Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
па почнав веке со миноксидилот Филозовке , исто така пијам зелен и чај од коприва секој ден , кетоназол шампон и б комплекс (ми се свига све али сакам да најдам некој топикален ДХТ блокер - лосион или серум или било што ефективно ...во потрага сум)
инаку се откажав од идејата за финастеридот ... а замалку да земев :)
не ке се срамам пред женскиве да не можи да ми стани :pos2:
еее тоа е некој нов продукт да и сега ке му бапнат некоја цена којзнае каква , а и кој знае како ке се покаже кај лугето рано е да се каже

ме интересира кокосово масло или млеко каде можам да најдам,колку пари е ... тоа би можело да го користам топикално на скалот
Mite, moja licna preporaka e da pocnes so onie preparati koi se naucno dokazani deka funkcioniraat kaj pogolem broj na lugje, a ne so eksperimentalni ili nedovolno dokazani preparati. Toa ti go velam posto dokazanite preparati nudat najdobra sansa za zacuvuvanje na kosa. Ako tie ne funkcioniraat togas svrti se kon drugite. Na hairlosstalk ubavo gi imaat objasneto dokazanite preparati.

http://www.hairlosstalk.com/hair-loss-treatments/product-comparisons.php

Znaci dobar DHT bloker (od dokazanite) vo makedonija osven Finasteride ne postoi. Kako sto pisav prethodno ima i Spironolactone tableti, ama tie ke treba da gi drobis i da gi mesas vo krem ama neznam kolku sigurno e toa. Ednostavno nema.
Ako si zainteresiran za masla, maslo od Emu velat deka deka pomaga pri opagjanje na kosa (diskutabilno e ova). Masloto od emu e visoko penetriracko vo kozata i ako se koristat drugi preparati (minox na primer) im ja zgolemuva absorpcijata. Isto taka go inhibira 5ar enzimot da se svrze so testosteronot vo folikulite na kosata, a ima i anti-inflamatorno dejstvo. Ama i ova go nema vo MK.

--- надополнето ---

Читам мите јан планираш да користиш миниксидил, што со финастерид?
Го читнав малку хер лос форумот и еве што открив откриле нов ДХТ блокатор што демек нема контраефекти, а е 2 пати посилен од финастеридот (генеричко име за пропециа)

CB-03-01 Is a new topical antiandrogen, you can see the abstract from the CB-03-01 study here-
извор:
http://www.hairlosstalk.com/interact/viewtopic.php?f=11&t=63313
Американциве си се договараат на форум да си го порачаат од некоја си кинеска лабораторија, го дистрибуирале во вид на прашок, добро за нив кај нас неможеш да најдеш квалитетен миноксидил не па овакво нешто, мене лично иначе не ми опаѓа косата но сакам да си го зајакнам влакното па затоа се заинтересирав за проблематикава..

''The aim of this study was to investigate the antiandrogenic activity of a new monoester of cortexolone, cortexolone 17alpha-propionate (CAS 19608-29-8, CB-03-01). Although the compound displayed a strong local antiandrogenic activity in hamster's flank organ test, it did not exhibit antiandrogenic activity in rats after subcutaneous injection, nor did it affect gonadotropins hypersecretion when injected to parabiotic rats. As topical antiandrogen, the steroid resulted about 4 times more active than progesterone (CAS 57-83-0) and, when compared to known antiandrogen standards, it was about 3 times more potent than flutamide (CAS 13311-84-7), about 2 times more effective than finasteride (CAS 98319-26-7) and approximately as active as cyproterone acetate (CAS 427-51-0). Its pharmacological activity seemed to be primarily related to its ability to antagonistically compete at androgen receptor level; nevertheless its primary pharmacological target needs to be further investigated. Its topical activity, along with the apparent absence of systemic effects, anticipates this compound to have the potential of representing a novel and safe therapeutic approach for androgen-dependent skin disorders.
Inace na topicot sto ti go linkuvas go spomnuvaat i eksperimentalniot preparat RU58841. Velat deka e mnogu potenten topikalen DHT Bloker i po forumite na golemo se pisuva za nego. Ama isto taka ne e vo prodazba kako losion tuku kako prasok i se nabavuva od Kina. Nekako komplicirano mi izgleda se okolu vakviot tip na proizvodi.

--- надополнето ---

http://www.regrowth.com/hairloss-treatments.cfm

Eve edna dobra lista na povekjeto povekje ili pomalku dokazani preparati

M

Mario Gómez

Гостин
Превентива од што?
Превентива од губење на коса, оти ми се појавија првите симптоми пред неколку месеци од кога ја пуштив подолга, сега е уште подолга ама користам фитовал и не паѓа ни кога ја мијам ни кога ќе ја прочешлам.

Инаку немојте од веро да го земате, во зегин е поефтин.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
епа Дејане гледам да искомбинирам фала богу , значи гледам да биде онака прифатлива цената бидејки секој месец да го користиш не е малце ... посебно за невработена личност
знаши користам веке 2 докажани (миноксидил+кетоконазол) ми фали уште за дихидротестостеронов ... чаевите не верувам многу да вршат работа
фактички кетоконазолот ми е блокер али сакам уште нешто што ке го нанесувам секој ден
инаку кај тоа словенците сега видов имат Рогаине пена и цените се вака
1 Mesečni tretma: 24 €
4 Mesečni tretma: 94 €
8 mesečni tretma: 184 €
12 Mesečni tretma: 276 €
(popust pri večjih količinah, DDV vključen)

Ревивогенот е 110 евра (три шишенца - 3 месеца)

предложи ми нешто што можам да го најдам и да ми стигне во Македонија:)

Кокосовото масло содржи киселина којашто го спречува 5-алфа ензимот

п.с дали осекаш чешање на главата кога го користиш миноксидилот
моментално страшно ме чеша
изгледа делува :pos2:

--- надополнето ---

абе со викавте дека кетоконазолот е 1% кога мојов мислам дека е 2% (20мг кетоцоназол / 1мл)

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
епа Дејане гледам да искомбинирам фала богу , значи гледам да биде онака прифатлива цената бидејки секој месец да го користиш не е малце ... посебно за невработена личност
знаши користам веке 2 докажани (миноксидил+кетоконазол) ми фали уште за дихидротестостеронов ... чаевите не верувам многу да вршат работа
фактички кетоконазолот ми е блокер али сакам уште нешто што ке го нанесувам секој ден
инаку кај тоа словенците сега видов имат Рогаине пена и цените се вака
1 Mesečni tretma: 24 €
4 Mesečni tretma: 94 €
8 mesečni tretma: 184 €
12 Mesečni tretma: 276 €
(popust pri večjih količinah, DDV vključen)

Ревивогенот е 110 евра (три шишенца - 3 месеца)

предложи ми нешто што можам да го најдам и да ми стигне во Македонија:)

Кокосовото масло содржи киселина којашто го спречува 5-алфа ензимот

п.с дали осекаш чешање на главата кога го користиш миноксидилот
моментално страшно ме чеша
изгледа делува :pos2:

--- надополнето ---

абе со викавте дека кетоконазолот е 1% кога мојов мислам дека е 2% (20мг кетоцоназол / 1мл)
So ogled na toa deka imas mal budzet, iskreno ostanuva samo genericki Finasteride kako efikasen DHT bloker. Ne mi teknuva nisto drugo. Inace ne te razbrav, Slovencive prodavaat nekoj svoj Minoxidil ili bas Rogaine pena? Posto vikas PENA, pretpostavuvam deka e bas Rogaine, posto samo oni imaat patent za proizvodstvo na minox vo vid na pena. Inace cenite i ne se bas eftini. Od amerika mozes da se zemes 4 mesecni zalihi za 59 dolari bez transport.
A Revivogenot ko sto pisav e 120 dolari so se transport.

E sega za cesanjeto. Ne bi trebalo da cesa, t.e. cesanjeto e voobicaen negativen efekt od Minoxidilot. Ne sum koristel Pilfud, ama ko da imam procitano na forumov deka od nego povekje cesa, dali deka ima mozda povekje alkohol vo nego otkolku vo Rogaine. Jas so Rogaine voopsto nikakvo cesanje ne sum imal. A moze i da tvojot skalp da e poosetliv na Minoxidil. Vo ovoj slucaj koristi nekoj poblag sampon za dnevna upotreba bez mnogu hemikalii. A ako prodolzi cesanjeto, napravi mala pauza i pak prodolzi. Vo kraen clucaj probaj Rogaine pena i vidi kako ke ti odi, jes da e poskapo.

A za Ketokonazolot ne mi e jasno zasto na forumov site go pisuvaat deka e 1%, ili mene ne mi e nesto jasno, ili drugive se greska. :) Znaci na opakovkata pisuva ketokonazol 20mg / 1 ml sampon sto spored mene znaci 2%. Na rekonazol pisuva 20mg / 1 gr sampon. 1 ml e ekvivalent na 1 gr.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
So ogled na toa deka imas mal budzet, iskreno ostanuva samo genericki Finasteride kako efikasen DHT bloker. Ne mi teknuva nisto drugo. Inace ne te razbrav, Slovencive prodavaat nekoj svoj Minoxidil ili bas Rogaine pena? Posto vikas PENA, pretpostavuvam deka e bas Rogaine, posto samo oni imaat patent za proizvodstvo na minox vo vid na pena. Inace cenite i ne se bas eftini. Od amerika mozes da se zemes 4 mesecni zalihi za 59 dolari bez transport.
A Revivogenot ko sto pisav e 120 dolari so se transport.

E sega za cesanjeto. Ne bi trebalo da cesa, t.e. cesanjeto e voobicaen negativen efekt od Minoxidilot. Ne sum koristel Pilfud, ama ko da imam procitano na forumov deka od nego povekje cesa, dali deka ima mozda povekje alkohol vo nego otkolku vo Rogaine. Jas so Rogaine voopsto nikakvo cesanje ne sum imal. A moze i da tvojot skalp da e poosetliv na Minoxidil. Vo ovoj slucaj koristi nekoj poblag sampon za dnevna upotreba bez mnogu hemikalii. A ako prodolzi cesanjeto, napravi mala pauza i pak prodolzi. Vo kraen clucaj probaj Rogaine pena i vidi kako ke ti odi, jes da e poskapo.

A za Ketokonazolot ne mi e jasno zasto na forumov site go pisuvaat deka e 1%, ili mene ne mi e nesto jasno, ili drugive se greska. :) Znaci na opakovkata pisuva ketokonazol 20mg / 1 ml sampon sto spored mene znaci 2%. Na rekonazol pisuva 20mg / 1 gr sampon. 1 ml e ekvivalent na 1 gr.
да за Рогаине пената мислев
словенците си имат страница кадешто можеш да си порачаш американски производи
http://www.usaizdelki.com/theproducts.cfm?owner=846&subcat=126&cat=1

инаку има и луге што имат некој понуди и една ми фати око, Миноксидил од киркланд за скоро иста цена со Пилфудот (10 евра) само не знам дали уште е активен огласот
http://www.oglas.com/92350

инаку за чешањето тоа беше моментално вчера кога го нанесов миноксидилот ама исчезна веднаш после неколку минути ... не мислам дека има некакви проблеми од досега што го имам користено (неколку дена)
инаку ке побарам малце повеке за itching

инаку да не знаеч случајно колкава е активноста на миноксидилот во кожата?
па некако да може да најдам решение на колку време морам да го нанесувам минимум
инаку за тоа што го пишуваше на пилфудот да се намали може до 1-2 пати неделно прочитав дека активноста (half life) на миноксидилот е некаде помалку од 24 часа
е сеа ме интересира што се дешава после тие 24 часа онака биолошки

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Rogaine penata исто ја порачувате од интернет? или преку некоја аптека во мкд? дали saw palmeto го има во мкд? mite_jan i dejan знаете дека сав палмето е природен дхт блокер може да се консумира во вид на чај само има и некој контраефекти, главната состојка на ревивогенот исто така е сав палмето помеѓу другите, мите јан ете ти една идеја за природен дхт блокер, и ме интересираше дали знаете некој продукт што содржи слична формулација како ревивогенот а го има низ нашиве аптеки?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Rogaine penata исто ја порачувате од интернет? или преку некоја аптека во мкд? дали saw palmeto го има во мкд? mite_jan i dejan знаете дека сав палмето е природен дхт блокер може да се консумира во вид на чај само има и некој контраефекти, главната состојка на ревивогенот исто така е сав палмето помеѓу другите, мите јан ете ти една идеја за природен дхт блокер, и ме интересираше дали знаете некој продукт што содржи слична формулација како ревивогенот а го има низ нашиве аптеки?
нема ништо во Македонија :)
инаку Филозовке ... јас да бев женско би користел само кетоконазол(испитан продукт) и некој витамини би внесувал од групата Б и Ц (не сум талкал по женскиве форуми) а на миноксидил би бил само ако осетам големо проретчување
или друга комбинација пробај со тоа фитовалот - шампон+серум или ампули (неиспитан продукт)

што бидна со моево кокосово масло/млеко нема ли некој информација да ми даде дали се наога во Македонија и цена
инаку сакам некој ДХТ блокер али да биде топикален ... ако е како чај ( saw palmetto ) веке пијам чај од коприва и зелен чај
може ке преминам на Ревивогенот али откога ке се вработам
Дејане не ми го спомнувај финастеридот бидејки не го ставам во уста :) јебеш што е ефтино ... пак не го сакам :)
а гледам дека и ти си на истото мислење а пак го спомнуваш

Дејане сакам да го слушнам твоето лично искуство со нанесувањето миноксидил
јас зимам уште едно огледало за да можам да го гледам задниот дел (темето) онда правим раздељај со можнотст што повеке да го откријам местото каде што е проретчена косата и онда гледајки во огледалото внимателно впрскувам од миноксидилот и тријам една минута , али додека тријам дел од миноксидилот ми се нанесува на косата... ваљда со пената е подобро да се нанеси

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Јас користам пилфуд (миноксидил 5%) веке 2 месеца и имаше случаи до пред 1 месец каде имав големо чешање. Околу ефектите сега за сега не само што немам ефекти туку и косата уште повеке ми опадна. Од пред 4 дена почнав да користам и кето шампон. Иначе што се однесува фо придорните ствари пијам редовно зелен чај само а друго околу косата не презимам. Очаен сум паднат сум многу ради ова што ми се случува 9со ретчењево на косава), така да ако не најдам некој лек или нешто ке се поправи ке одам на пропециа, па што биде нека биде.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Јас користам пилфуд (миноксидил 5%) веке 2 месеца и имаше случаи до пред 1 месец каде имав големо чешање. Околу ефектите сега за сега не само што немам ефекти туку и косата уште повеке ми опадна. Од пред 4 дена почнав да користам и кето шампон. Иначе што се однесува фо придорните ствари пијам редовно зелен чај само а друго околу косата не презимам. Очаен сум паднат сум многу ради ова што ми се случува 9со ретчењево на косава), така да ако не најдам некој лек или нешто ке се поправи ке одам на пропециа, па што биде нека биде.
абе види алекс тоа пилфудот што го користиме содржи алкохол и сега некоја супстанца беше во него што предизвикува чешање ... не дека има нешто лошо во тоа освен ако не се стварно иритира кожата
мене одвреме навреме ме потчешнуваше и гледам да избегнувам чешање, инаку да тоа рогаинот што е пената не содржи алкохол и затоа не се иритира кожата (инаку и од него може да има чешање ама помалце од миноксидил растворот)
требало ти и уште порано да си почнеш со кетоконазолот бидејки добро се комбинира со миноксидилот
чекај сега опагањето на косата е нормално додека да се привикнеш на миноксидилот ваљда треба скоро да престане

хехе не дека ке ти биде нешто со пропецијата , сигурно ке ја навикнеш за неколку дена/ месеца ако осекаш нешто чудно во тестисите али јас сепак ке гледам да најдам алтернатива покрај пропециата
инаку колку години имаш алекс
греота е на млади луге да се дешава ова ( не дека сум стар и јас спагам во овие:pos2:)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
male-baldness.gif

инаку момци во која скала спагате
не се секирајте 6 или 7 не ви бега:pos2:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Не се секирај околу паднатата коса , и дефинитивно не прекинувај.
Старата коса опаѓа, пошто ја буткаат нови влакна кои излегуваат од фоликулите. Први резултати тек по 5-6 месеца.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
да за Рогаине пената мислев
словенците си имат страница кадешто можеш да си порачаш американски производи
http://www.usaizdelki.com/theproducts.cfm?owner=846&subcat=126&cat=1

инаку има и луге што имат некој понуди и една ми фати око, Миноксидил од киркланд за скоро иста цена со Пилфудот (10 евра) само не знам дали уште е активен огласот
http://www.oglas.com/92350

инаку за чешањето тоа беше моментално вчера кога го нанесов миноксидилот ама исчезна веднаш после неколку минути ... не мислам дека има некакви проблеми од досега што го имам користено (неколку дена)
инаку ке побарам малце повеке за itching

инаку да не знаеч случајно колкава е активноста на миноксидилот во кожата?
па некако да може да најдам решение на колку време морам да го нанесувам минимум
инаку за тоа што го пишуваше на пилфудот да се намали може до 1-2 пати неделно прочитав дека активноста (half life) на миноксидилот е некаде помалку од 24 часа
е сеа ме интересира што се дешава после тие 24 часа онака биолошки
Taa sloveneckata stranica mi e MNOGU sumnjiva. Mi izgleda ko skam, t.e. kako americka stranica prevedena na slovenecki, a ne slovenecka. Robata izgleda se naogja vo Amerika a i cenite se vo dolari.
Inace, da postoi i Kirkland minoxidil, zaboraviv da ti go posocam. Ne e pena (samo Rogaine zasega ima pena) no e mnogu eftin i so se site trosoci moze i poeftino da te fati od Pilfud. Americki e.
Ne te razbrav za toa sto se desava posle 24 casa? mislis sto se desava ako prestanes da nanesuvas? Paa obraten proces :D

--- надополнето ---

Rogaine penata ja nabavuvam sam na internet a ne preku apteka. Saw palmetto mislam deka ima (mite postiras nekoj link skoro) ama ne sum baral licno. Sekako deka znam deka Saw palmetto e priroden DHT bloker i toa najpotenten. Kako takov e dokazan in vitro (znaci vo laboratorija) no ne gi pokazuva istite svojstva in vivo. Inace, da Revivogen ima Saw Palmetto no ne mu e toa glavnata sostojka. Glavni sostojki se slednive: Gamma Linolenic acid (GLA), Alpha Linolenic acid (ALA), Linoleic Acid, Oleic Acid, Azaleic acid.
Znaci, pak ke kazam, jas sum generalno protiv oralno zemanje DHT blokeri.
Neznam dali ima nesto slicno vo aptekive kako Revivogen, t.e. mislam deka nema, iako ima nekolku razlicni proizvodi i ampuli. Treba da se procitaat dobro sostojkite.

--- надополнето ---

нема ништо во Македонија :)
инаку Филозовке ... јас да бев женско би користел само кетоконазол(испитан продукт) и некој витамини би внесувал од групата Б и Ц (не сум талкал по женскиве форуми) а на миноксидил би бил само ако осетам големо проретчување
или друга комбинација пробај со тоа фитовалот - шампон+серум или ампули (неиспитан продукт)

што бидна со моево кокосово масло/млеко нема ли некој информација да ми даде дали се наога во Македонија и цена
инаку сакам некој ДХТ блокер али да биде топикален ... ако е како чај ( saw palmetto ) веке пијам чај од коприва и зелен чај
може ке преминам на Ревивогенот али откога ке се вработам
Дејане не ми го спомнувај финастеридот бидејки не го ставам во уста :) јебеш што е ефтино ... пак не го сакам :)
а гледам дека и ти си на истото мислење а пак го спомнуваш

Дејане сакам да го слушнам твоето лично искуство со нанесувањето миноксидил
јас зимам уште едно огледало за да можам да го гледам задниот дел (темето) онда правим раздељај со можнотст што повеке да го откријам местото каде што е проретчена косата и онда гледајки во огледалото внимателно впрскувам од миноксидилот и тријам една минута , али додека тријам дел од миноксидилот ми се нанесува на косата... ваљда со пената е подобро да се нанеси
OK, vise ne go spomnuvam Finasteridot :)
Vidi, ne vodam tolku smetka pramenite da gi trgam ili nesto posebno da vnimavam. Bocata na penata samo ja lepam za skalpot i pustam pena na razlicni tocki. I posle samo trijam se dodeka ne se upie sto e okolu 20 sekundi. Nisto posebno

--- надополнето ---

Bidi trpeliv so minoxot. 2 meseci e mnogu rano. Rezultati prosecno posle shestiot mesec. Plus toa ne e losa rabota ako vo prvite meseci imas opagjanje, toa najverojatno znaci deka minoxot deluva. Novi posilni vlakna gi butkaat starite istenceni. Na toj princip funkcionira Minoxot.

--- надополнето ---

абе види алекс тоа пилфудот што го користиме содржи алкохол и сега некоја супстанца беше во него што предизвикува чешање ... не дека има нешто лошо во тоа освен ако не се стварно иритира кожата
мене одвреме навреме ме потчешнуваше и гледам да избегнувам чешање, инаку да тоа рогаинот што е пената не содржи алкохол и затоа не се иритира кожата (инаку и од него може да има чешање ама помалце од миноксидил растворот)
требало ти и уште порано да си почнеш со кетоконазолот бидејки добро се комбинира со миноксидилот
чекај сега опагањето на косата е нормално додека да се привикнеш на миноксидилот ваљда треба скоро да престане

хехе не дека ке ти биде нешто со пропецијата , сигурно ке ја навикнеш за неколку дена/ месеца ако осекаш нешто чудно во тестисите али јас сепак ке гледам да најдам алтернатива покрај пропециата
инаку колку години имаш алекс
греота е на млади луге да се дешава ова ( не дека сум стар и јас спагам во овие:pos2:)
Propylene Glycol e supstancijata sto e na baza na alkohol. Inace i Rogaine ima alkohol. Mozno e Pilfudot da ima pogolemi koncentracii.

--- надополнето ---

Прегледај го приврзокот 41206

инаку момци во која скала спагате
не се секирајте 6 или 7 не ви бега:pos2:
Sega posle 5 meseci ja bi rekol deka sum 1,25 :) :) Jas nemam golemi zalistoci imav problem so ramnomerno prorectuvanje diffuse thining sto go vikaat

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Sega posle 5 meseci ja bi rekol deka sum 1,25 :) :) Jas nemam golemi zalistoci imav problem so ramnomerno prorectuvanje diffuse thining sto go vikaat
брат ти си добар
јас сум 2А со мали примеси од 3 вертекс:nesvest:

па не знам зошто си почнал ... јас највише почнав заради темето се уплашив
а не знам дали ја зезнав работата што почнав да нанесувам на предниот дел некако не ми се става таму многу ми ја мрси косата и не знам дали ке издржам нон стоп да ставам
ти ставаш на предниот дел миноксидил?

значи поточно миноксидилот е активен во кожата 22 часа , е сега добро одма после тоа ако не се прима почнува да опага ... или потребни се неколку денови/ месеци па да почне тој процес?
не верувам дека после тие 22 часа ако не нанесеш одма да почне да пага ама незнам

--- надополнето ---

инаку ете што ми одговорија од Фитовал

Dear Mr. mite_jan

thank you for your interest in our product Fitoval anti hair loss lotion.

Regarding the efficacy, the results of dermatological research show that the Fitoval lotion increases the amout of hair follicles in the growth phase (anagen phase) by 8%, and in the resting phase (telogen phase) it reduces the amount of hair follicles by 24%. The increased ratio between the amount of hair follicles in the growth phase and resting phase demonstrates preservation of active hair follicles.

We did not perform the study of simultaneous use of Fitoval anti hair loss lotion and minoxidil, therefore we can not provide you with this data.

Sincerely yours,

Tamara Nemec
Assistant Director
Marketing
Self-Medication and Cosmetics

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
брат ти си добар
јас сум 2А со мали примеси од 3 вертекс:nesvest:

па не знам зошто си почнал ... јас највише почнав заради темето се уплашив

значи поточно миноксидилот е активен во кожата 22 часа , е сега добро одма после тоа ако не се прима почнува да опага ... или потребни се неколку денови/ месеци па да почне тој процес?
не верувам дека после тие 22 часа ако не нанесеш одма да почне да пага ама незнам
Znaci jas nemam klasicno povlekuvanje na kosata tuku diffuse thining, t.e. ramnomerno tencenje i opagjanje, sto isto taka e mnogu loso. Ali ti vikam za 5 meseci stvarno imam znacitelno podobruvanje, epten mi zgusna kosata. Ali vrakjanje sega nema.

Ne, ne, nema da pocne da opagja odma, tamam rabota. Znaci bas obraten proces ke nastane, postepeno. Ako dobivanjeto kosa od MInoxot e bavno taka ke bide procesot na opagjanje ako prestanes. Znaci ako si bil podolgo vreme na minox i si imal pozitiven rezultat, toj rezultat bi go izgubil skroz za edno 5-6 meseci postepeno. Duri ke vratis NE kakov sto si bil vo momentot koga si pocnal so minox, tuku kako celiot toj period da ne si koristel minox, t.e. prodolzilo normalno da ti opagja.
Znaci ako se desi da propustis doza ne e nisto strasno, samo toa da ne bide cesto.

Pozz

--- надополнето ---

Moze da stavas na predniot del, jas imam golem napredok bas na toj del. Znaci Pilfudot e mrsen a? E toa ne bi mozel da go istrpam, da izleguvam sekoe sabajle so mrsna kosa.
Rogaine penata voopsto ne e mrsna, duri i deluva dobro za stiliziranje na kosata, dava volumen.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
епа Пилфудот е како улје/масло
не дека осекам да ми е ептен мрсна косата т.е зависи и како го нанесуваш сега...многу нормално дека ке ти е мрсна косата ако го нашлакаш на косата ама јас гледам што помалку да има контакт со косата т.е бидејки имам шишка ја дигам и нанесувам на кожата али неизбежно е да не се залепи миноксидилот малку на косата ... долниот дел

ме интересира како ставаш на предниот дел
јас ставам 70% на темето и 30% на предниот дел (од 1мл)

Kajgana Shop

На врв Bottom