Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Дејан, ме интересира колку ТОЧНО те фаќа со се патни трошоци Ревивогенот? Нели заедно одат ТРИ шишенца?

Член од
27 октомври 2009
Мислења
89
Поени од реакции
14
Epa ne e eftino

Revivogen: okolu 1000
Rogaine: okolu 1000
Vichy Tonic: okolu 500 mesecno
Merz: 500
Eugene Perma sampon: okolu 500
Ketokonazol: 200 za 3 meseci

Znaci vkupno: okolu 3500 denari mesecno. Ova e presmetano posto poedinecno proizvodite kostaat povekje, a ova e svedeno na trosok za 1 mesec.
Ne e malku, ama ima rezultati, i sea toa e.
Planiram da napravam pauza so Vichy aminexil tonikot i da prejdam na Eugene Perma tonic.
Vichy aminexil- ова да не се тие ампулите, има посебно за мажи и посебно за жени. Ако е тоа тоа, тогаш во аптекиве се околу 1800.Од каде 500 ден, ептен евтино тоа

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Дејан, ме интересира колку ТОЧНО те фаќа со се патни трошоци Ревивогенот? Нели заедно одат ТРИ шишенца?
изгледа дека тој ги зима 3 шишенца за 100 долари пак потоа си ги дели колку му излегува месечно, бидејки никаде не видов да се продава само едно шишенце
едно шише = 60мл

и според моите пресметки не е баш илјада денари месечно ако користи по едно шишенце на месец онда ми излегува 1500 денари без пратката

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
да ве охрабрам малце оние којшто ги применувате лекарствата
резултатите се навистина ветувачки
статистиката вика дека кај 65% се постигнати резултати

Untitled.jpg asas.jpg

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Prvata pratka ja naracav na www.thickerhair.com i sega gledam deka ja zgolemile cenata na 100 dolari a bese 89 jas koga kupiv. Znaci na thickerhair matematikata e slednata:

Revivogen (3 sisenca po 60ml) - 100 dolari
transport - 30 dolari
Vkupno 130 dolari x 45 (kurs) = 5850 denari + 200 denari (na mak posti otkako ke ti stigne pratkata) = 6050 denari (se vkupno)

Jas koristam okolu 1ml sekoja vecer i otprilika trite sisence mi traat 5 meseci (iako matematicki bi trebalo 6 meseci da mi traat)

Znaci, 6050/5= 1210 denari mesecno

Neznam zosto go poskapele, 10 dolari e poskap sega. Inace pratkata stignuva za 2-3 nedeli. Podobro kupete edno paketce posto postoi rizik vo mak posti da vi naplatat plus 15% carina i 18% DDV sto mnogu ke mu ja zgolemi cenata.

--- надополнето ---

Vichy aminexil- ова да не се тие ампулите, има посебно за мажи и посебно за жени. Ако е тоа тоа, тогаш во аптекиве се околу 1800.Од каде 500 ден, ептен евтино тоа
Ne ne, go koristam tonicot, ne ampulite. Cenata na tonikot e 2200 denari ama eve go koristam vekje 4 meseci i ima za uste eden. Znaci koga vikam 500 denari toa e presmetano po mesec a ne cenata na samiot proizvod.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Дејане што пишува на рогаинот што го користиш ти ... дали може да се намали дозатаа?
зошто така на Пилфудот после постигнатите резултати пишува дека може да се користи 1-2 пати неделно, хммм абе тоа босанците толку ли се паметни :D (изгледа дека се бидејки ние не произведуваме миноксидил, бугариве исто така ... ке видам кај словенците ако имаат)
и толку ли е тешко да се најде Регаине (европско име)

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Дејане што пишува на рогаинот што го користиш ти ... дали може да се намали дозатаа?
зошто така на Пилфудот после постигнатите резултати пишува дека може да се користи 1-2 пати неделно, хммм абе тоа босанците толку ли се паметни :D (изгледа дека се бидејки ние не произведуваме миноксидил, бугариве исто така ... ке видам кај словенците ако имаат)
и толку ли е тешко да се најде Регаине (европско име)
Ne pisuva na opakovkata. U stvari pisuva deka treba da se koristi dva pati dnevno, sekoj den. A me cudi deka na Pilfudot taka pisuva. Ednas dva pati nedelno vo sekoj slucaj e premalku. Generalno posle godina dena moe licno mislenje (ne dovolno osnovano) e deka moze da se namali ama na ednas dnevno, ne pomalce od toa. Ama dur ne sum siguren deka moze taka, ne se ni osmeluvam da namalam so dozata.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
абре може и еднаш дневно да се користи само не е преполачливо т.е тестовите што се направени и признаени за ефективни се биле со два пати на ден да се нанесува миноксидилот ... јас читав дека луге којшто користеле еднаш дневно една година имале резултати ... е сега може да не е ефективно како два пати на ден ама сепак мислам дека тоа разликување би било мало (на пример 80-90%) а не 50%
јас така планирам за почеток по двапати па валјда ако издржам една година (морам да издржам) ке намалам на 1 пат на ден обавезно ... дури се мислам и преку еден ден ама сеуште истражувам

дај бе да најдиме некој добар ДХТ блокер во Македонија или во соседните држави
многу пари и живци се губи дур да порачаш од УСА или УК

M

Mario Gómez

Гостин
Има ли некој искуства со ова?

Како превентива го користам и засега е океј.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
не знаев дека Фитовалот е словенски и дека имат и лосион :)
како што можев да прочитам улогата му е да го намали количеството на алфа-5 ензимот којшто е задолжен за дихидротестостеронот а исто така помага во циркулацијата на крвта
така да ова може да заврши некаква работа ....
хмм Дејане што мислиш ти? ова испага нешто ко некоја слаба комбинација финастерид+миноксидил
лошата работа е што ти требаат 2 пакетчиња = 4 шишенца за да ти траат еден месец ако го нанесуваш еднаш во денот по 5мл (не знам колку му е цената)
а што мислиш би можел ли да го комбинирам со миноксидилот?
хмм ке пробам да ги исконтактирам словенциве да ми дадат повеке инфо за мешањето

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
:) Нов препарат што ке се вклучи во мојата борба против опаѓањето :))

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
:) Нов препарат што ке се вклучи во мојата борба против опаѓањето :))
:toe:

содржи Esculin, Ximenic acid, Lauric acid,
Esculin и Ximenic acid - помага во микроциркулацијата во коренот на влакното
Lauric acid - го намалува алфа-5 ензимот

во Словенија мислам дека е 8-9 евра по аптеките
абе види сега секој производ си прави добра реклама
кој знае во колкаво количество се тие состојки и колку делуваат на скалпот ...
така да експериментирајте

мене ме подзамисли поради Lauric acid - го намалува алфа-5 ензимот

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Читам мите јан планираш да користиш миниксидил, што со финастерид?
Го читнав малку хер лос форумот и еве што открив откриле нов ДХТ блокатор што демек нема контраефекти, а е 2 пати посилен од финастеридот (генеричко име за пропециа)

CB-03-01 Is a new topical antiandrogen, you can see the abstract from the CB-03-01 study here-
извор:
http://www.hairlosstalk.com/interact/viewtopic.php?f=11&t=63313
Американциве си се договараат на форум да си го порачаат од некоја си кинеска лабораторија, го дистрибуирале во вид на прашок, добро за нив кај нас неможеш да најдеш квалитетен миноксидил не па овакво нешто, мене лично иначе не ми опаѓа косата но сакам да си го зајакнам влакното па затоа се заинтересирав за проблематикава..

''The aim of this study was to investigate the antiandrogenic activity of a new monoester of cortexolone, cortexolone 17alpha-propionate (CAS 19608-29-8, CB-03-01). Although the compound displayed a strong local antiandrogenic activity in hamster's flank organ test, it did not exhibit antiandrogenic activity in rats after subcutaneous injection, nor did it affect gonadotropins hypersecretion when injected to parabiotic rats. As topical antiandrogen, the steroid resulted about 4 times more active than progesterone (CAS 57-83-0) and, when compared to known antiandrogen standards, it was about 3 times more potent than flutamide (CAS 13311-84-7), about 2 times more effective than finasteride (CAS 98319-26-7) and approximately as active as cyproterone acetate (CAS 427-51-0). Its pharmacological activity seemed to be primarily related to its ability to antagonistically compete at androgen receptor level; nevertheless its primary pharmacological target needs to be further investigated. Its topical activity, along with the apparent absence of systemic effects, anticipates this compound to have the potential of representing a novel and safe therapeutic approach for androgen-dependent skin disorders.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
па почнав веке со миноксидилот Филозовке , исто така пијам зелен и чај од коприва секој ден , кетоназол шампон и б комплекс (ми се свига све али сакам да најдам некој топикален ДХТ блокер - лосион или серум или било што ефективно ...во потрага сум)
инаку се откажав од идејата за финастеридот ... а замалку да земев :)
не ке се срамам пред женскиве да не можи да ми стани :pos2:
еее тоа е некој нов продукт да и сега ке му бапнат некоја цена којзнае каква , а и кој знае како ке се покаже кај лугето рано е да се каже

ме интересира кокосово масло или млеко каде можам да најдам,колку пари е ... тоа би можело да го користам топикално на скалот

Kajgana Shop

На врв Bottom