Зошто ни ја трујат нацијата?

• Креатор на темата Креатор на темата Jassna
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што бројот на невработеност расте и затоа што многу (не)домаќинки седат дома и нема што да прават. Реално ниту А1 ниту Сител ги интересира што ние овде мрчиме, ги интересира да си имаат гледаност. Уште кога ќе чуе народов дека Лисјата паѓаат била според вистинска приказна и се отсликува реалниот(?) живот голем број од народот ја гледа за да на некој начин се пронајде во неа. А од реален ни Р нема. Да не навлегувам сега за секоја серија посебно, јас мислам дека претеризамот со турските серии е поради тоа што погоре го наведов. Кога народот би имал по организиран живот нема да дреме од 18.00 до 00.00 да ги гледа глупостите што ни ги нудат на ТВ. Сител веќе ја отупеа, да можат во меѓувреме да стават и уште една серија и таа да трае по 15 минути меѓу другите. Мислам дека ниту со шпанските серии не беше толку голем наплив.

ne gledam nitu edna serija zatoa drugarkite mi velat deka nemam nisto zenstveno vo mene koga ne me interesira ni lisja ni violini i bakrace...samo se zacudiv koga mojata vnukica (od bartucetka) mi rece:aman be teto kako moze da ne ti e ubava Koga lisjata pagat jas ne propustam nitu edna epizoda mislam hello 8 god devojce ne propusta ama tuka e kriva majka i koja i dozvoluva da gleda a ona so nejnite skolski veke se krstile po iminja od glumcite....i uste nesto koja e taaa Ferhude ili kako na fb site imat linkovi demek ona nasla decko a oni nemale :nesvest:

Наместо да има телевизии кај нас што ќе пуштаат добри филмови по цел ден како што има во некои други држави на западот они ни пуштаат турски, шпански, индиски и какви ли уште не серии. Не да ни ја трујат нацијата веќе пред смрт е! Штом се каже 18:00 сите седнуваат пред телевизор и до 23:00 не мрдаат, една по друга ги гледаат сите по ред и не смееш до телевизорот да дојдеш очи ќе ти извадат поради тие серии.

Заради тие причини јас не ни гледам македонски телевизии. Само фудбал (ЛШ и Шпанско првенство) и други спортови, ако има. Вести на интернет, филмови и серии од торент.

Гаси телевизор и секс во природа, ама лопата треба да се земи или директно на снег е тоа е уживанција....

Порано можда и по пет саати дневно гледав ТВ, ама сега едвај по 1 саат, само срања пуштат (турски, индиски, шпанси серии)...
а шо убо беше порано, раат, шо сакаш тоа гледаш... толку ни е свесен народот, им ги пунат "мозоците" со тие срања...
штата што ги укинаа Нова, хрт2 и ОБН, таму можеше да се виде нешто паметно, а и секоја вечер даваа добри филмови.

Гледам телевизија максимум два саата неделно така да не ми смета, што сакаат нека пуштат. Освен тоа аморфна маса полесно се контролира а и неквалитетот е поефтин да се купи или произведе. Ќе си продужи вака уште бајаги време...

E алал да ти е тебе си уживаш како сакаш,седни еден ден пред тв и пушти наши програми и ке видеме дали нема да ти пречи...
Не емитуваат плавуши за да останеш пред тв туку емитуваат нешто страшно.
Преполни се телевизиите со турски и индиски.Секако не си запознаен со тоа,ама почни да пратеш и после дојди кажи овде :smir:
Ке се фатиш за глава.Жалосно е ова што се случува.
Помина времето кога даваа квалитетни емисии на програмите,сега едвај чекам да дојдат Новогодишните и Божикните празници,барем тогаш можеш на раат да гледаш филм како што наликува.

Се сложувам со тоа што го рече Даркинг со грото од она што го рече Тончи. Повеќето као демек не слушаме кафански песни, турбофолкот е ѓубре, разликата помеѓу Лејди гага и Биберот е шо оваа има пенис... Но на крај пак оваквиот тип на забава е „најинтересниот“. Би додал дека ова е резултат на одењето на помал отпор. Искрено школскиот систем како што некој горе наведе, па и системот на живеење, навиките кои се стекнуваат во него е клучниот проблем. Или како што имам некаде пишано - приказната за кралот и лудаците (ме мрзи да го побарам). Главната поента у приказната е - да се биде во стадото - прилагодување кон друштвото кое за жал сега зима и поголеми - глобални рамки. Ретко се цени индивидуата, уникатноста. Секој на некој начин има страв од прифаќање и баш поради ова прифаќа вредности кои можеби на почеток му се крајно глупи но тоа е само почетокот.

Никој не ве тера да гледате глупави програми и глупави серии, ако веќе сте решиле да гледате ТВ гледајте нешто поучно и интересно, Discovery Channel : Science, History, Space, Tech, Sharks, News, National Geographic, и милиони други квалитетни програми, се разбира одберете го она што ви е по вкус, и свршена работа, рајата нека си гледа ШП-ТР серии и политика на ТВ-Смоки :D

ne gledam nitu edna serija zatoa drugarkite mi velat deka nemam nisto zenstveno vo mene koga ne me interesira ni lisja ni violini i bakrace...samo se zacudiv koga mojata vnukica (od bartucetka) mi rece:aman be teto kako moze da ne ti e ubava Koga lisjata pagat jas ne propustam nitu edna epizoda mislam hello 8 god devojce ne propusta ama tuka e kriva majka i koja i dozvoluva da gleda a ona so nejnite skolski veke se krstile po iminja od glumcite....i uste nesto koja e taaa Ferhude ili kako na fb site imat linkovi demek ona nasla decko a oni nemale :nesvest:

Ти мама и баба ги немаш видено, партал прават со серииве, кога ќе се заседнат. А баба пак уште се нервира зашто биле на македонски, жената сака да си го вежба турскиот. :nesvest::nesvest: У несвест паѓање што да ти расправам :vozbud:

Море бидете среќни што не пуштаат на телевизија двајца мажи како се лапаат и облекуваат во женска облека (како што има на Запад), па да ве видам тогаш дали ќе гледате телевизија и како ќе им објасните на вашите синови дека тоа не е нормално и дека тоа не треба да го прават.

E алал да ти е тебе си уживаш како сакаш,седни еден ден пред тв и пушти наши програми и ке видеме дали нема да ти пречи...
Не емитуваат плавуши за да останеш пред тв туку емитуваат нешто страшно.
Преполни се телевизиите со турски и индиски.Секако не си запознаен со тоа,ама почни да пратеш и после дојди кажи овде :smir:
Ке се фатиш за глава.Жалосно е ова што се случува.
Помина времето кога даваа квалитетни емисии на програмите,сега едвај чекам да дојдат Новогодишните и Божикните празници,барем тогаш можеш на раат да гледаш филм како што наликува.

Не сум на Марс де, знам какви отпадоци даваат кај нас ама и во Австрија не гледам повеќе од 2 саата пошто и тука е програмата наменета за просечна публика што значи најголем дел ЦСИ во сите можни и неможни градови во Америка :), еден куп шоу програми како да си фатиш женска (пошто и тука изгледа забораваат како се брка у реален живот :)) и милион квизови со најдебилни прашања. Последниот „бисер“ е ако не те бива да си фатиш Австријка како да земеш „ефтина“ женска од Источна Европа. Реален доку каде дебилни Австријци пробуваат да убедат некоја згодна Украинка дека баш они се нејзиниот идеален маж :icon_lol:. Нормално девојкиве бегаат ко со вода попарени:). Така да и тука не цветаат рози со програмата.

Затоа не гледам телевизија ни тука ни кај нас, чисто губење време а и с'клет ќе ме фати од турските и шпанските пошто се главно за женска популација наменети.

Инаку зашто ги даваат, па менталитетт ни е донекаде сличен и се ГЛЕДАНИ, најбитен фактор е тоа. Сепак ќе се сложиш и ти, како женско никој не те тера да киснеш пред ТВ и да губиш време у неквалитет ако имаш попаметна работа. Проблемот настанува ако немаш попаметна работа затоа што немаш пари да излезеш со дечко/маж или имаш куп обврски а немаш средства да си земеш жена за чистење или да си платиш релаксација на друг начин. Во таков случај едина сатисфакција ти е да плакнеш очи на туѓи виртуелни животи да си ја испуниш досадната реалност која секој ден е едно те исто и знаеш дека нема да се смени у брзо време (или никогаш).

Ова не е за тебе лично само ти искористив цитат :smir:.

^Рубин Ред зошто толку му се нафрли на човекот? :uvo:

:pos: :pos: :pos:
Не му се нафрлиФ,без грижа.
Само му потенцирав што всушност се случува во нашата земја а нему не му пречело пошто не е во Македонија туку во Австрија а таму сигурно не е ваква состојбата како кај нас,на секој канал да затечува турски и индиски серии.
Затоа му реков кога ке си дојде да седне бар на 5 минути на еден македонски канал и да видам колку ке издрже освен ако некоја плавуша не го зарази со тие серии:icon_lol:
И што се однесува до твојот пост Силен,не ја рамни Австрија со Македонија зошто не ти држи вода:smir:

Не сум на Марс де, знам какви отпадоци даваат кај нас ама и во Австрија не гледам повеќе од 2 саата пошто и тука е програмата наменета за просечна публика што значи најголем дел ЦСИ во сите можни и неможни градови во Америка :), еден куп шоу програми како да си фатиш женска (пошто и тука изгледа забораваат како се брка у реален живот :)) и милион квизови со најдебилни прашања. Последниот „бисер“ е ако не те бива да си фатиш Австријка како да земеш „ефтина“ женска од Источна Европа. Реален доку каде дебилни Австријци пробуваат да убедат некоја згодна Украинка дека баш они се нејзиниот идеален маж :icon_lol:. Нормално девојкиве бегаат ко со вода попарени:). Така да и тука не цветаат рози со програмата.

Затоа не гледам телевизија ни тука ни кај нас, чисто губење време а и с'клет ќе ме фати од турските и шпанските пошто се главно за женска популација наменети.

Инаку зашто ги даваат, па менталитетт ни е донекаде сличен и се ГЛЕДАНИ, најбитен фактор е тоа. Сепак ќе се сложиш и ти, како женско никој не те тера да киснеш пред ТВ и да губиш време у неквалитет ако имаш попаметна работа. Проблемот настанува ако немаш попаметна работа затоа што немаш пари да излезеш со дечко/маж или имаш куп обврски а немаш средства да си земеш жена за чистење или да си платиш релаксација на друг начин. Во таков случај едина сатисфакција ти е да плакнеш очи на туѓи виртуелни животи да си ја испуниш досадната реалност која секој ден е едно те исто и знаеш дека нема да се смени у брзо време (или никогаш).

Ова не е за тебе лично само ти искористив цитат :smir:.

Ова го чув пред некое време од најдобриот другар - и знаеш што? му реков дека има и други опции. Не мора да го вклучи телевизорот за да си го пополни изгубеното време. Има опција - читање книга. Дури има и опција да се зачлени во бибилиотека каде таквиот вид на разонода не би го чинел ни едно испиено кафе во нашиве кафулиња. На тоа овој почна да мрчи демек а зошто да читам книги. На крај му реков може да симне некое филмче (нормално да не го прекачи лимитот, ама аргументот беше - кој ќе симнува....) А за кафиња (нормално од татин/мамин/бабин џеб) одма се тука. Знаеш зошто? бидејќи повеќето кај нас се готовани. Коа им се сака нешто во моментот и ако не им е по ќејф мрчат дека немало или дека не чинело. Да не се разбереме погрешно, јас не ја оправдувам оваа „кампања“ на телевизииве што епидемиски се шири, туку постои и друга алтернатива. Само треба да се има смелост да се превземе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom