Предлог за софтвер за уредување на клипчиња

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Веб-сајт
www.seloveselo.com.mk
Другарице енд другови, ми треба софтвер за уредување на клипчиња. До сега користев windows live movie maker, оној што доаѓа во пакет со windows live messenger, ама не сум баш задоволен од него. Доколку користите или сте користеле некој софтвер за уредување на клипчиња, слободно споделете искуства и предлози. ;)

Мислиш, за софтвер за видео едитирање, ефекти, внесување текст нешто? Провери тука

Да, да на тоа мислам. Намерно не наведов, бидејќи мислев се подразбира. ;)

Другарице енд другови, ми треба софтвер за уредување на клипчиња. До сега користев windows live movie maker, оној што доаѓа во пакет со windows live messenger, ама не сум баш задоволен од него. Доколку користите или сте користеле некој софтвер за уредување на клипчиња, слободно споделете искуства и предлози. ;)
Vegas Pro ти е најдобар. Не е многу тежок за инсталација, а е прелесен за користење. Еве ти целосно име од торентот на zamunda: SONY Vegas Pro 9.0e (32/64-bit).

Vegas Pro ти е најдобар. Не е многу тежок за инсталација, а е прелесен за користење. Еве ти целосно име од торентот на zamunda: SONY Vegas Pro 9.0e (32/64-bit).

Приметив дека е малечок, само 338 мб, дупло помал од корелот. Чекав да видам и други предлози за да знам кој најдобро да го симнам. Ај ќе оставам уште утре, па ако не и двата ќе ги симнам, па ќе ги пробам.
Фала сепак и до двајцата. ;)

А има ли на ваа програма опции на пример од некој филм да исечам дел и да го ставам на youtube?

Corel-ов беше на Ulead Systems порано. Го користев многу заедно со Pinacle, а Adobe имаа Premiere.... Се на се, овој беше наједноставен за работа со едитирање, кое повеќе не го правам на жалост, како неисплатлива работа.

--- надополнето ---

А има ли на ваа програма опции на пример од некој филм да исечам дел и да го ставам на youtube?

да, има

Приметив дека е малечок, само 338 мб, дупло помал од корелот. Чекав да видам и други предлози за да знам кој најдобро да го симнам. Ај ќе оставам уште утре, па ако не и двата ќе ги симнам, па ќе ги пробам.
Фала сепак и до двајцата. ;)
Всушност пола од тоа е :)
Ако видиш поубаво во торентот ќе видиш дека се 2 инсталации: 32 и 64 битна. Ја симињаш и инсталируваш таа во зависност од оперативниот систем.

Тоа е наједноставна работа. Само го сечеш филмот, го конвертируваш и го upload-уваш на youtube.

Ако сакаш нешто поедноставно Live Movie maker Beta

Иначе кога веќе сме кај тие програми.
Знае ли некој да ми предложи некоја добра програма за ДВД Рип. Преку Тотал Видео Конвертор пробувам, и ме носи на некоја страна за нивна апликација да симнам, али во free верзијата нема ништо, а про неможам никако да ја најдам. Најдов една, али рег фајлот не функционира, btw нема везе. Ако некој знае нека ми предложи некоја добра програма, да има повеке опции на пр. од ДВД во ВЦД, СВЦД, дивикс, хвид, да можам сам да подесувам резолуција и битови итн итн.

Малце задоцнета реакција, ама боље икад него пикап. ;)
После неколку пати пробување успеав да го инсталирам Вегас про, јбг кој Македонец чита упатство, и сеа за сеа сум задоволен, така да фала дечки. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom