VFolderLock - мое програмче за заклучување папки

• Креатор на темата Креатор на темата DJVoio
  • Време на започнување Време на започнување

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
Ова програмче заклучува фолдер на вашиот компјутер, функционира одлично и е многу мало, 3МБ. Ќе се усовршува понатаму, сеуште е бета верзија. После инсталацијата може многу едноставно да заклучите папка со десен клик на папката и бирате VFolderLock, внесувате и тоа е тоа, папката е видлива, ја менува иконата, но на двоен клик не се отвора, нема начин за пристап се додека не се отклучи истата. Повелете тестирајте го и дадете забелешки.

Може да го преземете тука

kluc2.png

П.С. го правев во C#

--- надополнето ---

Тестирано, не се пристапува ни преку cmd, нити некој друг начин. Барем јас не најдов, ако најде некој, нека пише :)

Tвое е ова бе :) Aj честито, па чекам други програми .. си требал да го крстиш voiolock ххх

Tвое е ова бе :) Aj честито, па чекам други програми .. си требал да го крстиш voiolock ххх

Фала фала :) Да мое е, него сега тестираат некои што им го поделив, па наводно проблем имало со опцијата преку десен клик>VFolderLock, може да зирнеш? :)

јок....исто...

Знам зошто :) Ќе мора да избришеш еден key од регистрите, се наоѓа на HKCR\Folder\Shell\VFolderLock\command сигурно имаш 2 (Default) едниот од нив (поновиот). Во претходниот build му немав ставено да се брише со uninstall-ација. Евентуално уште еднаш Uninstall/Install ќе среди работа.

Знам зошто :) Ќе мора да избришеш еден key од регистрите, се наоѓа на HKCR\Folder\Shell\VFolderLock\command сигурно имаш 2 (Default) едниот од нив (поновиот).

дај малце помош за ова.. у run - regedit да го барам ?

Па пред да отвориш тема на форумот си требал да пробаш ти лично на 4-5 различни компјутери па после да постираш тука...
Инаку добра идеа.

:locked: анинстал-инстал напраиф... исто ... глуп ли сум незнам, ама кај мене не функционише :) заеби локот , битно добра музика праиш :)

:locked: анинстал-инстал напраиф... исто ... глуп ли сум незнам, ама кај мене не функционише :) заеби локот , битно добра музика праиш :)

Ај вака, оди на run>пиши regedit, после оди вака, HKEY_CLASSES_ROOT>Folder>Shell> и ќе видиш тука VFolderLock како подфолдерче (додуша сите овие Folder>Shell>... се како подфолдери) и само избриши го ова VFolderLock, и после тоа конечно уште еден Uninstall па Install и ќе биде во ред :)

Btw, кој OS користиш? Win 7 ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom