до скоро Премиерот имаше средба лична со Гадафи, дури и Либија не призна под уставното име сега пастирот игра на картата Американски човек смешно и трагично

gadafi%201.jpg

И тоа пред 4 месеци (1.12.2010)

Ама што е вистина рака на срце Гадафи одлепи :)

Па цел свет знае дека тој е диктатор, дека тој стои зад уривањето на авионот на Соединетите Американски Држави, во Ирска во какво друштво не става Премиерот далеку од Европска унија блиску до Афричка унија

Сироти Американци им бутнале авион...Гадафи, Садам и сл. ситна боранија заедно со Хитлер се мали бебиња за тоа што народ потепа и запусти таа Америка. Поголемо зло на планетата не постои.

Да сум како Гадафи сеа би го тргнал признавањето на уставното име, тогаш лице им праеше па сеа се приклучиле во санкциите, за тие работи остави ги тие држави што треба, а Македонија па еден фактор што е во светов абе остај - уште ние се чекавме за санкции и Гадафи да бега.... па кој кур овај нашиот најде да се меша во тие работи, ние како да немаме проблеми кај нас, како кај нас да е се розево....ц ц ц

Сироти Американци им бутнале авион...Гадафи ,Садам и сл. ситна боранија заедно со Хитлер се мали бебиња за тоа што народ потепа и запусти таа Америка..
Поголемо зло на планетата не постои.
Разговараме за човечки животи а не за Статистики што би рекол Сталин, без разлика на се цилвили се цивили
туку да се вратиме на темава што прават нашиве водачи до каде не тераат до Амбисот ли ?

Катастрофа.

Сега Гадафи е докрајчен.

За поука, може да ја повлече одлуката за признавањето, само колку да се обелодени по не знам кој пат неспособноста на МНР.

Да сум како Гадафи сеа би го тргнал признавањето на уставното име, тогаш лице им праеше па сеа се приклучиле во санкциите, за тие работи остави ги тие држави што треба, а Македонија па еден фактор што е во светов абе остај - уште ние се чекавме за санкции и Гадафи да бега.... па кој кур овај нашиот најде да се меша во тие работи, ние како да немаме проблеми кај нас, како кај нас да е се розево....ц ц ц

Работава е што нашиот Премиер игра улога на конструктивен Про Американец кој повремено преку владини преставници или пак бивши Амбасадори односно советници на Преседателот ќе ја критикува Америка и нејзината политика, за да на крај изјави дека тоа не се ставови на владата Г- Премире а чии ставови се тоа советникот на Преседателот за надворешна политика чии ставови презентира или преставува негови лични или ставови на Преседателот - каква штета ни направи овој квази дипломат и самиот не е свесен

--- надополнето ---

Катастрофа.

Сега Гадафи е докрајчен.

За поука, може да ја повлече одлуката за признавањето, само колку да се обелодени по не знам кој пат неспособноста на МНР.

за неспособноста на споменатото министерство од давана се знае само не знам до кога ќе се толерираат административците во него

Се надевам дека ќе ја повлечат одлуката за признавањето иако сум Македонец, нашиве се марионетки глупи невидени!

Се надевам дека ќе ја повлечат одлуката за признавањето иако сум Македонец, нашиве се марионетки глупи невидени!

Со тоа не му прават ништо лошо на Грујо, прават лошо на нас, на народот...

Последниве неколку смешни изјави што се вртат по ТВ околу ЕУ и САД, само ми потврдува дека нема ниту еден професионалец кај нас. Нити знае стратешки да размислува. Се гаф до гаф.

Мислиш дека не се гледа чиј мегафон си ???

Јас се приклучувам на плукањето со полна уста за овој потег на бескичмењаците кои се на власт, ама од друга страна ми се гади кога ќе помислам дека ако не го направеа тоа, овие твоиве рози немаше да падавичарат како Грујо е во агенда со Гадафи.

Ова е еден кукавички потег на МНР, повеќе од јасно е дека треба да падне критика од секого, ама не од кукавиците кои ни го продадоа името, знамето и човечкото достоинство на целиот народ.

Последниве неколку смешни изјави што се вртат по ТВ околу ЕУ и САД, само ми потврдува дека нема ниту еден професионалец кај нас. Нити знае стратешки да размислува. Се гаф до гаф.

Крали Марко бил турски вазал и загинал во битка борејќи се од страната на турците. И Крали Марко ни е прикажан како херој а бил само обичен вазал. Со сета почит кон војниците наши ама и тие се вазали, и се херои како Крали Марко ама се вазали, и не се тие криви сервилните политичари наши ја носат кривицата.

Ништо веќе не ме чуди, со овие глупости што ги прават нашите политичари, најмалце од се имаат свое јас и премногу зависат од другите земји особено америка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom