Игор Димовски го преплива Ла Манш

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Како може толку да им се плива на луѓево...

--- надополнето ---

ТАка е брат, :) јас те подржувам продолжи ја својата борба и препливај го ламанш...биди оптимист ке те има на вести а може и во бекстејџ.
Ок во право си подобро вакви настани отколку политика да се гледа.

Не знам што толку фама се дига со ова овој канл колку што читам годишно го препливуват илјадници рекреатвивци а не профисионални пливачи.
Кај нас Ла Манш е некаков мит направен.

Еве неколку факти Некоја си Алисон(жена) го има препливано 43 пати каналот.
Потоа има поставено рекорди во прпливување во три правци наеднаш Франција-Англија и пак назад.
Каналот за 28 часа 3 пати го препливал и некој си Раш а два пати за 16 часа.
А најстари што го препливале се 70 годишен маж за 16 часа и 69 годишна жена.Најмлада е 15 годишната Лени .
Петар Стојчев од втор пат го собори рекордот 6 часа и 57 минути првиот пливаше над 7 часа.

Кај нас прецедателот ордени дава за препливување.Прва вест е секаде.Најдете ми во која земја е настан преливување на каналот Ла Манш и е настан број еден во спортот на вести ако има таква тогаш се извинувам
.За мене повеќе е настан некој наш маратонец да победи на било каков маратон или барем да е мегу првите 5.

Многу ме нервира кога луѓе што не се разбираат во некој спорт веднаш напаѓаат. Ла Манш да се преплива не бил настан број еден во никоја држава... Абе ајде... Прашајте, ќе ви се објасни. A дека не им даваат високи почести и во други држави, малку морген.

--- надополнето ---

Како може толку да им се плива на луѓево...

--- надополнето ---

ТАка е брат, :) јас те подржувам продолжи ја својата борба и препливај го ламанш...биди оптимист ке те има на вести а може и во бекстејџ.

Е поради вакви ни најмалку не ми е криво што се откажав од пливање.

Мите, ќе ти објаснам утре што е филозофијата со каналов и зошто е толку посакуван, чим самиот викаш го препливале толку значи сепак има нешто.

[/COLOR]

--- надополнето ---

[/COLOR]

Е поради вакви ни најмалку не ми е криво што се откажав од пливање.
Поради какви? појасни се :) поради луге како мене или поради тоа што ќе те има на ТВ?
Јас сум импресиониран од лугето кои се осмелувават да направат таков чекор, затоа и напоменав, самиот ни пола километар неможам да препливам, затоа сум свесен која голема работа е тоа да го направи еден човек како мене...и нормално е да тоа секогаш ке има големо значење во светски рамки, без разлика што илјадници луге по десетици пати го имаат препливано..
Кога на месечината ке има изградено огромни колонии од илијадници луге, нашата држава ке ја објави веста дека некој македонец за е четвртиот од оваа земја кој успеал да добие виза исполнувајки ги екстремните услови, и цена..:smir: O.o

Шо сеа и овај ко тој Стефановски да не очеква спортска пензија за ''подвигов''?Ако му дат и на овај да почниме сите да се занимаваме со маратонско пливање па ко ке ни скурчи да си тркниме до Ла Манш ке го препливаме и после лади си го цел живот.Иначе знај некој шо години е мандаков?

Шо сеа и овај ко тој Стефановски да не очеква спортска пензија за ''подвигов''?Ако му дат и на овај да почниме сите да се занимаваме со маратонско пливање па ко ке ни скурчи да си тркниме до Ла Манш ке го препливаме и после лади си го цел живот.Иначе знај некој шо години е мандаков?
Не бе,ја мислам треба да го обесиме за муда на плоштад.
Да не му текне на некој друг да иде да преплива....
Незнам шо ви е на вас,2 милиони држава сме,што сакате 1000 Македонци да го препливат Ла Манш ?
За уловите во кои трењираат,за средствата што ги имаат за тренинг натпревари и сл и тоа каков успех е...

Не бе,ја мислам треба да го обесиме за муда на плоштад.
Да не му текне на некој друг да иде да преплива....
Незнам шо ви е на вас,2 милиони држава сме,што сакате 1000 Македонци да го препливат Ла Манш ?
За уловите во кои трењираат,за средствата што ги имаат за тренинг натпревари и сл и тоа каков успех е...

Комплекси.

Стефановски можеше да биде шампион во ФИНА серијата и пред Стојчев сезоната 2001. Човекот имаше двојна операција на двете рамења и успеа да направи ваков подвиг, иако му беше забрането да плива од лекарите, ама ова го зборите дека сте сите експерти. Каква животна сторија има тој човек, треба да му се изгради и споменик не само пензија.

П.С. Ако толку ве интересира, Томи не го направи тоа за парите. Не му ни требаат тие 10.000ки.

И уште подвигов во наводници па....

Секоја му чест ,нека му се множат успесите.

Секоја чест, браво.
Ме радува ова, нека има повеќе мотив за вакви работи.

Прекрасно !!! Немам зборови, каков јунак.

Следно на листата за препливување:
Италија - Либија :)

Italy_Libya_Locator.png

Секоја чест.
Аман од вас бре мрчала.Само да се мрчи за нешто.

Ако преплива некој зашто препливал, секој го можел тоа. Ако не се преплива зашто не се препливало исто секој го можел тоа. Па што не идете вие да го препливате мамето. Ма нее, полесно е да се вежбаат прстите и да се оштетува видот јадејќи гомна на форум. Сите сте јаки тука, сите се можете. Глупи луѓе бе!

Иначе секоја чест за човеков. Во иднина да славиме уште вакви подвизи на нашите пливачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom