Новите 202 кинески автобуси за Скопје -фото

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
Само да не ги напраат и кинеско просторни.
Тогаш само за деца до 16 години ќе бидат автобусите.

Супер ке им се исполни сонот.Нема да стануваат на постари во автобус:pos:...(не те збира бабо џабе...:toe:)

Однапред имаат дизајн од Bentley, а Bentley е поим за елеганција, класика, луксуз..........Незнам зошто само серете за нешто што врска немате, цел свет е глуп, вие тука сељачаана сте паметни, најдофте да хејтате на дизајн од соништата на секој џентлмен.

За разлика од тебе јас се занимавам со дизајн односно тоа ми е професија ... знам што е вкус а што невкус ..... што е кич , што е клише ... а по тоа како се однесуваш можам и да утврдам каква личност си . Ние сељачаната сме висок образован кадар со диплома за завршен факултет а ти друже си уште со средно !!!!

Само еден факт за автобусот кој тебе ти се допадна ... вчера министерот влезе во него и растојанието меѓу седиштата беше исто како во патнички автобус= 40-50 см само за да може еден човек да помине или се заврти .... Кој тоа ќе биде храбар да се вози на катот на истите кога во тој дотичен автобус ќе се изначукааат 200 луѓе .... или па ќе се рипа од покрив за да се излезе од истиот ... Не го гледајте лондон и неговата историја ... таму станува за град од 20 милиони жители и голема распространетост на градот .. а да не започнувам за културата која ја имаат луѓето кој се возат во автобусите таму и тука !!!!

Едноставно проектов е предмет на нечиј интерес односно провизија .... кој однапред е осуден на пропаст ....

Предницата нека ја опраат и ќе биде солидно.
Само ќе биде интересно кај ГТЦ и кај подвожњаците во црниче,автокоманда и др:icon_lol:
Аха, солидно. Ти си млад, ти да се качуваш горе па после со бутање и тепачки да се симињаш :)

Како се фаќаме за врата, бутаме, за да излезе некој постар/поспор од горе ќе му треба зоља у најмала рака :)
не знам за кого е...ако некој видел лондончани како влагаат у метро или како се вози народ низ барем 15-тина горноевропски градови, се ќе му е јасно.

Аха, солидно. Ти си млад, ти да се качуваш горе па после со бутање и тепачки да се симињаш :)

Како се фаќаме за врата, бутаме, за да излезе некој постар/поспор од горе ќе му треба зоља у најмала рака :)
не знам за кого е...ако некој видел лондончани како влагаат у метро или како се вози народ низ барем 15-тина горноевропски градови, се ќе му е јасно.

Возраста не е фактор во пуна 24ка :icon_lol:
Јас зборев за шасијата само,пошо кај нема шанси да се симнеш од горе што ќе праат со 200 автобуси коа пола од нив возат на релација кај штои нема да ги собере,башка гаражи немаат асални.

Мене една работа не ми е јасна, по весници и телевизии се фура паника како кинеската роба (кукли, играчки што ти не) била штетна по здравјето на луѓето и одеднаш се нарачуваат автобуси од кина !? Кој кого овде ебе во здрав мозок !? :tapp:

Во Кина се произведуваат многу нешта. Пола, ако не и повеќе од деловите во твојот компјутер се произведени во Кина. Имаш нешто против, лош е, канцероген е???

Едноставно проектов е предмет на нечиј интерес односно провизија .... кој однапред е осуден на пропаст ....

Помогни во пропаѓањето на проектот со некористење на ЈСП :)

Вчера на враќање од курс кон дома се расипа автобусот. Изгледот и не ми е од пресудно значење, само да вози. Бај д веј украинските бусеви се фини, ваљда ќе им текне на ЈСП да пуштат на 66ка неколку бидејќи двокатниве не ги збира под надвозниците околу ОКТА.

Однапред имаат дизајн од Bentley, а Bentley е поим за елеганција, класика, луксуз..........Незнам зошто само серете за нешто што врска немате, цел свет е глуп, вие тука сељачаана сте паметни, најдофте да хејтате на дизајн од соништата на секој џентлмен.
Ваљда оти не виделе ништо помодерно од

812.jpgth_ali_35_579pxIkarbus_ik105.jpg

Санос и икарбус од 70-тите...

Помогни во пропаѓањето на проектот со некористење на ЈСП :)

Вчера на враќање од курс кон дома се расипа автобусот. Изгледот и не ми е од пресудно значење, само да вози. Бај д веј украинските бусеви се фини, ваљда ќе им текне на ЈСП да пуштат на 66ка неколку бидејќи двокатниве не ги збира под надвозниците околу ОКТА.
Тончи, за пропаѓањето на јсп и неговите автобуси може да му заблагодариме на нас граѓаните кои ги кршиме вратите (пошто тешко се отвораат, а бараат само замена на цевче за воздух или евентуално компресорче), непостојаното одржување, некупувањето редовно и во доволен број нови автобуси и ...големи пари се во игра во јсп (како и другите јавни).

Зошто не купеа вакви (Луксембург)...btw точни се во секунда

luxembourg_bus.JPG

или вакви (Оребро, Стокхолм-Шведска)
70cacc9e6c.jpg

4181699708_2018fd453c_z.jpg

Оrebro stadsbuss - градски автобус во Оребро

Сите тие имаат нормални автобуси, имаат и двоспратни, воглавно за sightseeing тури -туристички возења
http://www.google.com/images?hl=mk&...tle&resnum=5&ved=0CDwQsAQwBA&biw=1440&bih=739

CitySightseeingBus.jpg

Sightseeing bus

зошто другите може да имаат нормален превоз, а ние не...дури и србите имаат почисти и поредовни автобуси. Еднаш ме немаат турнато, ниту еднаш се немам залепено за леплив автобус...не е за споредба. И овие за неколку години, ако вака се однесуваат и ги одржуваат, ќе бидат исти како старите. Доцнењето пак е независно до сето ова и реално постои.
За влез во метро не би ни да споредувам, таков ред и смиреност не е за верување.

Значи не е само расипан, туку и зошто е расипан...зошто доцнење и брзо возење, неотворање врата, прљавштина...сето тоа не зависи од тоа дал е кинески или се овие старите...зависи ваљда од самата фирма.

--- надополнето ---

Да додадам, моторот на овие погоре не им се слуша скоро воопшто...како да работат на струја, ниту чурат и загадуваат :) и не треба да креваш нога метро за да се качиш...скоро до земја е скалата.

И да додадам...сето ова ќе си остане како е доколку не внимаваат кого примаат на работа.
Пред една недела се качија дечиња основци у Чаир на средна врата. Шоферот за инает ваљда наеднаш тргна...последното дете ќе се истепаше...свикавме инстиктивно од страв као по овци ...еееј мајстореее, аман бе го убиии...овој се смее ко нездрав.
Нека донесат и јапонски, па и на 10 спрата...со такви шофери како овој од примерот во јсп (па и другиот јавен превоз) нема напред. Проблемот, земајќи ги предвид и овие неадекватни на 2 спрата автобуси далеку пообемен.

Абе дај не се занесувај знаеш ли кај е кина ???? овде кога ке ги донесат ? се кладам со тебе дека син ти ке оди во среднои школо и ке се вози миладиновци скопје со новите автобуси тоест тогаш ке ги донесат :) абе тонка бе

Во Кина се произведуваат многу нешта. Пола, ако не и повеќе од деловите во твојот компјутер се произведени во Кина. Имаш нешто против, лош е, канцероген е???

Очигледно не ме разбра што сакам да кажам. Знам дека во Кина се произведуваат многу нешта, меѓу другото и Кинези(:wink:), меѓутоа не е тоа работата. Дали се канцерогени работите што доаѓаат од Кина (дали се тоа играчки, компјутери, автобуси или што ти ја знам), не можеме да знаеме со сигурност, меѓутоа кога на некој ќе му пласираш информација дека некои производи се канцерогени, како сакаш после тој да гледа на тоа дека се набавуваат кинески автобуси? Тоа ти е исто као кога се расчуе дека неколку луѓе се отруле од сладолед од „Малага“, дали ти после не би бил скептичен за да купиш сладолед од таму!?

а има ли WC во автобусот:) патем не ми се допаѓа дизајнот и само две врати има и замисли ако има метеж како краставица во тегла леле има да се турка за да излезе задната врата, треба да ставиме кацига како рагби играч:) а колку е висока ако е 3,5 или 3,7м и подвозникот има висина едвај 4 или 4,3м не ќе е арно има да откине главата.

а има ли WC во автобусот:) патем не ми се допаѓа дизајнот и само две врати има и замисли ако има метеж како краставица во тегла леле има да се турка за да излезе задната врата, треба да ставиме кацига како рагби играч:) а колку е висока ако е 3,5 или 3,7м и подвозникот има висина едвај 4 или 4,3м не ќе е арно има да откине главата.

Имаше кажаа и за тоа..скоро надвожници се 4.3 метри..е сега не фаќало кај ГТЦ и уште 2-3 места..таму ќе пуштат едноспратни..а автобусите биле со висина 4.1 метар

Само да се мрчело, бреее.... Добро познат, ќе ургирам да не праќаат убави автобуси до united vilages of Sushica, Petrovec and Divlje :pos:

Таруно, дали разликуваш играчки правени на кајче и автобус правен во втората по големина фабрика за автобуси на планетава??? Ако некого отруле со сладолед од Малага, мене тоа нема да ме предомисли, и понатаму ќе продолжам да си јадам гиро од Гиро Беко.

Лименка. Уште кока-кола лого фали. Се прашувам колку време ќе чека на станица дур да се симнат тие од горе, па ќе има препуцавања од растревожените госпоѓи кои брзаат да се симнат, а претходно седеле на ЕБ*НОТО седиште од лево, а на другото до прозорот го стаиле расадот што го купиле од пазар !

Прегледај го приврзокот 36036

Ова е лондонски автобус. Знам дека ги испратија до Кина за делови и апсорбирање. Не дека велам нешто, но Груевски да не е лапнал некој милион и да ви испрати поправени автобуси со заменети делови и волан.

Многу сомнително и идиотски дека не е избран македонски производител (прочитав во коментарите дека има). Многу чуден избор на изглед. Нешто не е како што треба да е

Сомнително.

Штета што не е,ама од друга страна,дали Санос има капацитет да направи 200 автобуси..у сопственост е на едно говедо,кое 2 реда муабет незнае да сврзе, дали Санос има кадар и технологија за да произведе квалитет? И ова е тендер како што знам,а на тендер се избира онаа фирма која има "најдобра" понуда у случајов кинезиве.. форсирање на една фирма не е дозволено барем не за ''демократија''

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom