Da soberime potpisi Amazon da pocni da dostavuva vo Makedonija

• Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2010
Мислења
663
Поени од реакции
465
Da napravime lista od potpisi da ne stavi inas amazon na global listata. Tie velat dokolku ima povekje pobarauvanja ke ovozmozat i toa. Eve nekoi od zemjite kaj so dostavuva:
Amazon Global exports to the following countries:

Australia
Austria
Bahrain
Belgium
Brazil
Canada
Chile
China
Colombia
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Hong Kong
Hungary
India
Indonesia
Ireland
Israel
Italy
Japan
Korea Republic of
Kuwait
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Malaysia
Malta
Mexico
Monaco
Netherlands
New Zealand
Norway
Philippines
Poland
Portugal
Qatar
Romania
Saudi Arabia
Singapore
Slovakia
Slovenia
South Africa
Spain
Sweden
Switzerland
Taiwan
Thailand
Turkey
United Arab Emirates
United Kingdom

Da ja adnime i Macedonia

so zboras be ako ne mi kazese neamse da znam,

AJ KAZI EDNA RABOTA SO DOSTAVUVA OSVEN CD-a I KNIGI, direktno amazon ne dostavuva nisto osven gorenavedenite raboti vo Makedonija, ne mi kazvaj preku reselleri prajme muabet direktno preku amazon, gore ti se navedeni drzavi kaj so dostavuva skoro se elektrotehnika, obleka, kozmetika i se ostanato so ne e dosledeno so moralna garancija od proizvoditelot

Не знам дали доставува, во случај да не доставува направи електронска петиција и ќе се потпишеме и ќе прошириме низ Нетот.

Еве сајт за петиции (има и други): http://www.petitiononline.com/

После откако ќе се соберат ти само да си земеш за обврска да ја пратиш на Амазон. Во случај да доставува нема потреба за замарање :)

Зависи до продавачите... Можеш приватно да му пратиш порака за достава, до сега сите се согласиле што сум правел муабет, немора да се цдиња или книги како што наведе погоре. А на таа петиција (http://www.petitiononline.com/) можеш само скриншот, и да си ја ставиш на бекграунд.

Електроника, посебно од УСА не дозволуваат фирмите да се продава на друго место освен таму.

Можеш да пробаш на Amazon.de од таму можно е да ти пратат.

Значи во главно производителот е тој што не доставува во Македонија, не Амазон, како што сам спомна, тој доставува цд, двд и книги во Македонија.

А производителот не смее да доставува, затоа што нашава држава има закони за да се увези некоја електроника.

Треба да се изврши тестирање.

Значи си ја утнал скроз на скроз петицијата.

Vo makedonija so sakas donesi i vremenska masina ke ti ja pominat, a od USA dostavuvat negde polovina od elektronika zavisi kako so rekov dali proizvoditelot dava garancija ako e nekoja nevazna grancija dostavuvat, problemot e toa so nekoi raboti so se na struja koristat 110v ili pak proizvoditelot ne saka da plakja dostava za napred i nazad vo vrska so garancijata racunaj niz cel svet patuva proizvodot a toj treba da plati ne ti posto e so garancija, ako prajme peticija ke treba da naprajme grupa na facebook i site da ja prosirvame da isprakjame pokani

Едно прашање - може да се нарачам нешто на Амазон со македонска картичка (конкретно Visa Electron на НЛБ Тутунска) а да биде испорачано во Германија?

kaj sakas mozis da ispratis ko ke odis checkout kaj shipping address pisis kaj sakas da stigni

OK, а може со обична Visa Electron од НЛБ Тутунска да платам?

Абе може се да се нарача само шо ќе си платиш шипинг поскап од производот,има продавници малку шипинг шо зимаат ама ретки се...

Имате ли информации дали доставуваат патики ?

има некој што има нарачано книга или цд од амазон,и стигнува до македонија ??

има некој што има нарачано книга или цд од амазон,и стигнува до македонија ??
книги, цд и двд стигаат со сигурност. игри, софтвер не. всушност и кога ќе се обидеш да нарачаш ќе ти напише порака во случај да не може да се испорача тоа во Македонија. Нема да можеш да нарачаш ако не дозволуваат.

а откако ќе се соберат потписите, Амазон ќе биде приморан да почне да испорачува се кај нас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom