Ѓокица Лукаревски и Eмин Унџел "Хихирику" (Трпе и Селим)

• Креатор на темата Креатор на темата Duduk
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е хумор, а јас сум Махмуд Абас. Океј, вкус, нели.

Некогаш едноставно треба да знаеш кога е време за пензија и внуци. Да се разберем несомнено дека ќе останат запишани во антологијата на Македонскиот хумор, меѓутоа треба да си знаеш when it's time to go. Се надевам дека к-15 нема да ја направат истата грешка.

Хихирику е еден вид на политичка досадна сатира од неопределени граници но има голема гласачка сила зад себе. Постарите луѓе и со тоа овој хумор е т.н. пензионерски хумор. Овој се гледа во автобус, полн со членовите на "Здружение на пензионери-Скопје", на патот накај Марков Манастир или пак на некој од нивните чести и конструктивни состаноци, каде што најважната точка е пребројувањето. Еве слика од драматичното очекување на Hее-hее-rееckoo шоуто.

IMG_2321.jpg

Хихирику е еден вид на политичка досадна сатира од неопределени граници но има голема гласачка сила зад себе. Постарите луѓе и со тоа овој хумор е т.н. пензионерски хумор. Овој се гледа во автобус, полн со членовите на "Здружение на пензионери-Скопје", на патот накај Марков Манастир или пак на некој од нивните чести и конструктивни состаноци, каде што најважната точка е пребројувањето. Еве слика од драматичното очекување на Hее-hее-rееckoo шоуто.

IMG_2321.jpg
Точно....на ваков хумор се пали мојот 90 годишен прадедо...кој секоја недела во 11 ми вика:Внучко ела да се посмееме:):)

Не, мислам дека треба да прекинат со вакви работи, Куќен совет, оние „интереснине баби“ и слични работи што србите ги праеја у времето на СФРЈ.

Некогаш едноставно треба да знаеш кога е време за пензија и внуци. Да се разберем несомнено дека ќе останат запишани во антологијата на Македонскиот хумор, меѓутоа треба да си знаеш when it's time to go. Се надевам дека к-15 нема да ја направат истата грешка.

Знаеш дека ова е многу старо? Знаеш дека не е вчера праено?

Знам, уште во времето кога ДПА се викаше ПДПА-НДП. Од таму им е и скечот. Не се секирај није ти бато од јуче.

Ало бре народе, што се напаливте ко пијани да му се сневиди.
За секој глуп и мизерен FAIL се отвараат теми, ова барем е хумор. Каков е , таков е , наш е.
Ми беше интересно, ме насмеа, решив да го споделам со вас. Ако сакате избришете го.
Лајк а гив а фак. :toe:

Интересно- хаххаххахах- добро е да се навратиме и некој да не потсети на времево во кое живееме- Па, луѓе ова е нашата реалност- тоа сме ние
комична пародија на нештата кои ги живееме, всушност пародија на животот

хихирику беа порано интересни ,памтам ги снимав на касета секоја недела има на македонско радио
но во денешно време излегоја толку хоумористични шоуа во македонија што веќе ни еден не е интересен дури и к15 веќе не ми се толку интетресни како порано

Интересни ми беа навремето не ги испуштав. Си седнеме до радио со дедо ми и си се смееме :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom