Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
се курчат србите кај стигнат,

не им е првпат и да првоцираат нема да им е последно котек да јадат, почнале ли мегу себе или со охригани најмалку е битно

жалосно за изгубениот живот, брука за охригани, френфектните места и улиците со кафулиња во туристичките места секогаш се обезбедени со полиција...барем во други земји

Ма не тук се курназите со обезбедување во странство на запад или на исток ...а за тоа кој ја започнал ,кој ја продолжил се надевам ке се дознае и за нив ке следат какви што треба казни, плус кај поштана има милион камери и ако има некој во државава што знае да си ја работи работата треба брзо да е решено.

--- надополнето ---

не им е првпат и да првоцираат нема да им е последно котек да јадат, почнале ли мегу себе или со охригани најмалку е битно

жалосно за изгубениот живот, брука за охригани, френфектните места и улиците со кафулиња во туристичките места секогаш се обезбедени со полиција...барем во други земји
Е треба да се , а и не е нешто тешко после 2 часот по полноќ во Охрид ако работат се на се 3 објекти кои се регистрирани за дискотеки или кабареа.

Од Охрид НИКОГАШ ама НИКОГАШ нема да биде озбилна туристичка дестинација, потоа зошто никој не ни доаѓа на туризам епа самите си го бараме :tapp: Лани ги удавивте бугарите сега ги убивате србите, изгледа само албанците можат слободно да се шетаат по македонија

Албанците веќе подолго време не се тепаат со раце, можда тоа е причината зошто се шетаат слободно. ;)

За веста:
Навистина е жалосно за овој немил настан и за овој млад човек кој го изгубил својот живот, бидејќи тој пред се е човек, а потоа е србин, и не мора на секој инцидент да им давате етничка конотација.

Ова според мене е и резултат на нефунксионалноста на полицијата, бидејќи они 10 минути го претепале младиот, а за тоа време човек може цел охрид да го прошета, но кој знае кај бил полицијата во тоа време.

После да те видам излези во дискотека.
Недај боже да опулиш некој накриво, да му ја опулиш женската или пак да одиш до нејзе да се запознаеш или да ја частиш сокче. :)

Во тепачката во Охрид , во која животот го загуби триесет и четиригодишниот белграѓанин Дејан Новаковиќ најпрво учествувале српски државјани а потоа истата добила поголеми размери и во неа се вклучиле и неколку македонски државјани, пренесе МВР... / повеќе

После да те видам излези во дискотека.
Недај боже да опулиш некој накриво, да му ја опулиш женската или пак да одиш до нејзе да се запознаеш или да ја частиш сокче. :)
Абе ај :) ти ќе дозволиш некој рандом разлигавен и напален тим да и се пушта на женска ти. Не сери

Абе ај :) ти ќе дозволиш некој рандом разлигавен и напален тим да и се пушта на женска ти. Не сери
Епа ако ја бива девојката ке каже "зафатена су ",и ке проба некако да ги одј*бе ,и тоа ако не успева има други мери ...али зато со умот во глава каде се излегува :) ,има места каде што одат мирољубиви љуѓе на кои не им е идол голубовиќ,тајсон и тнт.

Него пусти балкански менталитет -ке се испијанам и не ке можам да се контролирам...јас мислам тоа е причината,а девојка, маса е само повод.

Добро ај, за сокчето и прашувањето можеби претерав:), aма него да го опулиш или поттурниш си имаш загарантиран проблем. особено ако не си од Охрид и не те познаваат.

Добро ај, за сокчето и прашувањето можеби претерав:), aма него да го опулиш или поттурниш си имаш загарантиран проблем. особено ако не си од Охрид и не те познаваат.

Има некој кој воопшто познава некого во Охрид на лето? Во цела таа навала на разни фаци од секаде? :)

Инаку баш фина одлика ова... ако не познаваш некој и да му навалиш нему и на девојката, чинам Велгошти им беше обичај то?

Епа ако ја бива девојката ке каже "зафатена су ",и ке проба некако да ги одј*бе ,и тоа ако не успева има други мери ...али зато со умот во глава каде се излегува :) ,има места каде што одат мирољубиви љуѓе на кои не им е идол голубовиќ,тајсон и тнт.

Него пусти балкански менталитет -ке се испијанам и не ке можам да се контролирам...јас мислам тоа е причината,а девојка, маса е само повод.

И ти како машко ќе стоиш и ќе фаќаш сеир на обидите на женска ти да откачи некоја пијана будала, алал да ти е :) Се подразбира дека и таа ќе го одбие, но тука се подразбира и твојата должност како машко во таа врска. Нели?

Инаку спомна некој во почетоците на темава дека имало цели војни за женски, а не па тепачки, а во афект... се бива, далеку од тоа дека го оправдувам убиството па и претепувањето како решение на ваков проблем... но алкохолот... чуда прави

А од кај па ти заклучи дека србите се курчат? Јас имам роднини во Србија и секое лето одам во Белград и во Војводина, а види чудо, од три четири пати што сум западнал во тепачка заради туѓа р'чка, секогаш почнувале македонци. И тоа ради некои тешки сељачки фори од типот на "шо ме глеаш бе". Ме нервира кога некој ќе рече "србите се курчат" или "македонците се курчат". Се курчат сељаците секаде. А такви има и во Србија, а богами и во Македонија.

Додека не се склопи официјална верзија со имиња на осомничени, не просеравајте со шовинистички коментари, пошо не е на место. Ни против Охриѓани ни против Македонци општо, ни против Срби.

Има некој кој воопшто познава некого во Охрид на лето? Во цела таа навала на разни фаци од секаде? :)

Инаку баш фина одлика ова... ако не познаваш некој и да му навалиш нему и на девојката, чинам Велгошти им беше обичај то?

И ти како машко ќе стоиш и ќе фаќаш сеир на обидите на женска ти да откачи некоја пијана будала, алал да ти е :) Се подразбира дека и таа ќе го одбие, но тука се подразбира и твојата должност како машко во таа врска. Нели?

Инаку спомна некој во почетоците на темава дека имало цели војни за женски, а не па тепачки, а во афект... се бива, далеку од тоа дека го оправдувам убиството па и претепувањето како решение на ваков проблем... но алкохолот... чуда прави

Напишав погоре под други мери за то :) -сигурно да го тепаш до смрт не е решение .

Само што мислев дека хавана не е таква дискотека во не цела недела ми го променија мислењето...

Е,да си ми жив и здрав.

Одете бе,срби кај стигнат се курчат во крвта им е тоа,не може нам нико ништа јачи смо од судбине. Ќе ви кажам класичен пример на слична ваква случка што се деси кај мене во друштво,седиме едно 20 души во парк едно 13 женски и 7 машки бевме од кој еден беше србин роднина на една од дугаркиве.И седиме така се запиваме и туку почна српчево да се курчи и да глуми кој сте вие,јас над сите вас во тој стил муабети абе незнам како го прибраа еден другар исто и тој поднапиен малце да не го измлати таму. Не се курчи таму кај што не ти е местото,а и сигурно тие не го спукале за џабе за секоја акција има реакција.................................иако можеле само да го стават во бонус не да претераат до оваа мера.

^^
работава е шо претерале со ќотек ..
не смеело да се деси тоа ..

^^
работава е шо претерале со ќотек ..
не смеело да се деси тоа ..

Абе кога ќе имаш недозволено количество на алхохол во крвта и кога околу тебе седат 20 души и "навиваат" не сакаш да престанеш, тоа прави да се чуствуваш семоќен. :uvo:

Е,да си ми жив и здрав.

Одете бе,срби кај стигнат се курчат во крвта им е тоа,не може нам нико ништа јачи смо од судбине. Ќе ви кажам класичен пример на слична ваква случка што се деси кај мене во друштво,седиме едно 20 души во парк едно 13 женски и 7 машки бевме од кој еден беше србин роднина на една од дугаркиве.И седиме така се запиваме и туку почна српчево да се курчи и да глуми кој сте вие,јас над сите вас во тој стил муабети абе незнам како го прибраа еден другар исто и тој поднапиен малце да не го измлати таму. Не се курчи таму кај што не ти е местото,а и сигурно тие не го спукале за џабе за секоја акција има реакција.................................иако можеле само да го стават во бонус не да претераат до оваа мера.

Ако не знаеш ништо за србите, не јади трици.
КОлку и да згрешил, што и да кажал, на која и да се пуштал, па дури и сопственикот на дискотеката да го претепал, ништо од тоа не оправдува убиство.

Не е важно која ја почнал тепачката, не е важно од која националност бил, најважно е дека Охрид од година во година тоне се подлабоко и сите ние треба да се запрашаме која е причината, да ја најдеме и отстраниме. Без разлика дали Бугари или Срби умираат и на кој начин умираат и кој е крив за тоа, дали тие самите, сепак сево ова се случува во Охрид, некогаш мирното традиционално повлечено гостољубиво (или можда не) гратче чија репутација тоне се подлабоко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom