Која е најдобра лига според вас?

Што мислете која е Најдобра Лига од наведнативе?

• Премиер Лига

Гласови: 229 48,2%
  • Примера Дивизија

Гласови: 88 18,5%
  • Сериа А

Гласови: 109 22,9%
  • Бундес Лига

Гласови: 33 6,9%
  • Некоја друга што не е на Анкетава

Гласови: 16 3,4%

• Вкупно гласачи
    475

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Да си бидеме реални и да не се залажуваме и и сто така да не зборуваме со срце,ама Премиер лигата шо е на 1 место е и нема да биде симнет уште многу време.
Дај ми 3 аргументи,и ќе речам во право си:smir:

--- надополнето ---

Анкетава бе, Која е најдобра лига од НАВЕДНАТИВЕ??:pos:
Хахахахахах :zver::zver:.....кај ти текна бе,кај виде хахах

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Дај ми 3 аргументи,и ќе речам во право си:smir:

--- надополнето ---

Хахахахахах :zver::zver:.....кај ти текна бе,кај виде хахах
1.Види ја табелата и тоа од 1 до 4 место види колку е бодовната разлика :)
2.У лига на шампиони прехлани имаше у полуфинале 3 од можни 4 екипи од Англија.
3.Се игра најбрзиот , најборбениот,најинтересниот фудбал.
4.У финале од 2005 до 2009 у финале ЛШ имало барем една Англиска екипа,а у 2008 две.Ако не знаеш или не се сеќаваш ќе те потсетам:
2005:Ливерпул-Милан
2006:Арсенал-Барса
2007:Ливерпул-Милан
2008:Челзи-Манчестер
2009:Манчестер-Барса
Плус еден аргумент ти дадов :pos2:

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Нема поента темата,секој ќе си гласа за „своите“.
Хах..ајде кажи ми...зошто би гласал за лигата од кај што е мојот омилен тим?Нема врска јас мислам...
Точно дека гласав за Премиер,не ради Манчестер туку интересните дуели кои ги нудат тимовите низ цела сезона...ќе се сложиш ,така?
Можам слободно да кажам дека сегашен тим на Сандерленд комотно би ја победил Рома/Лацио од италија , Атлетико Мадрид/Севиља од шпанија Леверкузен и Маинц од Германија...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Хах..ајде кажи ми...зошто би гласал за лигата од кај што е мојот омилен тим?Нема врска јас мислам...
Точно дека гласав за Премиер,не ради Манчестер туку интересните дуели кои ги нудат тимовите низ цела сезона...ќе се сложиш ,така?
Можам слободно да кажам дека сегашен тим на Сандерленд комотно би ја победил Рома/Лацио од италија , Атлетико Мадрид/Севиља од шпанија Леверкузен и Маинц од Германија...
*на домашен терен..

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
1 МФЛ......сите други во споредба со нашев првенство изгледаат како аматери.Па тоа милина,одлични и комфортни стадиони,секогаш исполнети до последно место.Квалитетен фудбл,напаѓачки,борбен се игра.Финанскиски јаки клубови со огромни буџети.Па после тоа некои од најдобрите играчи на денешницата играат таму........
Се друго споредено со македонската лига е едно големо СРАЊЕ....

F

FuckYouAll

Гостин
Ако се гласа по то кој игра отворен фудбал, кој дава голови, каде стадионите се полни јас викам дека Холандската е најдобра.

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
4.У финале од 2005 до 2009 у финале ЛШ имало барем една Англиска екипа,а у 2008 две.Ако не знаеш или не се сеќаваш ќе те потсетам:
Да ама 2009/2010 во Полу финале немаше ниедна Англиска Екипа. ;)

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Да ама лани во Полу финале немаше ниедна Англиска Екипа. ;)
Па еве ти ги последните 6 години.Само у една немало ниеден претставник,а у другите години партали праеле,е сега ти шо сакаш си прај.Фактите се на страна на ПЛ и види ја анкетата веќе кога одиш во крајности. :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Па еве ти ги последните 6 години.Само у една немало ниеден претставник,а у другите години партали праеле,е сега ти шо сакаш си прај.Фактите се на страна на ПЛ и види ја анкетата веќе кога одиш во крајности. :)
Па и во 2004 имаше еден полуфиналист, Челзи.. Во 2003 не, во 2002 - Манчестер...

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Па и во 2004 имаше еден полуфиналист, Челзи.. Во 2003 не, во 2002 - Манчестер...
хаха,знам бе баче,али нели го гледаш.Си ја праи неговата Премиер Дивизион нај нај , а најјаката лига ја праи дупка. :pos2:

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
хаха,знам бе баче,али нели го гледаш.Си ја праи неговата Премиер Дивизион нај нај , а најјаката лига ја праи дупка. :pos2:
Не не јас во мојот пост со кој ја отворив темава кажав дека му нема Равен на Премиер Лигата.

Само видов дека имаш забораено да ставиш или да кажеш дека лани Англичаните имаа слаба сезона во ЛШ по 8-9 години.

А за то дека си збориш како што ти пасира, те знам уште од кога сум зачленат овде. :)

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
То не го одреквам...и зато напишав погоре дека моментално уште ја сметам Пл за најака лига.Но ако годинава екипа од ср земја освојт ЛШ,поготово од Шпанија.....а поготово Барселона или Реал,ќе и се одземе титулата најдобра.Најинтересна и најнеизвесна,да тоа ќе стои,ама најдобра,мислам не!:smir:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Контра аргументи:
1. Оди види ја табелата у Франција или Италија и после дојди и зборувај
2. Прехлани од тие 4 екипи на крај англсикиве се усраа и ја освои Шпанска екипа.
3. Најбрз - Германија, Најборбен - Италија и Шпанија, Најинтересен - може не викам не

Е сега Премиер Лигата во Макеоднија можеби е најинтересна оти така се поставија телевизиите што ја пренесуваа. Се даваа и по 5 утакмици дневно, а од Шпанија се даваат 3 најмногу од кои на две одат Реал и Барса и третата зависи Валенсија, Атлетико Мадрид или евентуално некое дерби.
И да во Примера Барса и Реал летаат напред, ама реално да правиме муабет годинава во која било лига да ги стават овие два тима ќе имаат по минимум 6-7 бода предност пред другите тимовите. Тоа тек ќе се види во ЛШ, оти факт е дека годинава Барса и Реал се несопирливи. Е сега ти можеш да ми кажуваш дека Сандерленд, Њукасл, Бирмингем или незнам кои таму се интересни за гледање и можат без проблем да победат некој од водечката четворка во Англија (ако воопшто постои таа сеуште), ама годинава Арсенал си игра топло-ладно, Челзи дадоа на првите три утакмици 18 гола, ама затоа на последниве 5-6 одвај 2-3 имаат дадено, Манчестер не памтам која година последен пат биле оволку слаби.
За Италија не ни зборувам она си е посебна приказна се виде денеска на 5 утакмици од 15:00 6 гола имаше паднато. Лацио им рушеа комбинација.
А искрено Буднеслигата е една од поинтересните оти на старт на сеозната влегуваат 6-7 екипи со шанса за титулата, па зависи кој како ќе тргне така и ќе си заврши. Па на крај краеви Штудгарт е во зона за испаѓање со само 13 бодови. Моемнтално мене ми е најинтересно да седнам и да гледам Бундес, најотворен фудбал играат, шанси, акции, се и сешто има.

Kajgana Shop

На врв Bottom