Која е најдобра лига според вас?

Што мислете која е Најдобра Лига од наведнативе?

• Премиер Лига

Гласови: 229 48,2%
  • Примера Дивизија

Гласови: 88 18,5%
  • Сериа А

Гласови: 109 22,9%
  • Бундес Лига

Гласови: 33 6,9%
  • Некоја друга што не е на Анкетава

Гласови: 16 3,4%

• Вкупно гласачи
    475
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
L'Equipe Names Best XI of 2010

Casillas (LA LIGA)
Pique (LA LIGA)
Xavi (LA LIGA)
Busquets (LA LIGA)
Iniesta ( LA LIGA)
Messi (LA LIGA)
Maicon (SERIE A)
Lucio (SERIE A)
Sneijder (SERIE A)
Coentrao (LIGA SAGRES)
Schweinsteiger (BUNDESLIGA)

EPL?

Н

'Никола'

Гостин
П.С Што не :drk: лани на оваа табела ?
И јас за оваа сезона пишев.:jaj:
Значи да не се правиме нешто со сила, искрено фактите (бројките) оваа сезона работат за Бундес пред Калчо. Секако дека на едната страна нема да и одговара тоа, на другата обратно, ама то е. Од кај знаеш во вториов дел од сезонава како ќе се одвиваат работите, или в година. Тие бројки се менуваат цело време. И што викаш за дркањето, една сезона вие ќе дркате, една ние, важно е да се дрка.:) А за тоа дека Калчото е со португалско и сл, не е. Тука не се согласувам со колегата.

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Значи да не се правиме нешто со сила, искрено фактите (бројките) оваа сезона работат за Бундес пред Калчо. Секако дека на едната страна нема да и одговара тоа, на другата обратно, ама то е. Од кај знаеш во вториов дел од сезонава како ќе се одвиваат работите, или в година. Тие бројки се менуваат цело време. И што викаш за дркањето, една сезона вие ќе дркате, една ние, важно е да се дрка.:) А за тоа дека Калчото е со португалско и сл, не е. Тука не се согласувам со колегата.
дали ти сакаш да кажиш дека оваа сезона бундес лигата е посилна од серија а, а не поинтересна? за поинтересна, може поинтересна е...не викам
али и холандската лига е многу интересна, верувај ми....
па и четврта македонска лига, не си свесен колку е интересна :vozbud:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
najsmesno e sto samo navivaci na seria a timovi zborat deka seria a e najbolje i najaka i se toa a drugive ne ja ni stavaat nitu vo prvi tri

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622

Casillas (LA LIGA)
Pique (LA LIGA)
Xavi (LA LIGA)
Busquets (LA LIGA)
Iniesta ( LA LIGA)
Messi (LA LIGA)
Maicon (SERIE A)
Lucio (SERIE A)
Sneijder (SERIE A)
Coentrao (LIGA SAGRES)
Добар аргумент стварно :nesum: . Туку, кажи ми од Севиља, Валенсија, Атлетико имало некогаш номинирано барем у 50те номинирани ?

А и коа ќе го видам Коентрао пред Евра, јасно ми е се.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Добар аргумент стварно :nesum: . Туку, кажи ми од Севиља, Валенсија, Атлетико имало некогаш номинирано барем у 50те номинирани ?

А и коа ќе го видам Коентрао пред Евра, јасно ми е се.
Севиља и Атлетико имаат напаѓачи подобри од 90% од напаѓачите во ЕПЛ (Агуеро, Форлан, Кануте, Луис Фабиано). За Де Геа, Пероти, Капел, да не правиме муабет. За волја на вистината, и за Херкулес може да се каже истото (Валдез, Трезеге). Колку се добри тие англичаните се гледа на СП, само англичаните мислат дека имаат добри играчи како Ленон, Рајт Филипс, Рио Кокер, Даунинг итн итн. А што направи Евра толку лани, освен што беше централен дел од скандалот со французите на СП?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Зборуваме за англиската лига, не за англичаните. Тоа за номинираните на Севиља иронично го пишав, а поентата ми беше дека не е некое мерило за квалитетот на лигата изборот за најдобри 11. Можеби дека е Барса јака да, ама за други не.

Цела сезона ја одигра на ниво Евра, не може скандалот толку да влијае. Мада, коа Снајдер не заслужи место меѓу првите тројца откако освои се можно и не ми се релевантни овие избори.

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55

Casillas (LA LIGA)
Pique (LA LIGA)
Xavi (LA LIGA)
Busquets (LA LIGA)
Iniesta ( LA LIGA)
Messi (LA LIGA)
Maicon (SERIE A)
Lucio (SERIE A)
Sneijder (SERIE A)
Coentrao (LIGA SAGRES)

EPL?

Според ова листат на лиги иде вака :
1.Шпанија
2.Серија А
3.Португалска?????????
:smir:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Дефинитивно Англиската Премиер Лига! :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=56ac6281-d911-4470-94b0-8ff8dd858981&ln=3&typeBack=Останато

IFHHS: Ла Лига најдобро првенство во 2010;

Интернационалната Федерација за Фудбалска Статистика и Историја соопшти дека Шпанското првенство е најдобро во светот во 2010 додека пак Македонското првенство се најде на 75то место
IFHHS денеска ја објави ранкинг листата на фудбалските првенствата за 2010.
Шпанската Ла Лига во 2010 ја надмина Англиската Премиер Лигата и се искачи на врвот на листата на IFHHS.

Интернационалната Федерација за Фудбалска Статистика и Историја соопшти дека Ла Лига во 2010 собрала 1092 бода, однсно 53 бода повеќе од Премиер Лигата која сега е на второто место.

Серија А со 1021 бод останува на третото место.

Според IFHHS, Македонското првенство во 2010 се најде на 75та позиција, која ја дели со шампионатот на Малезија, кој како и нашата прва МФЛ има 268,5 бода.

Десетте најдобри првенства во 2010 според IFHHS:

1.

Шпанија

1092,0

2.

Англија

1039,0

3.

Италија

1021,0

4.

Бразил