За дејан1982
ме интересира каде да најдам од тоа revivogen дека сеа за сеа го користам пифлудот и неам некое дејство...пилфуд претежно ставам навечер...
т.е на кратко ме интересира
- која комбинација да ја користам...и како да ја нанесувам
- колку би ме чинело месечно
- и за колку време би осетил ефект...
сакам да напраам слики пред и после... и да видам колку тоа делува...
Za Revivogen ima dosta ismesani mislenja. Ne e naucno dokazan (t.e. nema odobrenie od amerikanskata asocijacija za hrana i lekovi FDA) no se bazira na prirodni sostojki. Samo Propecia (Finasteride) i Rogaine (Minoxidil) se odobreni od FDA za lecenje na kjelavost (znaci naucno potvrdeni). Toa ne znaci deka i nekoi drugi preparati ne moze da bidat korisni poradi toa sto dobivanje odobrenie e ekstremno skap proces i samo najgolemite firmi mozat da si dozvloat. Takov e primerot i so Revivogen. Za mene ocigledno funkcionira, sto ne mora da znaci i za drugite. Sepak Propecia e najdobriot DHT blocker no so mozni nesakani stranicni efekti, pa zatoa se odluciv za Revivogen. DHT Blocker ke onevozmozi ponatamosno opagjanje no ne treba da se ocekuva nov rast. Sostojkite mu se sledni: Gamma Linolenic acid (GLA), Alpha Linolenic acid (ALA), Linoleic Acid, Oleic Acid, Azaleic acid, Vitamin B6, Zinc, Saw Palmetto Extract, Beta-Sitosterol and Procyanidin Oligomers. Ova se povekje od efikasni sostojki.
E sega najdobra kombinacija kako sto opisav vo prethodnite postovi (navrati se na tie postovi) e: Finasteride (Propecia, Proscar), Minoxidil (Rogaine, Kirkland, Pilfud) i Ketoconazole Sampon. Ovaa kombinacija ja narekuvaat The big 3. Ako ti e strav od mozni stranicni efekti togas dobra kombinacija e taa sto jas ja koristam: Revivogen, Minoxidil i Keto sampon.
- Finasteride (DHT blocker) - Kupi Proscar 5mg na recept, i krsi gi na 5 dela. Cena 2800 za 28 apcinja po 5mg. Dnevna doza e 1mg sto znaci ke ti trae 5 meseci 2800/5=560 mesecno.
- Minoxidil (Stimulator) - Pilfud za eden mesec cini okolu 600 denari. Originalna Rogaine pena ke te fati okolu 1200 mesecno (zemajki gi vo predvid site trosoci) . Se nanesuva dva pati dnevno. Pilfud go ima vo MK, a Rogaine mora preku internet.
- Ketoconazole Sampon - Go ima vo Mk od Alkaloid i Replek. Okolu 200 denari i ke trae nekolku meseci. Se upotrebuva sekoj tret den. Drugite denovi se koristi drug sampon po izbor.
- Revivogen (DHT blocker) - Se kupuva na internet, moze na
www.onlyhairloss.com tuka mozes i Rogaine da si kupis. Se nanesuva ednas dnevno obicno navecer posto e mrsen. Cini 120 dolari so transport za 3 sisenca od po 60ml. Ako stavas po 1ml dnevno togas ke ti trae okolu 5-6 meseci. Mesecno ke mu dojde okolu 1200 denari
Sekoj proizvod MORA da se koristi redovno bez otstapki inaku tesko rezultati. Ti vikas deka Pilfud stavas pretezno navecer, sto mi kazuva deka go koristis ednas dnevno ne sekoj den. Znaci MORA sekoj den dvapati. Drugo neznam kolku mu e proveren kvalitetot. Podobro nabavi si Kirkland Minoxidil od USA i moze duri i poeftino da te fati. Najdobra definitivno e Rogaine penata koja ne e ni mrsna voopsto.
Jas bi rekol dena posle 3 polni meseci na redoven rezim bi trebalo da se gledaat prvite rezultati.