Игор Димовски го преплива Ла Манш

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Напротив, не е за смеење, пеперутка е многу тешко да се плива на струи кои одат наспроти тебе, ќе се поткренеш да земеш воздух, солена вода во уста директива, јас би рекла секоја чест што имал гз и по втор пат да се обиде :)

Ај што е солена туку се запрашал ли некој кај одат фекалиите од бродовите кои секојдневно пловат на релацијата Calais - Dover и обратно!:nesum:

Респект за сите што го препливале каналот :cuc::cuc::cuc:

Стефановски можеше да биде шампион во ФИНА серијата и пред Стојчев сезоната 2001. Човекот имаше двојна операција на двете рамења и успеа да направи ваков подвиг, иако му беше забрането да плива од лекарите, ама ова го зборите дека сте сите експерти. Каква животна сторија има тој човек, треба да му се изгради и споменик не само пензија.

П.С. Ако толку ве интересира, Томи не го направи тоа за парите. Не му ни требаат тие 10.000ки.

И уште подвигов во наводници па....
абе не е подвиг ако земат сите да го препливат можи беше подвиг ко го преплива Бојаџи ако не се лажам ама сеа глеам сите маратонци си го препливуват и уште ако му дат спортска пензија ке излези дека бев во право (33години фактички е крај на кариера),а дали не му требат тие 10 илјадарки мада мислам дека се поке (16-17 илјади)можеше комотно да ги дај на хуманитарна организација ама видиш не ги даде..

абе не е подвиг ако земат сите да го препливат можи беше подвиг ко го преплива Бојаџи ако не се лажам ама сеа глеам сите маратонци си го препливуват и уште ако му дат спортска пензија ке излези дека бев во право (33години фактички е крај на кариера),а дали не му требат тие 10 илјадарки мада мислам дека се поке (16-17 илјади)можеше комотно да ги дај на хуманитарна организација ама видиш не ги даде..

Па ако гледаш така, не е подвиг ни да се освои ЛШ во фудбал, колку екипи ја имаат освоено ехеее, ама како што гледаш секоја година нозе се кршат да се дојде до трофејот. Ниту па да се искачи Монт Еверест како така ама 1000 дневно се обидуваат.

Откаде знаеш дека не ги дава? Колку што знам јас хуманитарците се анонимни. Не се повеќе, толку се иначе :) За величината на Ла Манш ќе ви објаснам покасно малку, треба да се пишува многу. Сега може е смешно што го споредувам со Монт Еверест, ама ќе видите зошто тој е пливачкиот Монт Еверест.

--- надополнето ---

P.S. Не мора да значи дека ако има 32 години е при крај на кариера, маратонците пливаат и до 40, не треба експлозивност за тој спорт, само издржливост и најбитно - искуство, што пак се докажува дека претпоставките извинете вака ама ви се тапа џонсон.

Секоја чест Игоре

Па ако гледаш така, не е подвиг ни да се освои ЛШ во фудбал, колку екипи ја имаат освоено ехеее, ама како што гледаш секоја година нозе се кршат да се дојде до трофејот. Ниту па да се искачи Монт Еверест како така ама 1000 дневно се обидуваат.

Откаде знаеш дека не ги дава? Колку што знам јас хуманитарците се анонимни. Не се повеќе, толку се иначе :) За величината на Ла Манш ќе ви објаснам покасно малку, треба да се пишува многу. Сега може е смешно што го споредувам со Монт Еверест, ама ќе видите зошто тој е пливачкиот Монт Еверест.

--- надополнето ---

P.S. Не мора да значи дека ако има 32 години е при крај на кариера, маратонците пливаат и до 40, не треба експлозивност за тој спорт, само издржливост и најбитно - искуство, што пак се докажува дека претпоставките извинете вака ама ви се тапа џонсон.
Неможиш да споредиш ЛШ со Ла Манш за различни работи се работи во фудбал треба да си подобар од сите,овај е подобар од сите??Не само се има добро физички спремено покрај то шо е маратонски пливач.И како шо кажав подвиг би било пред 30-40 години да го преплива како Бојаџи и Нестор,сега 80% од маратонците можат да го препливат само треба да се нафатат и да се спремат физички.
За хуманитерните цели хаххаа немој молим те кај шо ке стигни ги дава парите...Па уште анонимен.Тој ако немаше потреба од парите ко беше таму кај преседнико премиеро можеше да испадни уште поголем херој со што би се откажал од пензијата во корист да речиме на Детско село.
Вода само ги држи то дека Ла Манш е познат како Еверест за маратонците.
А дека спортска пензија е 10 000 бааги се лажиш прочепкај низ интернет ке видиш дека станува збор за цифра меѓу 15-22 илјади денари(просечна плата),а да сме реални не се то малце пари.
И за годините можи и на 70 ако сака да го преплива Ла Манш шо и се има случено,ама дечково веројатно сака сеа да ја заврши кариерата на крај краева сите маратонци под дифолт мора да завршат кариера на 40години.И како шо гледаш како мојте претпоставки шо не ти држат вода и твојте мене не ми држат,а и не е то проблем ова е форум и сите можиме да си дајме свое мислење.

Неможиш да споредиш ЛШ со Ла Манш

Не само да не можеш туку ќе бидеш комплетен идиот дури и да пробаш, пошто во однос на напорите не се споредуваат, ама тебе вака од монитор и кауч ти се може да плеснеш и останеш жив :).

Инаку со кој професионален спорт се бавиш ако не е тајна :)?

Не само да не можеш туку ќе бидеш комплетен идиот дури и да пробаш, пошто во однос на напорите не се споредуваат, ама тебе вака од монитор и кауч ти се може да плеснеш и останеш жив :).

Инаку со кој професионален спорт се бавиш ако не е тајна :)?
не биди тркало јас не ни споредив ЛШ со Ла Манш чупчето сама ја изваде тезата шо е подвиг...
а професионално не се занимавам со спорт ако толку те интересира,чисто рекреативно одам на теретана.

--- надополнето ---

Професионален хејтер.
ај молимте иземиме од вакви глупи постој типични за тебе,оди вдомувај бездомни кучиња оти почниме да ги тепаме:bip:

не биди тркало јас не ни споредив ЛШ со Ла Манш чупчето сама ја изваде тезата шо е подвиг...
а професионално не се занимавам со спорт ако толку те интересира,чисто рекреативно одам на теретана.

--- надополнето ---

ај молимте иземиме од вакви глупи постој типични за тебе,оди вдомувај бездомни кучиња оти почниме да ги тепаме:bip:

Постојат подобри места каде што се лечат комплекси /очај од јавни форуми, се надевам имаш доволно информации за истите. Aко те малтретирале како мал незначи дека треба тука да ги делиш со нас твоите фрустрации, нели? си постојат установи и SOS телефони за тоа. Таму барај утеха не овде.

Се уби од јадење трици дека да се преплива ЛаМанш не било ништо посебно, секој можел а мене ми викаш не биди тркало :pos2:. Иди испливај дестина километри па јави се колку било лесно :)

Тоа шо го имаш врз вратот сепак треба да се користи и за мислење :).

Се уби од јадење трици дека да се преплива ЛаМанш не било ништо посебно, секој можел а мене ми викаш не биди тркало :pos2:. Иди испливај дестина километри па јави се колку било лесно :)

Тоа шо го имаш врз вратот сепак треба да се користи и за мислење :).
па не е посебно бе тркало,алооо чоеко е маратонец,цел живот то го прај и со гла се кладам дека 85% од такви маратонци со одредена физичка спремност го препливуват Ла Манш,и јас да бев маратонец и јас би го препливал ама јас не се занимавам со то така да без везе ти е муабето 'ако беше толку јак ој испливај го',пролистај низ интернетов и ке видиш дека 70годишен маж и 60 годишна жена го имат препливано е то е подвиг а не па за овај со 33години шо ги има и ке речите напрал подвиг.:nenene:Не е работата овде по форумо да се курчиш за инает ако не ти чини не ме цитирај како шо планирам јас да ти напрам и да препрочитај си го постот 100% ке се пронајдиш во него пошто глеам за сламчиња само се факаш,а шо докажва то то ти е најдобро објаснето во последниот пасус на твојот пост.Чао пријатно

--- надополнето ---

Постојат подобри места каде што се лечат комплекси /очај од јавни форуми, се надевам имаш доволно информации за истите. Aко те малтретирале како мал незначи дека треба тука да ги делиш со нас твоите фрустрации, нели? си постојат установи и SOS телефони за тоа. Таму барај утеха не овде.
златен очигледно ти си лечиш комплекси оти ти од никаде овде почна да попуваш за мене и не е лошо да се заангажираш во ПЕТА разбрав регрутирале ограничени членови а и силнио ке ви се најди пошто во ист кош сте поззи4

па не е посебно бе тркало,алооо чоеко е маратонец,цел живот то го прај и со гла се кладам дека 85% од такви маратонци со одредена физичка спремност го препливуват Ла Манш,и јас да бев маратонец и јас би го препливал ама јас не се занимавам со то така да без везе ти е муабето 'ако беше толку јак ој испливај го',пролистај низ интернетов и ке видиш дека 70годишен маж и 60 годишна жена го имат препливано е то е подвиг а не па за овај со 33години шо ги има и ке речите напрал подвиг.:nenene:Не е работата овде по форумо да се курчиш за инает ако не ти чини не ме цитирај како шо планирам јас да ти напрам и да препрочитај си го постот 100% ке се пронајдиш во него пошто глеам за сламчиња само се факаш,а шо докажва то то ти е најдобро објаснето во последниот пасус на твојот пост.Чао пријатно

Не се нервирај не чини за здравјето :).

Ти тврдеше дека не е ништо посебно, дрн дрн, било голема работа а од 6 милијарди луѓе го препливале околу 900 :). Епа посебно е, пошто не може секој, исто ко што не може секој да се качи на Монт Еверест.

Ај што си завидлив и љубомориш на туѓ успех ама па и инат си :) .

Едно браво да речеше или алал да му е што чоек од Македонија успеал во нешто немаше многу да те кошта, ама полесно е да се мрчи и да се рече па и јас ќе можев :).

И пак да ти повторам тоа за над вратот... :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom