Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Подобар е Кетоконазол ако се миеш често, секој ден или секој втор ден. Реконазол е се користи 3 пати неделно максимум.
2.Реконазол прво дејство не му е да помага против опаѓање туку е против сербореа, тоа пропратно помага он во опаѓањето.
Не дека МОРА али препорачливо е да го мешаш со Алпецин, ако сакаш барем некакво подобрување.

Аха, епа јас немам првут, значи подобро е да земам Кетоконазол, ако сербореа беше првут:kesa:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
5
Совет за протива масна коса?Кој е најдобар шампон и слично?фала поз.

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Совет за протива масна коса?Кој е најдобар шампон и слично?фала поз.

Еве денеска зедов Алпецин А2, ке го пробам, и други тука го фалеа за масна коса и масен скалп па ке видиме...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Предлог за козметика,капки,шампон или било што за сува коса, ептен сува :helou:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Темава не е за шампони и типови на коса, туку е за опаѓање ако не сте способни да го прочитате насловот.

Член од
6 ноември 2009
Мислења
35
Поени од реакции
1
Порачав 2 Ревита шампони од Биовеа на 21.1 а стигнаа денес убаво спакувани.
Сума - 2620 денари , ништо не ми земаа за поштарина/царина

H

^HITMAN^

Гостин
Добро е да се знае. А парите ги уплати во пошта преку уплатница или со картичка?

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Двата за 2620 денари?
Многу ефтино си поминал бе друже, браво! Кажи како ке делува :)

Инаку јас користам сега за сега Реконазол 2% + Алпецин Ц1 , пијам Мерц витамински таблети и 3елен + Чај од коприва.
Сакам да вметнам во третманот уште нешто ама не знам што. Алпецин лосионот не е убав естетски зошто ми ја мрси косата за краток период, неможам да го нанесувам, се откажав од него после првата недела. Па може да ми препорачате и нешто друго, да го вметнам во третманот.
Ревита шампонот ке го земам здравје летоска. Сега не знам што да користам па добродојдени ке бидат некои совети.

Член од
6 ноември 2009
Мислења
35
Поени од реакции
1
Двата за 2620 денари?

Инаку јас користам сега за сега Реконазол 2% + Алпецин Ц1 , пијам Мерц витамински таблети и 3елен + Чај од коприва.
Сакам да вметнам во третманот уште нешто ама не знам што. Алпецин лосионот не е убав естетски зошто ми ја мрси косата за краток период, неможам да го нанесувам, се откажав од него после првата недела. Па може да ми препорачате и нешто друго, да го вметнам во третманот.
Ревита шампонот ке го земам здравје летоска. Сега не знам што да користам па добродојдени ке бидат некои совети.
Ревита ги има активните состојки и од двата шампона и уште едно чудо други докажани да помагаат против косопадот, а плус е SLS free. Со оваа цена мислам дека се исплаќа да се земе. Иако е само шампон би требало да помага
Инаку со VISA картичка ги нарачав и ми скина 37 фунти по тековен курс, а порачката стигна од Германија.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
i mene mi stigna Revita posle 1 mesec ( poradi nevremeto mislam deka zadocni) ali seuste go cekam drugiot del od porackata - Spectral losionot. Samponot e odlicen a mene mi skinaa okolu 2400 denari za dvata proizvoda. Ovie denovi bi trebalo da stigne i Spectral...

member01, sto mislis kolku vreme ke ni trae samponot? Jas go koristam 5 pati vo nedela no samo ednas na edno mienje, premnogu e 2 pati - ja susi mnogu kozata i mislam deka dovolno e ednas ali 4-5min da stoi na glavata. Ti kako go koristis? Prasuvam zasto da znam koga ke mi e pri kraj da si poracam na vreme za da mi stigne koga ke snemam..

pozz

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Двата за 2620 денари?

propecia sekogas e najefikasen tretman sudejki po site iskustva citani na netov
vtora najdobra opcija e losion minoxidil 2 ili 5% zavisi do koj stepen paga i kolku e padnata,ali ima losa strana skalpot i kosata ja pravi za nikade pilfudot ama predhodno na temava @Vici napisa deka Rogainot bil estetski podobar od Pilfudot taka da ako toa ti e vazno podobra varijanta bi bilo Rogaine.
jas momentalno sum na Ketoconazole 1% tri/cetri pati nedelno i pilfud 5% po 1mg dva pati dvevno, ocekuvam da ja zadrzam momentalnata gustina i mozno zgustuvanje po 3/4 meseci redovna upotreba koja planiram da ja pocituvam:kesa: iako e strasno dosadno.

Член од
14 декември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
1
propecia sekogas e najefikasen tretman sudejki po site iskustva citani na netov
vtora najdobra opcija e losion minoxidil 2 ili 5% zavisi do koj stepen paga i kolku e padnata,ali ima losa strana skalpot i kosata ja pravi za nikade pilfudot ama predhodno na temava @Vici napisa deka Rogainot bil estetski podobar od Pilfudot taka da ako toa ti e vazno podobra varijanta bi bilo Rogaine.
jas momentalno sum na Ketoconazole 1% tri/cetri pati nedelno i pilfud 5% po 1mg dva pati dvevno, ocekuvam da ja zadrzam momentalnata gustina i mozno zgustuvanje po 3/4 meseci redovna upotreba koja planiram da ja pocituvam:kesa: iako e strasno dosadno.
А колку време ја користиш оваа комбинација !?

Kajgana Shop

На врв Bottom