ЗВЕЗДЕ ГРАНДА 2010/2011 на Пинк15 - Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата muzichar
  • Време на започнување Време на започнување
Ubavo pee bas go gleav na nekolku pati, napravi atmosfera i me bendisa, bas e za tamu. Deka e sund i kic se slagam jbg vo srbija i taka se uspeva toa najveke se slusa. Avo mk se vide do kaj stasa neka si go deteto negov zivot si e so ke pravi... a nekoi so ne postignale nisto u zivotot i ne se ni na pola od nego ke zborat i napagaat i ko treba i ne treba, e toa e bas makedonska rabota -polosa od sekakov sund i kic ;)

А тоа е бидејки премногу беше млад и малку пареше накај Тоше ,во Македонија секој што проба да биде копија на Тоше пропадна (Мартин,Марјан,Емил ,Сашо) видоа од М2 дека не можат да форсираат копија на Тоше, бидејки тоа е уште од почеток пропадната работа па го заменија со Ламбе и он ги пееше песните на Емил на настапи
Сепак мислам дека нема иднина за него во Србија,освен ако не го фати патот на типот што ја пееше Ангела Ангела,кој него во Србија ќе му прави поп песни, особено во Гранд продукција:toe:

decki site ste protiv tie zvezda granda i jas sum ama realno e toa deka koj stapnal na nivna bina dobil nekakva katiera ovie milan stankovic cukteras savic bla bla site se od taa shema...bravo za deckoto sto svatil deka vo mk od peenje nemozes nisto...na kraj krajeva i zoran vanev stipjanecot (angela angela) bas preku ovie grandovci stigna kade sto stigna taka da neka mu e srekno na deckoto a cim stignal blizu finale veruvajte ne se vraka on vo mk...

decki site ste protiv tie zvezda granda i jas sum ama realno e toa deka koj stapnal na nivna bina dobil nekakva katiera ovie milan stankovic cukteras savic bla bla site se od taa shema...bravo za deckoto sto svatil deka vo mk od peenje nemozes nisto...na kraj krajeva i zoran vanev stipjanecot (angela angela) bas preku ovie grandovci stigna kade sto stigna taka da neka mu e srekno na deckoto a cim stignal blizu finale veruvajte ne se vraka on vo mk...
Те молам кажи ми кај стигнале? Тоа не се музичари, тоа е ефтино шоу за широката маса. После сите ќе се жалат како има многу сељаци на балканов, ќе има се додека медиумите форсираат со ваков кич за ефтини пари. Сите овие српски пеачи што ги кажа мислиш зимаат некоја огромна пара? Некој голем респект имаат? Тие од србија и македонија подалеку не идат.

Те молам кажи ми кај стигнале? Тоа не се музичари, тоа е ефтино шоу за широката маса. После сите ќе се жалат како има многу сељаци на балканов, ќе има се додека медиумите форсираат со ваков кич за ефтини пари. Сите овие српски пеачи што ги кажа мислиш зимаат некоја огромна пара? Некој голем респект имаат? Тие од србија и македонија подалеку не идат.

Стигнале кај шо ти очигледно можеш да сонуваш, суета у облаци не ми се свиѓа. А они си имат настапи низ Европа и светот сегде кај шо има иселеници и тоа почесто отколку шо мислиш... не сум ни јас нешто јако информирана ама глупо ми е, глеј ако не ти се допаѓа или ги сметаш за сељаци ок си е, ама они важно удобно си живеат, печалат пари на сметка на турбофолк и уво ги боли ти за какви ги сметаш.
П.с Ни јас не ги слушам, јасно ми е дека едвај едно средно имаат завршено, чисто да знаат да читат и пишуваат... ама нема да ме направи ништо подобра ако ги напаѓам јавните личности без разлика со што решиле да се бават у животот и шо жанр одбрале да пејат. Чудни сте ми вие негативците, кој ве тера да ги слушате уопште?? :toe:

Незнам зошто ви се сељаци и неможете да ги слушате..Кога стварно некои добро пеат..Башка на Балканов таква музика се слуша..Така да не се филмајте многу многу..На свадба сигурно нема на рок или рап да играте..

Незнам зошто ви се сељаци и неможете да ги слушате..Кога стварно некои добро пеат..Башка на Балканов таква музика се слуша..Така да не се филмајте многу многу..На свадба сигурно нема на рок или рап да играте..
Па јасно е дека се сељаци ништо урбано кај нив не гледам, а и неслушливи се,а дали пеат добро или не не знам бидејки поради тоа што го пеат до пеењето не можеме да дојдеме.
Тоа што таква музика се слушала на Балканот не значи дека чини ,не е до нашето филмување до музиката е, не чини:toe:
А за свадби има македонски народни песни ,што ќе правиме со нив, на Бугарите да ги дадеме ,а касно е, сами си ги земаа додека ние зевавме по српскиот турбофолк

Стигнале кај шо ти очигледно можеш да сонуваш, суета у облаци не ми се свиѓа. А они си имат настапи низ Европа и светот сегде кај шо има иселеници и тоа почесто отколку шо мислиш... не сум ни јас нешто јако информирана ама глупо ми е, глеј ако не ти се допаѓа или ги сметаш за сељаци ок си е, ама они важно удобно си живеат, печалат пари на сметка на турбофолк и уво ги боли ти за какви ги сметаш.
П.с Ни јас не ги слушам, јасно ми е дека едвај едно средно имаат завршено, чисто да знаат да читат и пишуваат... ама нема да ме направи ништо подобра ако ги напаѓам јавните личности без разлика со што решиле да се бават у животот и шо жанр одбрале да пејат. Чудни сте ми вие негативците, кој ве тера да ги слушате уопште?? :toe:

Никаква суета во облаци, ти зборам од музички аспект. Настапи низ европа имаат каде што има иселеници да ги слушаат, друг не ги слуша. Настапите се одржуваат во кафани/клубови, некој квази пеач да напраел голем концерт ќе знаевме да се десеше. И не е работата ако не ми се сфиѓаат да не ги слушам, ти така мислиш затоа што музиката очигледно не е твоја професија, за нас музичарите е тешко да глеаме какви вредности цени Македонија и Србија додека правите музичари живеат под тоа нема пари од музика во Македонија па потоа ''патриотите'' ќе плукаат по тие во странство. Можда тебе не ти е гајле каква (не)култура се пропагира преку таа музика...

Никаква суета во облаци, ти зборам од музички аспект. Настапи низ европа имаат каде што има иселеници да ги слушаат, друг не ги слуша. Настапите се одржуваат во кафани/клубови, некој квази пеач да напраел голем концерт ќе знаевме да се десеше. И не е работата ако не ми се сфиѓаат да не ги слушам, ти така мислиш затоа што музиката очигледно не е твоја професија, за нас музичарите е тешко да глеаме какви вредности цени Македонија и Србија додека правите музичари живеат под тоа нема пари од музика во Македонија па потоа ''патриотите'' ќе плукаат по тие во странство. Можда тебе не ти е гајле каква (не)култура се пропагира преку таа музика...
Toчно не сум музички образована но сепак години уназад тоа си постои и не можеш да го смениш на некој му се свиѓа и ето... Некој си ја сфатил посериозно работата за тоа какви култури се пропагират али верувај ништо не можеш да смениш ни тука. По свадби и натаму ќе се свири тоа, нема сигурно еминем или мадона да пуштат и да играт пајдушко... За нови години исто итн итн... Некој квалитети ќе останат и понатаму неприметени додека нема кој да ги побутне да ги исфорсира, а народот е тој менталитетот исто без разлика кај се... Тоа е тоа јбг

Вечерашниот настап на Емил Арсов во 'ЗВЕЗДЕ ГРАНДА'

Сплет на околности, додуша заглаиф у дневна додека моите играа бриџ и на ТВ пуштено Пинк-15, кога таму ѕвездите на гранд, девојките. Си викам уау... сите ги сакам :wub: :pos:
Денес поминав кратко време на ЈоуТубе и можам да кажам дека Јелена Вучковиќ е Цеца-2, додека Јелена Гербец е сонценце. Имам намера да го гледам шоуто кога ќе пеат девојките :)

Edit: Ми се допаѓа како пеат Ивана Павковиќ и до некаде Ана Севиќ. Девојки кои освен цеца-меца и компанија пеат и песни од Александра Радовиќ, Јелена Томашевиќ и Марија Шерифовиќ.

Шоуво беше многу квалитетно,годинава низ прсти само некогаш го гледам.Инаку до прошлата сезона го пратев и ставрно многу добро замислено и квалитет има,но веќе кога едно исто се повторува станува досадно и годинава не ми е интересно.

додека Јелена Гербец е сонценце. Имам намера да го гледам шоуто кога ќе пеат девојките :)
Девојки кои освен цеца-меца и компанија пеат и песни од Александра Радовиќ, Јелена Томашевиќ и Марија Шерифовиќ.

А месечинка кој е?:icon_lol:и звездичка?

ммм,го гледав шоуто само кога Емил пееше,а исто ми се допагаше и близнаците кога пееја,ама штета испаднаа..
Уствари погледнував ама ретко кога и женските пееја,ама кога ја пееја Марија Шерифовик на кој само Чак Норис може да дрка го менував каналот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom